Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Fenerbahçe, James Nunnally ve Ahmet Düverioğlu'nu transfer etti! - Basketbol Haberleri

        Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, ABD'li forvet James Nunnally ile genç pivot Ahmet Düverioğlu'nu transfer etti.

        Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, geçen sezon İtalya'nın Sidigas Avellino takımında forma giyen 26 yaşındaki Nunnally ile 1+1, Anadolu Efes'ten de 23 yaşındaki Ahmet Düverioğlu ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.

        Nunnally, kariyerinde daha önce NBA takımlarından Atlanta Hawks ve Philadelphia 76ers takımlarında forma giymiş, ardından İspanyol temsilcisi Estudiantes ve İsrail'in Maccabi Ashdod ekiplerinde görev yapmıştı.

        Geçen sezonu Anadolu Efes'te geçiren Ahmet Düverioğlu da kariyerine Ürdün'ün Arena takımında başlamıştı. 23 yaşındaki pivot, daha sonra Zain, Al Ready, Mega Vizura takımlarında da forma giydi.

        JAMES NUNNALLY: "OBRADOVIC'TEN ÖĞRENECEK ÇOK ŞEYİM OLACAK"

        Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın yeni transferi James Nunnally, sarı-lacivertli taraftarların harika olduğunu bildiğini belirterek, Zeljko Obradovic'den öğrenecek çok şeyi olduğunu söyledi.

        Fenerbahçe'nin İtalya'nın Sidigas Avellino takımından kadrosuna kattığı ABD'li oyuncu James Nunnally, sarı-lacivertli kulübün internet sitesine açıklamalarda bulundu. 26 yaşındaki basketbolcunun açıklamaları şu şekilde:

        "Fenerbahçe gibi büyük bir takıma katılmaktan dolayı duyduğu heyecanı dile getiren Nunnally, "Fenerbahçe gibi harika bir takıma katıldığım için çok heyecanlı ve gururluyum. İtalya'da iyi bir sezon geçirdim ve MVP ödülüne layık görüldüm ama bilinmesini isterim ki takımımın performansı bunda ana nedendi ve her zaman en önemli olan takım olarak kazanabilmekti. Antrenörümüz Zeljko Obradovic ile ilgili birçok harika şey duydum. Çok iyi ve bir o kadar da sizi rekabete, çalışmaya iten bir koç olduğunu biliyorum. Ondan öğrenecek çok fazla şeyim olacak. Taraftarlarımızın da harika olduğunu biliyorum ve sevgilerini şimdiden hissedebiliyorum" ifadelerini kullandı.

        ÖMER ONAN'DAN MESAJLAR...

        Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan, takıma dahil edilen oyuncular için bilgi verdi ve desteklerinden ötürü Aziz Yıldırım'a teşekkür etti.

        Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan, bu sene kadroya takviye edilen Nunnaly ve Ahmet Düverioğlu ile ilgili bilgi verdi.

        Geçen sezon oynayan takımı muhafaza ettiklerini belirten Onan, "Geçen sezon oynayan takımımızı muhafaza ettik. Bu bizim için çok zorlu bir süreçti. Vesely ve Udoh'u takımda tuttuk. Aynı zamanda Ricky Hickman'a tekrardan teşekkür ediyorum. İyi karakterli, düzgün bir oyuncuydu. Bize çok katkısı oldu. Bundan sonraki takımında da başarılar diliyorum" dedi.

        "YABANCI TRANSFERİNİ BİTİRDİK"

        Ahmet Düverioğlu'ndan çok şey beklediklerini ifade eden Ömer Onan, "Daha önce de sizlere söylediğim gibi, Ricky Hickman'ın yerine skorer forvet bakıyorduk. Amerika'da Yaz Ligi'ndeydik. Oyuncu ve menajeri ile konuştuk. James Nunnally ile sözleşme imzaladık. İyi ve aşama kaydedecek bir oyuncu. 26 yaşında. Bu sene İtalya Ligi'nin sayı kralı ve ligin MVP'si seçildi. Sezonun ilk 1-2 ayından sonra hep aynı şekilde oynamış, takım oyuncusu ve düzgün bir karaktere sahip. Amerika'da 1-2 gün birlikte olma fırsatı yakaladık. İnşallah o da çok başarılı olur. 'Hoş geldin' diyoruz. Türkiye'den de Ahmet Düverioğlu ile anlaştık. O da Anadolu Efes'te oynuyordu. Pivot mevkiinde, 2.10 boyunda, 23 yaşında genç bir arkadaşımız. Ondan da çok şeyler bekliyoruz. Lig ve Avrupa maçlarında bize çok yardımcı olacaktır. Bu sene dediğim gibi hem takımı koruduk hem de daha ihtiyacımız olan mevkilere takviye yaptık. Bu sezon çok yoğun olacak. Belki bir tane daha Türk oyuncu takviyesi yaparız ama bunun dışında yabancı oyuncu transferimizi bitirdik" açıklamasını yaptı.

        "BAŞKANIMIZA VE YÖNETİME TEŞEKKÜR EDİYORUM"

        Bu sene kombinelere çok fazla ilgi olduğunu söyleyen Onan, "Başkanımıza ve tüm yönetime teşekkür ediyorum. Herkes çok büyük fedakarlık yaptı. Aynı zamanda kombinelerimize çok yoğun ilgi var. Taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. 7 Ağustos'ta kombine satışlarımızı sonlandırıyoruz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ