Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Bayan demir yumruklar güç topluyor! - Diğer Haberleri

        Bayan Boks Milli Takımı Teknik Direktörü Selahattin Başaran, çektikleri iyi kuralarla, Çin'de yapılacak Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası'ndan madalyalarla dönmek istediklerini söyledi.

        Çin'de 22-30 Kasımda yapılacak Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası ile 9 Aralıkta Bulgaristan'da başlayacak Avrupa Genç Bayanlar Boks Şampiyonası'na katılacak milli sporcular, İzmir'deki Kamp Eğitim Merkezi'nde çalışmalarını sürdürüyor.

        Teknik direktör Selahattin Başaran, İzmir'deki tesislerde devam ettikleri çalışmaların çok faydalı geçtiğini belirterek, şöyle konuştu:

        ''Dünya Şampiyonasına hazırlanan sporcularımızın yanı sıra Avrupa Şampiyonasına hazırlanan genç bayanlarımızı İzmir'de bir araya getirdik. Kampta 11'i Dünya Şampiyonasına hazırlanan sporcumuz olmak üzere 28 boksörümüz var. Öncelikle Dünya Şampiyonasından, çektiğimiz iyi kuralarla, madalyalarla dönmek istiyoruz. Daha sonraki Bulgaristan'da Genç Bayanlar AVrupa Şampiyonası'nda da bu başarımızı devam ettirmek için çalışacağız.''

        -BAYAN DEMİR YUMRUKLAR-

        Milli sporculardan dünya ikincisi ve Avrupa şampiyonu Gülsüm Tatar, Çin'deki şampiyonada kendisinin en iyi derecesini almak için çalışacağını belirterek, yardımcı olan herkese teşekkür etti.

        70 kiloda mücadele eden Nurcan Çarkçı ise Avrupa şampiyonluğu unvanını Dünya şampiyonluğuna taşımak istediğini belirterek, ''Takım arkadaşlarımla birlikte şampiyonluklara ulaşacağımıza inanıyorum'' dedi.

        Dünya ve Avrupa ikincisi milli boksör Şems Yaralı, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, hedefinini dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

        Sümeyra Yazıcı ise 2006 ve 2007'de Avrupa şampiyonu olduğunu hatırlatarak, ''Allah nasip ederse Çin'deki şampiyonada takım olarak şampiyon olmak istiyoruz'' diye konuştu.

        80 kiloda ringe çıkacak Selma Yağcı ise çok iyi geçirdikleri kamp dönemini, başarılı bir şampiyona ile taçlandıracaklarını söyledi. A.A.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ