Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Furkan Korkmaz: "NBA hayalim gerçek oldu" - Basketbol Haberleri

        NBA'in 2016 draftında Philadelphia 76'ers tarafından 26. sırada seçilen 19 yaşındaki basketbolcu, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

        Furkan Korkmaz, NBA seçmelerinin kendisi için yeni bir başlangıç olacağını belirterek, "Bu seçmeler benim için bir son değil. Hedeflediğim yerden seçilemediğim için üzülmedim. Draftlar benim için bir son değil, başlangıçtı. Mutsuz değilim çünkü artık bir NBA oyuncusu sayılabilecek kapasitedeyim. NBA hayalim gerçek oldu diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

        "DAHA ÜST SIRALARDAN SEÇİLMEYİ BEKLİYORDUM"

        Furkan Korkmaz, geçen hafta yapılan 2016 NBA draftında daha iyi bir yerden seçilmeyi beklemesine rağmen 26. sırada kendine yer bulduğunu dile getirdi.

        Genç basketbolcu, draftlar öncesi hazırlığını ilk 20 arasında seçilmeyi düşünerek yaptığını anlatarak şunları kaydetti:

        "Hedefimin dışında kaldım. Draftlar beni oldukça etkiledi. ABD'ye gitme konusunda henüz kararımı vermedim. Avrupa'yla ABD'de arasında sistem oyuncu gelişimi açısından çok farklı. Çevremdeki insanların büyük bir kısmının düşüncesi henüz hazır olmadığım yönünde. Hazır olduğumu düşündüğüm için değil, elimde bir fırsat varken ve kapıda çalıyorken kendimi olabildiğince geliştirebileceğim için oraya gitmek istiyorum. Potansiyelime Avrupa'da üç senede ulaşabileceksem, ABD'de bir senede dominant bir oyuncu olabileceğimi düşündüğüm için NBA'i istiyorum. Açıkcası biraz risk aldım."

        Furkan, kariyerine gelecek sezon NBA'de ya da Avrupa'da devam edip etmeyeceği konusunda ise son kararını menajeri ve ailesiyle görüştükten sonra vereceğini aktardı.

        "FİLİPİNLER'DE ÇOK ÜMİTLİYİM"

        A Milli Erkek Basketbol Takımı'yla Filipinler'de 5-10 Temmuz'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde başarılı olacaklarına inandığını vurguladı.

        Furkan, milli takımda güzel bir arkadaşlık ortamının olduğunu anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Başantrenörümüz Ergin Ataman genç oyuncular ile tecrübeli oyuncuları birbirlerine adapte etmeye çalışıyor. Yaz dönemlerinde yüklenme olduğu için form tutmamız biraz zor oluyor. Hazırlık maçlarını kendimize ölçü olarak göremeyiz çünkü henüz hazırlık dönemindeyiz. Bir iki oyuncu dışında neredeyse hiç bir oyuncu formda değil. Önemli olan şampiyonada ne yapacağımız. Filipinler'de milli takımımızdan çok ümitliyim. Takım eğer kenetlenirse başaramayacağımız bir şey yok."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ