Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Dünya Basketbol Şampiyonası 2014 FIBA Dünya Kupası, 2014 FIBA Dünya Kupası final maçı, ABD, Sırbistan, James Harden, Milos Teodosic, - Basketbol Haberleri

        2014 FIBA Dünya Kupası’nda final heyecanı bugün yaşanacak. ABD ile Sırbistan TSİ 22.00’de kozlarını paylaşacak. Son şampiyon, kendisinden bekleneni; Sırplar ise sürprizi kovalayacak.

        İki haftalık FIBA Dünya Kupası maratonunda artık sona gelindi. Zirve için artık iki aday var. ABD ya da Sırbistan, bugün dünya basketbolunun zirvesine çıkacak. Tüm rakiplerini farklı dize getiren ABD ile ikinci turdan itibaren şaha kalkan Sırbistan, bugün TSİ 22.00’den itibaren kozlarını paylaşacak. Finali ABD kazanırsa üst üste ikinci, tarihindeki 5. dünya şampiyonluğuna ulaşacak ve Yugoslavya’yı yakalayacak. Eğer Sırbistan büyük bir sürprize imza atarsa Yugoslavya dağıldıktan sonra ilk kez altın madalyaya ulaşacak.

        SIRBİSTAN ‘TÜRK’ KARMASI!

        Sırbistan’nın 5 oyuncusunun yolu Türkiye’den geçiyor. F.Bahçe Ülker’ın yıldızı Bjelica hem takımın ribaund kralı hem de en skorer 2. adamı. Bu sezon Sarı-Lacivertliler’de oynayacak Bogdan Bogdanovic ise kenardan gelip 4. periyotlardaki katkısıyla dikkat çekiyor. Bogdanovic, 11.6 sayı ortalamasıyla oynuyor. Anadolu Efes’in yeni transferi Krstic ise tecrübesiyle ön planda. Miroslav Raduljica ise 2010’da Anadolu Efes’le 5 yıllık sözleşme imzaladıktan sonra birçok takımda kiralık oynadı. Vladimir Stimac ise 2012-13 sezonunda Banvit forması giydi.

        HER ALANDA LİDERLER

        ABD, turnuvada birçok istatistik kategorisinde zirvede. Rüya Takım, Dünya Kupası’nda en fazla sayı atan, en yüzdeli şut atan, en çok ribaund alan, en çok asist yapan, en fazla top çalan takım konumunda.

        TOP CAMBAZI HARDEN

        Houston Rockets’lı yıldız 13.1 sayı ortalamasıyla ABD’nin en skoreri. James Harden ayrıca takımın organizasyon yükünü de çekiyor ve maç başına 3.4 asistle de bu alanda öne çıkıyor. NBA’in top çalma uzmanlarından biri olarak görülen Harden bu turnuvada da 2.4 ortalamayla başı çekiyor.

        TEODOSIC 2. TURDA AÇILDI

        Milos Teodosic, Dünya Kupası’nın ikinci turunda adeta vites artırdı. Sırp yıldız, ikinci tur ilk maçında Yunanistan karşısında 13 sayı, 5 asist; çeyrek finalde Brezilya karşısında 23 sayı 4 asistle ve önceki gün Fransa maçında da 24 sayı, 3 ribaund, 3 asistle oynadı. Sırbistan’ın 14.0 sayı ortalamasıyla en skorer ismi olan Teodosic, maç başına 4.1 asistle de takımın en üretkeni konumunda.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ