Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Milli Takım Işıl Alben: "Milli görev için gidiyoruz" - Basketbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | ERTUĞRUL GÜNEŞ

        Üst üste ikinci kez olimpiyatlarda yer alacak A Milli Kadın Basketbol Takımımız’ın önemli isimlerinden Işıl Alben, Rio 2016 yolculuğu öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

        30 yaşındaki yıldız oyun kurucu, “Kendimize güveniyoruz. Rio’ya milli bir görev için gidiyoruz” dedi. Bu noktaya gelebilmek için çok uzun bir yolda büyük emek sarf edildiğini belirten Işıl Alben, “Biz şanslı bir jenerasyon olarak altın çağda bunları yaşayan sporcularız. Elemelerde zor rakiplere karşı iyi oynayıp olimpiyata gidiyoruz. Şu anda harika şartlarımız var. Kampta da gerçekten mükemmeldi” dedi.

        Rio 2016 A Grubu’ndaki en güçlü rakipleri Fransa ve Avustralya’yı değerlendiren Alben, “Fransa, sık karşılaştığımız bir ülke. Eğer Ekrem Memnun ağabeyin söylediklerini sahaya yansıtabilirsek kazanma şansımızın çok yüksek olduğunu görüyorum. Avustralya maçı ise biraz daha zor olarak görüyorum Ancak tabii ki biz kendi basketbolumuzu oynarsek kazanma şansımız her zaman olacaktır” ifadelerini kullandı.

        ‘ZİKA’DAN KORKMUYORUM’

        Brezilya’daki Zika Virüsü’ne karşı önlemlar alındığını dile getiren Işıl Alben, “Sağlık ekibimize güveniyorum. Aklımda soru işareti yok. Öbür taraftan olimpiyatlar çok ciddi bir organizasyon. Bizi oraya götürüyorlarsa, güvenliğimizi de sağlayacaklardır” dedi. Rio’ya milli forma için gittiklerini belirten Alben, “Bunları düşünmek çok gereksiz.Milli görev için gidiyoruz. Bizim orada yapacağımız iş tamamen basketbola konsantre olmak. Olumsuzluklara yer yok. Çıkıp basketbol oynayıp ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ