Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol NBA ABD'deki protestolar WNBA'e sıçradı - Basketbol Haberleri

        ABD’de Amerikan futbolcusu Colin Kaepernick’in siyahi vatandaşlara yapılan şiddeti ulusal marş sırasında dizlerinin üzerine çökerek başlattığı protesto eylemi basketbola da sıçradı. Bilindiği gibi kısa bir süre önce Afrika asıllı Amerikan vatandaşlarının ve diğer azınlıkların ülkede baskı altında yaşadığı ve Amerikan milli marşının sözlerinin ayrımcılık yarattığı gerekçesiyle Colin Kaepernick milli marş çalınırken diz üstü çökmüş ve birçok başka sporcudan da kendisine destek gelmişti.

        Önceki gece Indiana Fever ile Phoenix Mercury arasında oynanan WNBA Play-Off ilk tur maçında da benzeri bir protesto gösterisi yaşandı. Ev sahibi Indiana Fever takımındaki oyuncuların tamamı, Amerikan milli marşı çalındığı sırada kollarını kenetleyip dizlerinin üzerine çökerek protestoya destek verdiler. Phoenix Mercury takımından ise sadece Mistie Bass ve geçen sezon Galatasaray’da forma giyen Kelsey Bone aynı şekilde dizlerinin üzerine çöktü. Diğer oyuncular ise ayakta durmayı tercih etti.

        NBA’DE PANİK HAVASI

        ABD’de son günlerde gündemi meşgul eden ve WNBA’deki basketbol karşılaşmalarına da sıçrayan milli marş protestolarının NBA’de de tekrar etmesi olasılığı NBA yönetimi ile NBA Oyuncular Birliği’ni bir araya geldi. Bilindiği gibi Amerikan Futbol Ligi (NFL) takımlarından San Fransisco 49ers forması giyen Colin Kaepernick’in ülkede siyahilere yapılan eşitsizlikleri ABD milli marşı sırasında ayağa kalkmayarak protesto etmesi ülkedeki bütün sporculara ilham vermişti. NBA yönetimi ise aynı protestoların NBA’e de sıçraması gündeme gelince, Oyuncular Birliği ile bu hafta bir araya gelerek ne yapılacağı konusunda bir çözüm yolu aramayı kararlaştırdı.

        LEBRON JAMES MESAJI VERMİŞTİ

        NBA’in son şampiyonu Ceveland Cavaliers’ın süper yıldızı LeBron James’in de Kaepernick’in başlattığı protestoya destek vereceğini şimdiden açıklaması büyük yankı uyandırdı. Bilindiği gibi geçtiğimiz sezon James başta olmak üzere bazı oyuncular, Eric Garner isimli siyahi bir vatandaşın ölümü sırasında kullandığı ‘Nefes alamıyorum’ cümlesini tişörtlere bastırmış ve maçlardan önce giymişlerdi.

        HABERTÜRK SPOR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ