Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Ersan İlyasova Fenerbahçe - Basketbol Haberleri

        Fenerbahçe Ülker, NBA’den Avrupa’ya dönüş için ‘yeşil ışık’ yakan 12 Dev Adam’ın kilit isimlerinden Ersan İlyasova ile prensipte anlaşmaya vardı.

        Sarı-Lacivertliler, bir süredir görüştükleri 2.08 boyunda ve 24 yaşındaki tecrübeli yıldızla yıllığı 3.5 milyon Euro karşılığında 3 yıllığına el sıkıştı. NBA’de lokavt olmasa da formasını giydiği Milwaukee Bucks’ta mutlu olmadığını sık sık dile getiren ve Avrupa’ya dönmenin planlarını yapan Ersan’ın, NBA’den Avrupa’ya gelmeyi planlayan oyuncuların kaderini belirleyecek izni vermesi için NBA Yönetimi’nin alacağı kararı beklediği ve olumlu sonuç çıkar çıkmaz Fenerbahçe’ye imzayı atacağı ifade edildi.

        ‘BAŞARI İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPARIM’

        Bormio kampında bulunan Ersan, Habertürk’e verdiği demeçte Avrupa’ya ancak THY Euroleague’de zirveye oynayan bir takımla dönmeyi hedeflediğini belirterek, “Fenerbahçe Ülker bu hedeflerimle uyuşuyor. NBA’deki toplantının sonucu her şeyi netleştirecek. Milwaukee ile kontratım devam ediyor. Tabii ki Fenerbahçe Ülker Avrupa’da önümüzdeki sezon zirveye çıkmayı amaçlayan bir kulüp. Eğer izin çıkarsa ben de seve seve imzayı atar, Fenerbahçe’nin başarısı ve Final-Four hedefine ulaşması için elimden geleni yaparım” dedi. Bu arada, Ersan’ı renklerine bağlamak için ezeli rakibi Fenerbahçe ile aynı süreçte girişimde bulunan Galatasaray’ın, yıldız oyuncunun yüksek maliyeti nedeniyle geri adım attığı öğrenildi.

        HTSPOR / ÖZEL HABER / Gökhan TÜRE

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ