Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Göksenin Köksal Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde damga vurdu. Aziz Yıldırım anons yaptı - Basketbol Haberleri
        1

        Spor Toto Basketbol Ligi 6. haftasındaki dev derbide Fenerbahçe, sahasında Galatasaray Odeabank'ı 92-74 mağlup etti.

        2

        Derbide son çeyrekte ortalık karıştı. Taraftarların tezahüratlarının ardından G.Saraylı Göksenin Köksal’ın küfürleri Sarı-Lacivertliler’i çıldırttı.

        3

        Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, “Tuzağa düşmeyin, sizi tahrik ediyorlar” şeklinde anons yaptı. İşte yaşananlar...

        4

        Derbinin son çeyreğinde gerilim arttı...

        5

        Göksenin Köksal ile taraftarlar arasındaki elektriklenmede taraftarlar, “Göksenin Köksal Tweet atsana” şeklinde tezahürat yapınca 25 yaşındaki oyuncu küfür etti ve ipler koptu.

        6

        Taraftarlar, Galatasaray benchine doğru yönelirken bu olay üzerine Galatasaray Başantrenörü Ergin Ataman taraftarları sakinleştirmek istedi.

        7

        Bunun akabinde Fenerbahçe Coachu Zeljko Obradovic de olayın yaşandığı bölgeye hızla koşup taraftarları sakinleştirmeye çalıştı.

        8

        Atılan yabancı maddelerin ardından oyun durdu. Mikrofonu eline Sarı-Lacivertliler’in başkanı Aziz Yıldırım, taraftarlarına “Tuzağa düşmeyin, sizi tahrik ediyorlar” diyerek sakinleşmelerini istedi.

        9

        Gerginliğin sürmesi üzerine Obra, kaptan Melih Mahmutoğlu’ndan anons yapmasını istedi. Başarılı oyuncu da “Lütfen küfür etmeyelim, sadece takıma destek verelim” dedi.

        10

        Ergin Ataman da hakem kararı dışında anons yapılmasına tepki gösterdi. Gerilimin yatışmasıyla maça devam edildi.

        11

        Öte yandan devre sonunda da Ataman’a yönelik tezahüratlar nedeniyle hakemler anons yapılmasını istedi.

        12

        Ülker Arena’daki gerginlik hakkında konuşan Göksenin Köksal, “Bu bir derbi. Taraftar daha çok Ergin Hoca ve benim üzerime yükleniyor. G.Saray altyapısından çıktığım için, G.Saray’ın evladı olduğum için bunu yapıyorlar” dedi.

        13

        Deneyimli oyuncu sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen seneden kalan bir olay. Üçlük attığımda elimle yaptığım hareketi kendilerine alıyorlar. Benim hiçbirisiyle bir derdim yok.”

        14

        G.Saray Coachu Ergin Ataman mücadelenin ardından ise şöyle konuştu:

        15

        “Son üç maçtır buraya geldiğimizden beri milli oyuncumuz, Galatasaray’ın medarıiftiharlarından Göksenin’e karşı ciddi bir saygısızlık var. Sürekli hakaret ve küfür ediliyor. Artık alıştık."

        16

        "Sanırım Fenerbahçe taraftarı kendi takımlarında Türk oynamadığı için alışık değiller. Fenerbahçe taraftarını kınıyorum. Melih iyi niyetli ama basketbol oyuncusu anons yapamaz. Bu bir kural hatası.”

        17

        Fenerbahçe'nin hocası Obradovic ise taraftarlarını sakinleştirmek için elinden geleni yaptığını söyledi.

        18