Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Azmin zaferi! - Diğer Haberleri

        Zeliha Doğrugüneş, lise yıllarında 3 yıl süreyle voleybol ve tekvando takımında yer aldığını, daha sonra ise boksa olan özel ilgisi nedeniyle bu spora devam ettiğini kaydetti.

        17 yaşında evlendikten sonra spora ara vermek zorunda kaldığını belirten Doğrugüneş, ''30 yaşında spora yeniden boks ile başladım. Ancak Dünya Boks Federasyonu'nun 30 yaş sınırı nedeniyle bu spora devam edemedim ve kick boks yapmaya başladım'' diye konuştu.

        30 yaşında yapmaya başladığı kick boksta kendi sıkletinde dünya şampiyonluğu ve 5 Türkiye şampiyonluğu kazanan Doğrugüneş, şunları kaydetti: ''Kick boks yapmaya başladıktan sonra birincilik kürsüsünden hiç inmedim. Muay Thai'de 2005 dünya şampiyonluğu ve kick boksta dünya ikinciliği kazandım. Yine Muay Thai ve Wushi'de Türkiye şampiyonluklarım var. Geçen yıl dünya şampiyonasında talihsiz bir şekilde kaybettim. Bu mağlubiyet beni yıktı. Aylarca kendime gelemedim. Mağlubiyete hiç tahammül edemiyorum. Avrupa şampiyonasını kendime hedef olarak belirlemiştim. Şampiyonaya katılmak için Türkiye şampiyonasında birinci olmak gerekiyordu. Çalışmalara başladım ve Türkiye birincisi oldum. Ancak bu seferde yaş sorunu ortaya çıktı.''

        37 yaşında olması nedeniyle birçok çevreden olumsuz eleştiri aldığını ve milli takıma alınmak istenmediğini ifade eden Doğrugüneş, Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı'nın bu dönemde kendilerine büyük destek olduğunu kaydetti.

        -YAŞLA İLGİLİ ELEŞTİRİLER ONU KAMÇILADI-

        Doğrugüneş, Türkiye'de insanların sporda yaş sınırlaması koymalarına anlam veremediğini belirterek, şöyle devam etti: ''Sporcu sağlığına dikkat ettiği ve iyi çalıştığı sürece bence yaş hiç problem olmaz. Ancak birçok ülkenin aksine Türkiye'de insanlar bütün sporlar için kendi kafalarına göre bir yaş sınırı koyuyorlar. Yaşımdan dolayı bana pek fazla inanmadılar. 'Bu yaştan sonra olmaz' dediler. Bu beni hep kamçıladı. 40 yaşından sonra olimpiyat şampiyonu olanlar var. Birçok örnek sayabiliriz. Federasyon başkanımıza da teşekkür etmek istiyorum. Başkanımız bu konuda benden desteğini hiç bir zaman esirgemedi. Antrenörüm Ahmet Gündüz de bu konuda büyük destek verdi. Onun başarımdaki emeği gerçekten çok büyük. Ben de Türkiye'den 30 sporcunun katıldığı şampiyonada 2 altın madalyadan birini alan sporcu olarak, bu güvenleri boşa çıkarmadım.''

        -OĞLUYLA BİRLİKTE ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRDİ-

        Yaptığı işte daha başarılı olmak ve daha bilimsel çalışmak için oğluyla birlikte Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girdiğini ifade eden Doğrugüneş, sınavdan beklediğinden daha yüksek bir puan alarak, Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu (BESYO) Beden Öğretmenliği Bölümü'nü kazandığını söyledi.

        Üniversiteyi kazandıktan sonra her şeyin çok daha zorlaştığını anlatan Doğrugüneş, ''Evde 2 çocuğumun annesiyim. Özel bir spor okulunda da tekvando dersi öğretmeniyim. Konya İl Özel İdare Spor'un milli sporcusuyum ve şimdi de üniversite öğrencisi oldum. Çoğu zaman günde 5 saat uykuyla 2 antrenmana çıkıyorum. Çok zor oluyor, ancak zoru seviyorum. Çocuklarım ve eşim de bana her konuda destek oluyorlar. En büyük hedefim olimpiyatlarda başka bir branşta yarışarak ülkeme altın madalya kazandırmak '' dedi.

        -ANTRENÖRÜ ONA İNANDI-

        Mili Takım Antrenörü ve Kick Boks Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Ahmet Gündüz de yaklaşık 37 yıllık spor hayatında 20 binin üzerinde öğrenci çalıştırdığını, ancak bunlar arasında Zeliha'nın özel bir yere sahip olduğunu belirtti.

        Zeliha'nın yenilgiyi asla kabul etmeyen hırslı ve bilimsel çalışmaya inanmış bir sporcu olduğunu anlatan Gündüz, ''Günde en az 2 antrenman yapıyor. Bir sporcu ne yapması gerekiyorsa onu yapıyor. Oyunu kuralına göre oynuyor'' diye konuştu.

        Avrupa Şampiyonası öncesinde birçok antrenörden ve teknik kurul üyesinden kendisine ''Hocam bu yaştaki sporcularla ilgilenme, gençlere önem ver'' şeklinde uyarılar aldığını aktaran Gündüz, ''Ancak ben onlara sporun yaşı olmadığını söyledim. Zeliha 37 yaşında altın madalya kazanarak, beni haklı çıkardı. Çok büyük bir iş başardı. Türkiye'nin birçok yerinden antrenörler beni arayarak 'Hocam sen haklı çıktın' dediler'' diye konuştu. A.A.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ