Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Taraftar ayaklandı! - Basketbol Haberleri

        Efes Pilsen'in 1996 yılında kazandığı Koraç Kupası anısına Bahçelievler'de dikilen anıtın önünde toplanan bir grup lacivert-beyazlı taraftar, kulüplerinin kapanma ihtimaline karşı slogan ve tezahüratla protesto gösterisinde bulundular.

        Taraftar grubu adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Fahir Karaçam, kulüplerinin kapanma ihtimaliyle ilgili son günlerde basında yer alan haberleri kaygıyla takip ettiklerini belirterek, ''Efes Pilsen Kulübü taraftarları olarak, insanlarımızın tütün ve alkolün yanı sıra her türlü zararlı tüketim maddelerine karşı korunmasını istiyoruz. Ancak Bunu yapmaya çalışırken, ülkemizin önemli bir değerini yok etmeyi göze alamayız. Söz konusu yönetmelikle kulübümüzün kapısına hukuki anlamda kilit vurulmuş olacaktır. Kamuoyunda konuşulan kulübün isim değiştirme ihtimali de söz konusu değildir'' diye konuştu.

        Karaçam, Efes Pilsen'in mevcut adıyla dünyada bir marka olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

        ''Söz konusu yönetmelik, kulübümüzün sponsoru olan müessesenin isim değişikliği halinde bile sponsorluk faaliyetlerini engellemektedir. Tüm spor kamuoyunun da bildiği gibi sponsor olmaksızın hiçbir spor kulübünün faaliyet gösterme imkanı yok. Kulübümüz sadece sportif başarılarıyla anılmamalıdır. Kulübümüzün desteğiyle yurdumuzun değişik bölgelerinde 15 binden fazla gence ücretsiz basketbol eğitimi verilmektedir. Dünyanın en tanınmış Türk sporcuları Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur kulübümüzün sporcuları olarak NBA kariyerleriyle başlamış ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektedirler.''

        Efes Pilsen'in sadece kendilerinin değil tüm Türkiye'nin takımı olduğunu dile getiren Fahir Karaçam, sözlerini şöyle tamamladı:

        ''Kapatılması söz konusu olan Efes Pilsen, bizim için yalnızca bir spor kulübü değildir. Bizim için bir eş, bir sevgili, bir kardeştir. Bizim için bir aileden farksızdır. Efes Pilsen bizim için hayattır. 'Şiddetsiz ve küfürsüz taraftar desteği' prensibiyle spor camiasında saygın bir yer edinen kulübümüzün kapatılması kabul edilemez bir yanlışlık olacaktır. Bu nedenlerden dolayı taraftar ve vatandaş olarak devletimizin yetkili kurumlarının gerekli hassasiyeti gösterip, Efes Pilsen Kulübü'nün mevcut adıyla faaliyetlerine devam edebilmesi için bir çözüm bulacaklarına inanıyoruz.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ