Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol TKBL Kadınlar Basketbol Ligi ekibi, ABD'li basketbolcu Robinson ile sözleşme imzaladı - Basketbol Haberleri

        Geçtiğimiz sezonu FIBA Avrupa Ligi'nde final oynayan Rusya'nın Nadezhda Orenburg takımında geçiren 29 yaşındaki basketbolcu, iki uzun pozisyonunda da görev alabiliyor.

        Los Angles Sparks tarafından 2010 yılında draft edilen 1.97 metre uzunluğundaki oyuncu, kariyeri boyunca WNBA'de Seattle Storm, Fransa'da Tarbes Bigorre, İspanya'da Perfumerias Avenida ve Rusya'da Nadezhda Orenburg takımlarının formalarını giydi.

        Düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Demirağ, Avrupa tecrübesine sahip, çok yetenekli bir oyuncuyu kadrolarına kattıklarını belirterek, "Robinson'un, Türkiye'de oynayacak olması hem kulübümüz hem de Türk basketbolu için çok değerli olacaktır. Zafer hocamızın oynatmayı öngördüğü sistem içerisinde bize pivot pozisyonunda çabukluğu ve boyalı bölgedeki etkinliğiyle çok önemli katkılarda bulunacak bir oyuncu. Kendisine Yakın Doğu Üniversitesi formasını terleteceği önümüzdeki sezonda başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

        Robinson ise Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi, FIBA Avrupa Ligi, ve Türkiye Kupası'nda olmak üzere üç kulvarda mücadele edeceklerini vurgulayarak, "Yapılan transferlerle Yakın Doğu Üniversitesi'nin çok kaliteli bir kadrosu oluştu. Gerek kadro yapılanması gerek teknik ekibin deneyimi ile her üç kulvarda da şampiyonluğa oynayan Yakın Doğu Üniversitesi'nin bir parçası olmaktan son derece mutluyum. Yeniden yapılanan Yakın Doğu Üniversitesi'nin başarılı olması için elimden geleni yapmak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ