Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Beşiktaş Sompo Japan, Cedi Osman'ı durduramadı - Basketbol Haberleri

        Potada yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Anadolu Efes ve Beşiktaş Sompo Japan, Antalya’daki GSA-Smart Casual Event Turnuvası’da karşı karşıya geldi. Derbide rakibine göre daha hazır bir görüntü çizen Efes, 18 sayı, 4 ribaundla oynayan Cedi Osman’ın müthiş performansıyla Kartal’ı 72-67 yendi.

        Spor Toto Basketbol Ligi’nin son finalisti maça iyi başladı. 13 sayı üreten Derrick Brown’ın katkısıyla hücumdaki etkinliğinin yanında savunmada da rakibini durduran Lacivert-Beyazlılar, ilk çeyreği 25-15’lik skorla galip tamamladı. Beşiktaş ikinci periyotta dış isabetlerle toparlandı. Siyah-Beyazlılar, devre sona ererken A.Efes’in ensesine yapıştı: 39-37. Üçüncü periyotta Anadolu Efes, Cedi Osman ile farkı tekrar açtı. Beşiktaş, 11 sayıyla takımının en skoreri olan Vladimir Stimac’la son çeyreğe girilirken farkı 1 sayıya (56-55) çekti. Bitime 8 dakika kala Kartal, Kenan Sipahi ile 58-56 öne geçti. Savunmasını sertleştiren Anadolu Efes son dakikaya 69-65 galip girdi, maçı da 72-67 kazandı.

        Böylece Efes, turnuvadaki ilk galibiyeni alırken, Kartal ise ilk kez kaybetti. Günün diğer maçında ise UNİCS Kazan, Tofaş’ı 81-72 yendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ