Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Fenerbahçe, Beşiktaş Sompo Japan'ı yenerek şampiyon oldu - Basketbol Haberleri

        Fenerbahçe, STBSL’de final serisinin 4. buluşmasında Beşiktaş’ı 108 saniyede 14 sayı geriden gelip uzatmada devirdi. Durumu 4-0’a getiren Sarı-Lacivertliler, üst üste 2., toplamda 8. kez şampiyon oldu ve sezonu 3 kupayla tamamladı. HTSPOR yazarı Gökhan Türe şampiyonluk maçını yorumladı:

        Only Fener can do this! *

        Euroleague şampiyonluğuyla taçlanan tarihi sezonun “seyircisiz” finalinde Fenerbahçe, eşine az rastlanır bir geri dönüşle seriyi sonlandırıp Türkiye’nin de “kralı” olarak kürsüye çıkarken, basketbolda da yeni bir çığır açtı.

        Gerçekten de ne geri dönüştü o!.. Kanarya’nın sezon içinde de pes etmeyen inatçı karakteriyle defalarca çift haneli sayılardan geriye döndüğüne şahit olmuştuk elbet... Ancak dünkü gibi 38 dakikayı adeta “uyku modunda” geçirdiği, 65 sayıda tıkandığı, bitime 1 dakika 48 saniye kala 14 sayı geride olduğu bir maçta böylesi bir “diriliş”, basketbol tarihinde bir “ilk” olarak hafızalara kazındı. Böylesine tarihi bir sezonun finalinin de böyle son bulması Sarı-Lacivertliler adına “pastanın üzerindeki krema” gibiydi.

        • Fenerbahçe'nin mucizevi geri dönüşünde başrol oynayan Bogdanovic, sevincini asbaşkan Ozan Balaban’la paylaştı. Balaban, Sırp yıldızın kendisine, “Fark 14 sayıyken, Obradovic mola aldı ve kenara geldik. Bu sırada yarın (bugün) tatile çıkacağımızı ve uçak biletlerimizin olduğunu hatırladık” diyerek geri dönüşün sırrını aktardığını söyledi.

        Fenerbahçe’de dünkü ilk 38 dakikadaki görüntü, yoğun geçen tüm sezonun yıprantısının dışa vurumuydu. Karşılarında da tüm dezavantajına rağmen pes etmeyen, kararlı bir Beşiktaş vardı. Tıpkı ilk 3 maçta olduğu gibi Fenerbahçe’yi sıkıntıya sokup, kazanmaya bu kez çok yaklaştılar. Ancak Bogdanovic’in üçlüğünde Weems’in Kalinic’e sportmenlik dışı faulü maçın tüm seyrini değiştirdi. Kanarya, 108 saniyeye 19-5 gibi inanılması güç bir seri sıkıştırmakla kalmadı, 2 maç topuyla uzatmaya bile gitmeden kazanma şansını yakaladı; kullanamadı. Ama mucizeyi gerçeğe dönüştürdüler.

        REKLAM

        Böyle bir mucizeyi de ancak Fenerbahçe gibi “winner” karakteri genlerine işlemiş bir takım başarabilirdi; öyle de oldu. Sarı- Lacivertli oyunculara da, onları bu noktaya getiren coach Obradovic’e de, “büyük düşünerek” hayata geçirilen bu uzun soluklu oluşumun altına imza atan tüm yöneticilere de kucak dolusu tebrikler.

        * Bunu sadece Fener yapabilir!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ