Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Daçka'nın iki yıldızı Clyburn ve Wanamaker, hücumda sorun yaşacaklarını düşünmüyor - Basketbol Haberleri

        Coach David Blatt yönetiminde iddialı bir kadro kuran ve ilk 10 hazırlık maçını da kazanan Darüşşafaka Doğuş’un iki yeni yıldızı Brad Wanamaker ile Will Clyburn, HABERTÜRK’e konuştu.

        Kaliteli bir takım olduklarını belirten ikili, özellikle hücumda durdurulması zor bir ekip olduklarını söyledi. Alman ekibi Brose Bamberg ile başarılı iki sezon geçiren ve Avrupa’nın dev ekipleri başta olmak üzere NBA takımlarını peşine takan ABD’li skorer Wanamaker, tercihini Daçka’dan yana kullanmasında coach David Blatt’in görev yapmasının büyük rol oynadığını söyledi. 27 yaşındaki yıldız, “Takımın ilerleme kaydeden bir ekip olduğunu biliyordum. Ben de kariyerimde aşama yapmak istiyordum. Bu şekilde gelişmekte olan bir kulübün bana uygun olduğunu düşündüm” dedi.

        ‘ÇOK YÖNLÜ BİR TAKIMIZ’

        Daçka’da farklı yapıda birçok oyuncu olduğuna dikkat çeken başarılı oyuncu, “Çok yönlü bir takımız. Her hazırlık maçında bir başka isim skor yükünü sırtlıyor ve yıldızlaşıyor. Oyun zora girdiğinde dahi öne çıkabilecek birçok isme sahibiz. Rakipler sadece tek bir oyuncuyu kontrol edemeyecek. Her maçta savunmayı farklı oyuncuların üzerine kurmak zorunda kalacaklar” ifadelerini kullandı. Geçen sezon Brose Bamberg forması ile Daçka’yı Euroleague’de iki maçta da yenen Wanamaker, “Bu sezon Bamberg maçında sahaya çıktığımda önemli şeyler hissedeceğim. Ama bu kez iki maçı da biz kazanmalıyız” şeklinde konuştu.

        'BURADA KRAL OLMAK ZOR'

        İsrail’de geçen sezon Hapoel Holon ile sayı kralı olan Will Clyburn, “Blatt ile birlikte çok iyi ve çok yetenekli oyuncuların buraya geldiklerini gördüm. Ben de böyle yükselişte olan bir takımda kendimi göstermek istiyordum. Daçka’nın Euroleague’deki ikinci yılı. Giderek yükselen bir form grafiği var. Buraya gelmemde bu durum çok etkili oldu” dedi. Spor Toto Basketbol Ligi’nde sayı kralı olmanın zor olduğunu belirten 26 yaşındaki ABD’li oyuncu, “Burada bunun olmasını beklemiyorum çünkü İsrail’deki takımımda skor yükü benim omzumdaydı. Ama burada skora katkı sağlayacak çok fazla oyuncumuz var. Bu nedenle sayı kralı olmak İsrail’dekinden daha zor olacaktır. Bu yüzden kendimi böyle bir şey için baskı altına sokmayacağım” diye konuştu.

        HABERTÜRK SPOR | GÖKHAN TÜRE | ÖZEL RÖPORTAJ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ