Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL 20 milyon Euro'luk Darüşşafaka! - Basketbol Haberleri

        THY Euroleague ve Spor Toto Basketbol Süper Ligi gibi iki önemli cephede mücadele veren Darüşşafaka Doğuş, uzun pozisyonunda rotasyonunu 19 yaşındaki Hırvat pivot Ante Zizic’le güçlendirirken, devler arenasında en geniş bütçeye sahip takımlardan biri olarak da sivrildi.

        19 yaşındaki Hırvat pivot Ante Zizic
        19 yaşındaki Hırvat pivot Ante Zizic

        Hırvatistan’ın Cibona Zagreb takımında forma giyen 2.12 boyundaki genç pivotla uzun rotasyonunu genişleten Daçka’da kadrodaki oyuncu sayısı 16’ya çıkarken, Yeşil-Siyahlı kulübün oyuncu bütçesi de 20 milyon Euro’ya yükseldi. Zizic’le önümüzdeki yıl opsiyonu da elinde olmak şartıyla sezon sonuna kadar anlaşan Daçka’nın kasasından bonservisle birlikte 1 milyon Euro civarında bir para çıkarken, geçtiğimiz haziran ayında Boston Celtics tarafından draft edilen genç oyuncunun NBA’e gitmesi halinde Celtics’in ödeyeceği 650 bin dolarlık ücreti de Cibona’nın alacağı öğrenildi.

        REKLAM

        BÜTÇEDE İLK BEŞTE

        Sezon başında yaptığı flaş transferlerle dikkat çeken Darüşşafaka Doğuş, THY Euroleague’de yer alan kulüpler arasında en geniş bütçeye sahip 5. takım oldu. Rus CSKA Moskova’nın 35 milyon Euro ile başı çektiği listede Real Madrid 27 milyon Euro ile 2., Fenerbahçe ise 23 milyon Euro ile 3. sırada yer alıyor. Barcelona’nın 21 milyon Euro ile 4. sırada bulunduğu listede Darüşşafaka Doğuş da 20 milyon Euro ile kendisine 5. sırada yer buldu.

        HABERTÜRK SPOR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ