Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Erkeklerin minderini o yönetiyor! - Diğer Haberleri

        Amasya'nın Suluova ilçesinde Büyükler Serbest Güreş 1. Lig müsabakalarında görev alan Karayazı, yaptığı açıklamada, dünyada 7 bayan güreş hakeminden biri olduğunu söyledi.

        İslam ülkeleri arasında ise güreşte tek bayan hakem olduğunu belirten Karayazı, birinci kategoride güreş hakemi olarak uluslararası müsabakalarda görev aldığını anlattı.

        İstanbul'da beden eğitimi öğretmenliği yaptığını, 1987 yılından beri de güreş hakemliği görevini yerine getirdiğini söyleyen Karayazı, üniversitede güreşe ilgi duyduğunu, öğretim üyelerinin yönlendirmesi ile güreş hakemi olduğunu anlattı.

        Gittiği müsabakalarda bayan hakem olduğu için ilgiyle karşılandığını ifade eden Karayazı, mesleğinin zor yanlarının olmasına rağmen severek yaptığını söyledi.

        Ata sporu güreşin erkeklerin egemen olduğu bir spor dalı olduğuna işaret eden Karayazı, ''Ata sporuna ve erkeklerin egemen olduğu bir spora bayan olarak hakemlik yapmaktan mutluyum. Bayanların da bu mesleği yapması ve ata sporuna hizmet etmesi gerektiğini düşünüyorum'' diye konuştu.

        Çok sık seyahat ettiği ve mesleğinin zorlukları nedeni ile evlenmediğini anlatan Karayazı, evleneceği kişinin de temposuna ayak uydurabilmesi için yine güreş camiasından biri olması gerektiğini ifade etti.

        Karayazı, hedefinin 2012 Londra Olimpiyatlarında görev almak ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ