Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Biyonik eli taktı, puanı katladı! - Diğer Haberleri

        Muğla'da yaşayan ve daha önce ağzıyla ok atan bedensel engelli sporcu Semray Taş Özer, kullanmaya başladığı biyonik el ile puanını da yaklaşık 3'e katladığını söyledi.

        Semray Taş Özer yaptığı açıklamada, 7 aylıkken şöminenin üzerine düşerek yaralandığını ve buna bağlı olarak sağ elini bileğinden kaybettiğini anımsattı. Engelli olmasına karşın 9 yıl önce spora başladığını ve ağzıyla ok attığını dile getiren Taş Özer, şunları kaydetti:

        ''Bir çok yarışmada dereceler elde ettim. Engelime bağlı olarak ağzımla ok atmak zorundaydım. Bu bana dezavantaj oluşturuyordu. Kendim biyonik el alamıyordum ve başlatılan kampanyayla buna kavuştum. Yaklaşık 2 aydır tam anlamıyla biyonik eli kullanmaya başladım. Günlük yaşamda artık sıkıntı çekmiyorum. Zaten beyin gücüyle hareket ediyor. Yay kullanırken henüz tam anlamıyla alışamadım. Çünkü beynim elimin birisine tut, diğerine bırak komutu verdiği için bazen sıkıntı yaşayabiliyorum, ama bunu da zamanla aşacağım.

        Biyonik eli kullanmaya başladıktan sonra ilk kez 2 hafta önce Antalya'da gerçekleştirilen şampiyonaya katıldım. Daha önceleri ağzımla atarken 70 metrede en fazla 180 puan çıkarabiliyordum. Son katıldığım şampiyonada ise henüz tam anlamıyla alışamamış olmama rağmen puanımı 420'ye çıkarmayı başardım. Artık her gün antrenman yapıyorum. Puanımı daha yukarılara taşıyarak yeni başarılar elde etmek istiyorum. Artık hedefim milli takımda yer almak. Hedefimi gerçekleştireceğime inanıyorum.''

        -BİYONİK ELLE OK ATIYOR-

        Eskiye oranla çok iyi durumda olduğunu ve bunun zamanla başarısına katkısını da artıracağını ifade eden Taş Özer, açıklamasını şöyle sürdürdü:

        ''Ağzımla atarken zorluk çekiyordum. 9 yıllık bir mücadelenin ardından biyonik ele kavuştum. Şimdi de bazen elim tutukluk yapıyor. Rakibim yine benim. Önemli olan daha yüksek puanlar atabilmem. Kullandığım biyonik eli dünyada 300, Türkiye'de ise 4 kişi kullanıyor. Kullandığım biyonik el 2008 yılında dünyanın en iyi icatları sıralamasında 14'üncü sırada yer aldı. Biyonik elle ok attığımı duyan insanlar şaşırıyor. Biyonik elle ok atan ilk sporcu olduğumu düşünüyorum. Biyonik elle ok atabileceğime önceleri kimse inanmıyordu. Eşiminde desteği ile bunda başarılı oldum.''

        Bitez Belediyesi'nde çalıştığını ve belediyenin kendisine yardımcı olduğunu ifade eden engelli sporcu Semray Taş Özer, ayrıca kampanya kapsamında iş adamları ve Buca Belediyesi'nin de destek verdiğini sözlerine ekledi.

        Hüseyin Doğru - Kenan Gürbüz / A.A.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ