Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol NBA Sergio Rodriguez Philadelphia 76ers'ta - Basketbol Haberleri

        Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Philadelphia 76ers, İspanya Milli Takımı ve Real Madrid'in başarılı oyun kurucusu Sergio Rodriguez'i kadrosuna kattı.

        NBA'in internet sitesinde yer alan haberde, Philadelphia 76ers'ın İspanyol oyun kurucu Sergio Rodriguez ile sözleşme imzaladığı bildirildi. Açıklamada sözleşme süresi ile ilgili herhangi bir bilgiye yer verilmedi.

        Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Sergio Rodriguez, gelecek sezon Philadelphia 76ers'ta oynayacağını doğrulayarak, "Bu yeni dönem için çok heyecanlıyım. Bana mesajlarıyla destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        Son 6 sezondur İspanya Birinci Basketbol Ligi (ACB) ekibi Real Madrid'de forma giyen Rodriguez, başkent temsilcisiyle 2013, 2015 ve 2016'da lig, 2015'te de THY Avrupa Ligi şampiyonluğunu elde etti.

        NBA 2006 draftında Phoenix Suns tarafından 27. sıradan seçilerek Avrupa dışına adım atan 30 yaşındaki basketbolcu, dört yıl boyunca sırasıyla Portland Trail Blazers, Sacramento Kings ve New York Knicks takımlarında toplam 285 karşılaşmada görev yaptı.

        THY Avrupa Ligi'nde 2013-2014 sezonunun en iyi oyuncusu (MVP) unvanına da taşıyan Rodriguez, İspanya Milli Takımı'yla da 2006 Dünya ve 2015 Avrupa Şampiyonası'nda altın, 2012 Londra Olimpiyatları ve 2007 Avrupa Şampiyonası'nda gümüş ve 2013 Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı.

        Sergio Rodriguez, ACB Ligi'nde geçen sezon Real Madrid'in Fuenlabrada'yı 129-81 yendiği karşılaşmada 19 asist yaparak, İspanyol basketbolu tarihinde bir maçta en fazla asist kaydeden oyuncu rekorunu eline geçirmişti.

        Öte yandan, Philadelphia 76ers'ın ABD'li oyuncu Jerryd Bayless'i de kadrosuna dahil ettiği açıklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ