Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague Panathinaikos - Fenerbahçe CANLI İZLE! Panathinaikos - Fenerbahçe maçı canlı yayın hangi kanalda? - Basketbol Haberleri

        Fenerbahçe, THY Euroleague Play-Offserisinin 2. maçında Panathinaikos'u Atina'da 80-75 yendi ve durumu 2-0'a getirdi.

        Seride ilk maçı yine deplasmanda71-58 kazanan Sarı-Lacivertliler, bu maçı da kazanarak 25 Nisan’da Ülker Arena’daki 3. maç için büyük avantaj yakaladı. OAKA Salonu'nda gecenin yıldızı ise 25 sayı kaydeden Bogdanovic oldu.

        Başkent Atina'da 18 bin 310 seyirci önünde oynanan ilk maçı, ikinci yarıdaki etkili performansıyla 71-58 kazanan sarı-lacivertliler, 11 yıl sonra OAKA Arena'da galip gelen ilk Türk takımı olmuştu. Fenerbahçe'ye Dörtlü Final'e yükselmek için tek galibiyet yetecek. Serinin üçüncü (25 Nisan Salı) ve gerekirse dördüncü maçı (27 Nisan Perşembe) İstanbul'da Ülker Sports Arena'da oynanacak.

        PANATHİNAİKOS: 75 - FENERBAHÇE: 80

        SALON: OAKA Arena

        HAKEMLER: Sasa Pukl (Slovenya), Olegs Latisevs (Litvanya), Benjamin Jimenez (İspanya)

        PANATHİNAİKOS: Pappas 5, Calathes 4, Singleton 14, Rivers 8, Bourousis 13, James 22, Nichols, Fotsis 3, Feldeine, Gist 6

        FENERBAHÇE: Sloukas 5, Bogdanovic 25, Kalinic 7, Datome 2, Vesely 2, Udoh 22, Antic 3, Ali Muhammed 14

        1. PERİYOT: 20-22

        DEVRE: 43-45

        3. PERİYOT: 59-63

        Karşılaşmaya etkili başlayan Panathinaikos Superfoods; Rivers, Bourousis ve Calathes'in üç sayı çizgisinin gerisinden buldukları basketlerle 2. dakikada 9-4 öne geçti. Üstün oyununu sürdüren ev sahibi ekip, Singleton'un 5. dakikadaki isabetiyle farkı çift hanelere çıkardı: 16-6. Savunma sertliğini arttıran sarı-lacivertliler, hücumda Antic, Bogdanovic ve Ali Muhammed'in atışlarıyla 12-0'lık seri yakalayarak 9. dakikada öne geçti: 16-18. Fenerbahçe, ilk çeyreği 22-20 önde kapattı.

        Karşılıklı basketlerle girilen ikinci periyotta Panathinaikos Superfoodsun James ile bulduğu isabetlere Fenerbahçe, Udohun boyalı alandaki sayılarıyla cevap verdi ve 15. dakika 32-32 eşitlikle geçildi. İlk yarının son 5 dakikasında Bogdanovicin skorer oyunuyla üstünlüğü ele geçiren Fenerbahçe, soyunma odasına 45-43 önde gitti.

        Maçın ikinci yarısına da iyi başlayan Fenerbahçe, Ali Muhammed'in skorer oyunuyla oyun üstünlüğünü sürdürdü. Kalinic'in 25. dakikadaki üç sayılık basketiyle çeyreğin ilk 5 dakikasını 55-52 üstün geçen konuk ekip; Sloukas, Ali Muhammed ve Udoh'un isabetleriyle son çeyreğe 63-59 üstün girdi.

        Mücadelenin son periyoduna Singleton'un üç sayılık isabetiyle başlayan Panathinaikos Superfoods, Gist'in pota altında art arda kaydettiği isabetlerle 33. dakikada öne geçti: 66-65. Çabuk toparlanan Fenerbahçe; Bogdanovic, Datome ve Udoh ile sayılar üretti. Sarı-lacivertliler, maç boyunca üst düzey bir basketbol sergileyen Bogdanovic'in son bölümdeki skorer oyunuyla sahadan 80-75 galip ayrıldı.

        Maçın en skorer oyuncusu sarı-lacivertli formayla 25 sayı kaydeden Bogdanovic olurken, Udoh'un 22 sayısı galibiyette önemli rol oynadı.

        OBRADOVİC İLE ÇEYREK FİNALDE MAÇ KAYBETMEDİ

        Fenerbahçe, başantrenör Zeljko Obradovic yönetiminde THY Avrupa Ligi'nde play-off serilerinde çok iyi bir performans sergiliyor. Sarı-lacivertlilerle Avrupa Ligi'nde 4. sezonunu geçiren Sırp başantrenör, takımını 3 kez play-off'lara taşıdı. Fenerbahçe, tecrübeli çalıştırıcıyla çıktığı 7 çeyrek final maçını da kayıpsız geçti. Fenerbahçe, 2014-2015'te Maccabi'ye, 2015-2016'da da Real Madrid'e maç kaybetmeden serileri 3-0 kazanmıştı. Panathinaikos Superfoods karşısında 2-0 öne geçen sarı-lacivertliler, son iki sezonda gerçekleştirdiği başarıyı tekrarlayarak müsabaka kaybetmeden Dörtlü Final'e yükselmeyi hedefliyor.

        Harita

        DİĞER MAÇ PROGRAMI ŞÖYLE

        25 Nisan Salı:

        20.45 Fenerbahçe-Panathinaikos Superfoods

        27 Nisan Perşembe:

        20.45 Fenerbahçe-Panathinaikos Superfoods (Gerekirse)

        2 Mayıs Salı:

        Panathinaikos Superfoods-Fenerbahçe (Gerekirse - Saati daha sonra belli olacak)

        PANA PLAY-OFF'TA 5 MAÇTIR KAZANAMIYOR

        Panathinaikos Superfoods, THY Avrupa Ligi'nde play-off'ta oynadığı son 6 maçı da kaybetti. Eski çalıştırıcısı Obradovic'in görevden ayrılmasından sonra Dörtlü Final'e kalma başarısı gösteremeyen Yunan ekibi, son 4 sezondur kupaya çeyrek finalde veda ediyor.Panathinaikos Superfoods, 2014-2015'te play-off'ta CSKA Moskova'ya, geçen sezon da Laboral Kutxa'ya elenmişti. Bu iki rakibine üst üste 4 maç kaybeden Yunan temsilcisinin, Fenerbahçe'ye (2) de yenilince bu seviyedeki galibiyet hasreti 6 müsabakaya çıktı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ