Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri F Grubu’nda A Milli Takım, İtalya'ya 83-82 mağlup oldu... - Basketbol Haberleri

        Türkiye: 82 - İtalya: 83

        Salon: Kadir Has

        Hakemler: Srdan Dozai (Hırvatistan), Aleksandar Glisic (Sırbistan), Gili Cohen (İsrail)

        Türkiye: Doğuş 7, Emir 12, Sinan 5, Barış 2, Semih 14, Furkan 8, Kerem 8, Ender 12, İlkan 6, Serhat 8,

        İtalya: Cavaliero, Mancinelli 7, Gallinari 19, Poeta, Datome 10, Gigli 2, Cincinarini 17, Hackett 5, Chiotti 4, Aradori 19,

        1. Periyot: 21-17

        Devre: 44-31

        3. Periyot: 62-56

        Basketbol erkeklerde, 2013 Avrupa Şampiyonası elemeleri (F) Grubu'nda mücadele eden (A) Milli Takımı, gruptaki altıncı maçında İtalya'ya 83-82 mağlup oldu. 12 Dev Adam, gruptaki 7. maçında 8 Eylül Cumartesi günü deplasmanda Portekiz ile karşılaşacak.

        Karşılaşmaya hızlı başlayan İtalya, ilk 4 dakikayı 9-4 önde bitirdi. İtalya'da Gallinari 5 sayı atarken, İtalya'nın ataklarını A Milli Takım'da Sinan Güler ile Emir savunmaya çalıştı.

        Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü ele geçiren 12 Dev Adam, Semih Erden ile Serhat Çetin'in sayılarıyla 6. dakikada 9-9 eşitliği sağladı.

        İlk periyodun son bölümlerinde A Milli Takım, taraftarın desteğiyle ataklarını artırarak, 9. dakikayı 20-15 önde tamamladı.

        12 Dev Adam, ilk periyodu Semih Erden ile Serhat Çetin etkili oyunuyla 21-17 önde bitirdi. Bu periyotta (A) Milli Takım'da Semih Erden ile Serhat Çetin 8'er sayı attı.

        İkinci periyota da taraftarının coşkulu desteğiyle başlayan A Milliler, 13 dakikayı 35-23 önde kapattı.

        Karşılaşmanın bu bölümlerinde Ender Aslan attığı üçlükler ve asistleriyle millilere büyük katkı sağladı.

        İlk devrenin son bölümlerinde İtalya, üst üste ataklardan sonuç alamazken, 12 Dev Adam da kazandığı faulleri sayıya çeviremedi.

        İkinci periyodun son iki dakikası çekişmeye sahne olurken, iki takımın bu bölümde aldığı sayılarla devre, 13 sayı farkla 44-31 Türkiye'nin üstünlüğü ile sona erdi.

        Karşılaşmanın ikinci devresi, millilerin atakları sayıya çevirememesi, İtalyanların da ataklardan sayıyla dönmeleri üzerine, devreye İtalyanlar 7-0'lık bir seriyle başladı.

        Maçın 24. dakikası karşılıklı sayılarla 52-45, 12 Dev Adam'ın üstünlüğüyle geçildi. Bu bölümde Türkiye attığı üçlüklerle İtalya'nın farkı kapatmasına izin vermedi.

        Bu dakikadan sonra atakların sıklaştıran İtalya bulduğu sayılarla karşılaşmanın 26. dakikasında farkı iki sayıya kadar indirdi: 53-51.

        Karşılaşmanın 28. dakikasında milliler, atakları ve faulleri sayıya çeviremeyince İtalya bulduğu üçlükle 54-53 öne geçti.

        Üçüncü periyodun son bölümünde taraftarının desteğini arkasına alan 12 Dev Adam, tekrar üstünlüğü eline geçirerek 60-54 öne geçti.

        İkinci devrenin ilk çeyreği, son bölümdeki karşılıklı sayılarla A Milli Takım'ın 6 sayı farkla 62-56 üstünlüğüyle sona erdi.

        Türkiye, son çeyreğe Emir ve Doğuş'un sayılarıyla 4-0'lık bir seriyle başladı: 66-56.

        Karşılaşmanın 35. dakikası iki takımın karşılıklı sayılarıyla 70-66 ile geçildi. Bu bölümde milliler, ataklardan sonuç alamazken, İtalya farkı 4 sayıya kadar indirdi.

        Karşılaşmanın son bölümü çekişmeye sahne olurken, 12 Dev Adam Emir ve Kerem'in bulduğu sayılarla farkın kapanmasına izin vermedi.

        Bu dakikadan sonra ataklarını daha da artıran İtalya, bulduğu sayılarla farkı 1'i indirerek, 77-76'lık skoru yakaladı.

        Maçın son dakikasında bulduğu atakları değerlendiren İtalya, karşılaşmadan 83-82 galip ayrıldı.

        Karşılaşmayı yaklaşık 10 bin Kayserili basketbolsever takip etti.

        Tanjeviç: "Kazanmaya çok yakındık ama başaramadık''

        A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjeviç, ''İlk maçta olduğu gibi kazanmaya çok yakındık ama başaramadık'' dedi.

        Tanjeviç, basketbol erkeklerde, 2013 Avrupa Şampiyonası elemeleri (F) Grubu'ndaki İtalya maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmayı son dakikalardaki hatalardan dolayı kaybettikleri için çok üzgün olduklarını belirtti.

        Karşılaşmaya iyi başladıklarını ama devamını getiremediklerini vurgulayan Tanjeviç, ''İlk yarıda çok farklı sayıyla öndeydik. Kazandığımızı düşündük, bu bizi etkiledi. İkinci yarının başında ise çok kötüydük. Hatta İtalya enerji harcamadan aradaki farkı kapatmaya çalıştı. Sonra tekrar iyi mücadele ettik ve farkı 11 sayıya çıkardık'' diye konuştu.

        Bu karşılaşmanın guruptaki ilk İtalya maçına çok benzediğini ifade eden Tanjeviç, şunları kaydetti:

        ''İlk maçta olduğu gibi kazanmaya çok yakındık ama başaramadık. Maçın sonuna doğru 4 sayı farkı korumaya çalışırken alan savunmasına döndük. O dakikada yediğimiz üçlüğe engel olamadık ve farkı bire indirdik. Sonra bir turnike yedik böylece İtalyanlar hatalarımızı cezalandırmış oldu. İtalya baskı görmeden mücadele etti. Bu maçları üzerinde baskı olmayan takımlar daha rahat oynar. Onların kaybedeceği bir şey yoktu, bunu çok iyi kullandılar ve galip geldiler. Matematiksel hesap kalmadı artık, kalan iki maçı kazanmak zorundayız.''

        İtalya cephesi

        İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Simone Pianigiani ise karşılaşmadan galip ayrılarak namağlup unvanlarını korumayı bildiklerini söyledi.

        Oyuncularının karşılaşma boyunca gösterdiği mücadeleden memnun olduğunu dile getiren Pianigiani, şöyle devam eti:

        ''Takımımla gurur duyuyorum. Bizim için burada oynamak çok zordu. Çok iyi bir takıma karşı müthiş bir atmosferde mücadele ettik. Oyuncularım çok iyi bir dönem geçiriyor. Grupta maçlara başlarken bu maça kadar namağlup geleceğimizi kimse düşünmüyordu ama biz bunu başardık. Çünkü biz takım oyunu oynuyoruz. Bugün Avrupa'da her takımla baş edebilecek seviyedeyiz. Bu galibiyet benim değil oyuncularımın galibiyetidir. Yürekleriyle oynadılar. Son dakikaya kadar oynadık ve kazandık.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ