Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol TKBL Hidayet Türkoğlu, Basketbol Federasyonu başkanlığına tek aday olarak katılacak - Basketbol Haberleri

        Basketbol Federasyonu’nda 26 Ekim’de düzenlenecek başkanlık seçimi öncesi adaylık sürecine ilişkin “sis perdesi” ortadan kalkarken, taşlar da yerine oturmaya başladı. Turgay Demirel’in 23 yıl süre ile görev yaptığı başkanlık koltuğuna, geçtiğimiz yıl yapılan olağanüstü genel kurul sonrası oturan Harun Erdenay, sürpriz bir şekilde adaylıktan çekildi. Halen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevini yürüten NBA patentli eski milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu’nun resmen aday olacağı öğrenildi. Erdenay’ın göreve geldiği 2015 mayıs ayı sonrası TBF’de bir süre üst düzey yönetici (CEO) olarak görev yapan Türkoğlu, 2016 mart ayında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirilmişti. Yoğun programı nedeniyle iki görevi sağlıklı bir şekilde bir arada yürütemeyeceği gerekçesiyle geçtiğimiz haziran ayında CEO’luk görevinden istifa eden Türkoğlu, Erdenay’ın aday olmayacağını açıklamasıyla seçime 1 aydan kısa bir süre kala “tek başına” kalmış oldu.

        ÖNEMLİ İSİMLER YÖNETİME GİRECEK

        Basketbol Federasyonu’nda yaklaşan seçim öncesi adaylık sürecine ilişkin önemli gelişmeler yaşanırken, Hidayet Türkoğlu’nun başkanlık koltuğuna oturması halinde ona bu süreçte eşlik edecek olan yönetim kurulu da şekillenmeye başladı. Türkoğlu ile oyunculuğu döneminde birlikte ter akıttığı eski takım arkadaşlarından bazılarının da efsanevi oyuncu ile birlikte yönetimde yer alacağı öğrenildi. Türkoğlu’nun, milli takımda altyapılardan itibaren omuz omuza forma giydiği Kerem Tunçeri, Hüseyin Beşok gibi isimleri de yönetimine almayı planladığı, yine uzun yıllar birlikte oynadığı Türk basketbolunun bir başka önemli ismi Ömer Onan’ın da bu ekipte önemli rol üstleneceği belirtildi.

        ÖMER ONAN ‘CEO’ OLACAK

        Halen Fenerbahçe’de Genel Menajer yardımcılığı görevini yürüten Ömer Onan’ın, geniş kapsamlı yetkilerle donanmış üst düzey yönetici (CEO) olarak görev yapacağı ifade edildi. Başkan Aziz Yıldırım, ayrılma kararına kesinlikle karşı çıksa da Onan’ın TBF’deki yeniden yapılanma içinde yer almak istediği öğrenildi.

        ADAYLIĞINI AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

        Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlığına aday olan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, eski milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu’nun, adaylığını gelecek günlerde resmen duyurması bekleniyor. Hido’nun, konuyla ilgili olarak önümüzdeki hafta başında basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi.

        MUHALEFETTEN ADAY HAMLESİ

        Basketbol Federasyonu’nda 26 Ekim’de gerçekleştirilecek başkanlık seçimi öncesi, halen başkanlık görevini yürüten Harun Erdenay’ın aday olmayacağının netleşmesi ve bununla birlikte Hidayet Türkoğlu’nun aday olacağının ortaya çıkmasıyla adaylık süreci de resmen başlamış oldu. Bu gelişme sonrası, Erdenay’ın çekildiğini açıklamasının ardından muhalefet kanadının yeni bir aday çıkarmak için hazırlık içinde olduğu öğrenildi. Galatasaray cephesinin de TBF’de oluşmakta olan Fenerbahçe ağırlıklı yeni yönetim şemasına tepkili olduğu ve Sarı-Kırmızılı kulübün de gizliden gizliye rakip aday çıkarmak için arayış içine girdiği öğrenildi.

        HABERTÜRK SPOR | GÖKHAN TÜRE

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ