Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Milli Takım Ümit Milli Basketbol Takımı yurda döndü - Basketbol Haberleri

        Finlandiya'nın Helsinki şehrinde düzenlenen Ümitler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden Türkiye Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı, üçüncülük maçında Almanya'yı 76-61 mağlup etti ve bronz madalyanın sahibi oldu. Avrupa üçüncüsü olduktan sonra Türk Hava Yolları (THY) Helsinki-İstanbul uçağı ile yurda dönen milli takım kafilesi, burada yetkililer tarafından karşılandı.

        Ümit Milli Takım Antrenörü Ömer Uğurata, Milli Takım'ın Avrupa üçüncüsü olarak önemli başarı elde ettiğini dile getirdi. Bu jenerasyonun daha önce 16 yaş altı ve 18 yaş altı Avrupa Şampiyonu olduğunu hatırlatan Uğurata, "Geçen sene de dünya şampiyonasında üçüncülüğümüz var. Tek mağlubiyetle üçüncü olduğumuz için tüm takım olarak bir burukluk yaşıyoruz. Ülkemizin bu zor günlerinde hem milletimizi hem devletimizi mutlu edebildiysek bizim için çok önemli. Bu çocukların A Milli Takım seviyesinde yaşları geliyor. Süper ligde, birinci ligde basketbol oynayacaklar önümüzdeki seneden itibaren. Geçen seneden oynayanlar vardı ama yeterince şans alamayanlar vardı. Önümüzdeki süreçte en azından 5-6 tanesi A Milli Takım'a hizmet edecek uzun yıllar." dedi.

        MİLLİ TAKIMIN İSKELETİNİ OLUŞTURACAK

        Takımın önemli hedefleri olduğunu aktaran Uğurata, "Takımın hedefi olimpiyat oyunlarında A Milli Takımı'n iskeletini oluşturmak. Bir oyuncumuz hariç bu takımda yer alan 11 oyuncumuzun alt yapı milli takımlarında son turnuvasıydı. Onlara bu geçirdikleri turnuvada aldıkları sonuçlardan dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah ülke basketbolunu buradaki sporcularımız daha ileri götürecektir." diye konuştu.

        İYİ OYNAYARAK ÜÇÜNCÜ OLDUK

        Takım kaptanı Okben Ulubay ise şöyle konuştu: "Bizim aslında istediğimiz sonuç olmadı. Biz oraya birinci olmak için gitmiştik ama bütün turnuva iyi oynayıp bir gün kötü oynayınca böyle şanssızlıklar olabiliyor. Yarı final ve final şansını kaybettik. Yarı finali kaybettikten sonra çok üzüldük ama üçüncü olmak için elimizde bir şans vardı bizde bunu çok iyi değerlendirdik. Üçüncülük maçına çıktı iyi oynayarak üçüncü olduk."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ