Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Demir İnşaat Büyükçekmece: 73 - Gaziantep Basketbol: 68 - Basketbol Haberleri

        DEMİR İNŞAAT BÜYÜKÇEKMECE: 73 - GAZİANTEP BASKETBOL: 68

        SALON: Gazanfer Bilge

        HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Ozan Çakar, Önder Yılmaz

        DEMİR İNŞAAT BÜYÜKÇEKMECE: Hannah 5, Eldridge 8, Ceyhun Altay 7, Coloiaro 11, Stipanovic 6, Burak Can Yıldızlı 1, Tayfun Erülkü 2, Hayes 17, Seawrigth 16, Mutlu Akpınar

        GAZİANTEP BASKETBOL: Denmon 8, Balazic 7, Altan Erol 8, Ruzic 3, Aleksandrov, Rautins 12, Ivanov 20 Cherry 10, Erden Eryüz,

        1. PERİYOT: 16-18

        DEVRE: 35-38

        3. PERİYOT: 49-52

        5 FAULLE ÇIKAN: 38.13 Seawright (Demir İnşaat Büyükçekmece)

        Bu sonuçla Demir İnşaat Büyükçekmece ligde 3. galibiyetini alırken, Gaziantep Basketbol 5. mağlubiyetini yaşadı.

        Karşılıklı basketlerle başlayan maçta ilk 5 dakika 6-6 eşitlikle geçildi. Boyalı alanı etkili kullanan Demir İnşaat Büyükçekmece, Seawright ve Hayes'in ürettiği sayılarla 7. dakikada skoru 14-6 yaptı. Kalan bölümde pota altını etkili olan Gaziantep Basketbol, Rautins ile Ivanov'un bulduğu basketlerle maçta ilk defa öne geçti ve çeyreği 18-16 önde tamamladı.

        Mücadelenin ikinci periyoduna Rautins'in üç sayı çizgisinin gerisinden ürettiği basketle başlayan misafir takım, 13. dakikada skoru lehine 25-19'a getirdi. Etkili oyununu sürdüren Gaziantep temsilcisi, Ruzic ve Cherry'nin ürettiği sayılarla 18. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 38-28. Gaziantep Basketbol, Caloiro ve Ceyhun Altay'ın sayılarıyla farkı eritmeye çalışan Demir İnşaat Büyükçekmece karşısında devreye 38-35 galip durumda girdi.

        Maçın ikinci yarısına Hannah ve Eldridge'in sayılarıyla etkili başlayan Demir İnşaat Büyükçekmece, 24. dakikada skoru 39-38 yaparak yeniden öne geçti. Kalan bölümde ev sahibi ekip Seawright ve Caloiro ile isabetler üretse de Gaziantep Basketbol, Ivanov'un skorer oyunuyla periyodu 52-49 üstün tamamladı.

        Müsabakanın son çeyreğine Seawright ve Hayes'in sayılarıyla başlayan İstanbul temsilcisi, 33. dakikada yeniden öne geçti: 53-52. Demir İnşaat Büyükçekmece, Caloiro ve Hannah'ın yakaladığı dış isabetlerle üstünlüğünü devam ettirdi. Çeyreğin kalan bölümünde Hayes'le basketler kazanan Demir İnşaat Büyükçekmece, karşılaşmadan 73-68 galip ayrıldı.

        Maçın en skorer oyuncusu, Gaziantep Basketbol formasıyla 20 sayı üreten Ivanov olurken, Demir İnşaat Büyükçekmece'de Hayes 17 ve Seawright ise 16 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ