Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Andrew Goudelock, Galatasaray yolunda - Basketbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Basketbolda önümüzdeki sezon yeniden THY Euroleague’de boy gösterecek olan Galatasaray Odeabank, iddialı bir kadro oluşturmak adına arka arkaya yaptığı flaş transferlere bir yenisini daha eklemek için harekete geçti.

        Sarı-Kırmızılılar, iki sezon önce Fenerbahçe forması giyen ABD’li şutör Andrew Goudelock’ın transferi için düğmeye bastı.

        Aslan’ın, 1 yıllığına renklerine bağlamak için yaptığı ilk teklife olumlu yanıt veren 1.85 boyunda ve 27 yaşındaki ünlü oyuncu ile önümüzdeki günlerde yeniden masaya oturarak transferi netleştireceği öğrenildi.

        NBA’DE UMDUĞUNU BULAMADI

        2014-2015 sezonunda Euroleague’de tarihindeki ilk Final-Four’u oynama başarısı gösteren Fenerbahçe’nin önemli silahlarından birisi olan Goudelock, sezon sonunda ayrılarak Çin Ligi’nin yolunu tutmuştu.

        Xinjiang Flying Tigers’ın formasını yarım sezon giyen Goudelock, Mart ayında ise Houston Rockets ile sözleşme imzalamıştı. 2011 draftında 2. tur 46. sıradan seçildiği NBA’de fiziksel yetersizliği nedeniyle istediği şansı bulamayan Andrew Goudelock yeni sezon öncesi de istediği kontratı alamamış, rotayı yeniden Avrupa’ya çevirmişti.

        İspanya ve Rusya’dan da birçok kulübün talip olduğu bilinen Goudelock’ın Avrupa’ya dönmesine kesin gözüyle bakılıyor.

        EUROLEAGUE REKORU KIRDI

        Andrew Goudelock, 2014-15 sezonunda formasını giydiği Fenerbahçe’de, 3 sayı çizgisinin gerisinden isabette Euroleague rekorunu da kırmayı başardı.

        Siyahi yıldız, B.Münih maçında 10 üçlük isabetiyle Euroleague rekorunu kırarken, sezonu 17 sayı, 2.2 ribaund, 2.1 asistle tamamlamıştı.

        Ancak buna karşın Fenerbahçe, sezon bitiminde sözleşmedeki çıkış opsiyonunu kullanarak Goudelock ile yollarını ayırmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ