Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Fatih Altaylı: "Galatasaray'ın aidat nedeniyle bu kararı düzeltmesi çok yanlış" - Futbol Haberleri

        Bloomberg HT'de Fatih Kuşçu'nun sunumuyla yayınlanan "Spor Saati" programının yorumcusu Fatih Altaylı, spor gündemini yorumladı.

        "ANNEMİ DE ÇOK SEVİYORUM AMA GALATASARAY BAŞKANI YAPMAM"

        Altaylı, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve yönetim kurulunun mali ve idari açıdanibra edilmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

        "Galatasaraylılar birbirlerine sevgi göstermelidir. Aynı camianın üyesi ve aynı camianın büyüyüp gelişmesini isteyen insanların birbirlerine sevgi göstermesi çok normal bir şey. Dursun Özbek'i ya da herhangi bir Galatasaraylı'yı sevmediğim yönünde bir algı oluşturduysam özür dilerim. Ben şöyle söylüyorum; Annemi de çok severim ama Galatasaray Kulübü başkanı yapmam. Annem ne kadar Galatasaray'ı yönetemezse, Dursun Özbek de o kadar yönetemez. Ben yönetemiyor diyorum ama genel kurul benimle aynı fikirde olmak zorunda değil. Ama ben şunu biliyorum; zaman beni haklı çıkarır. Bugüne kadar sıklıkla çeşitli meselelerde olduğu gibi..."

        "GENEL KURUL NEYİ İBRA ETTİĞİNİ BİLİYORSA 'YÜZÜME TÜKÜRÜN' DİYECEĞİM"

        "Galatasaray koşar adım kötüye gidiyor, Galatasaray uçurumdan atlamak üzere hatta biraz da atladı. Genel kurul tutabilir ama tutmadı. Genel kurul ibra ediyor. Genel kurul neyi ibra ettiğini biliyorsa; 'benim yüzüme tükürün' diyeceğim. İbra edenler arasında Galatasaray'ın geçen sezonki mali raporu ve bu sezonki bütçesini okuyan 50 kişiyse ben ne olayım. Okuyup anlayan 10 kişiyse yine ne olayım."

        REKLAM

        "Galatasaray'ın Emlak Konut'la yaptığı anlaşma neden genel kurula sunulmuyor? Kardeşim bu anlaşma gizli mi? Galatasaray'ın yaptığı sözleşmeyi gören yok. Anlatılan en önemli mesele bu. Neyi ibra ettiniz siz, görmeden? 'Salon yapacağım' demiş. Bunun maliyetini gördünüz mü? Onu da bilmiyorlar. 'Bedavaya yaptıracağım' demiş. Bedava yaptıracaksın da senelik 10-15 milyon TL'lik gideri kim verecek?"

        "Dursun Özbek, 'Galatasaray'a bilerek kötülük yapmam' diyor. Tabiki yapmazsın ama bilerek kötülük yapmakla bilmeden kötülük yapmak arasında bir fark yok. Ben de 'sen o kadar bilmiyorsun ki kötülük yapıyorsun, farkında değilsin' diyorum. Ayrıca da doğruları söylemiyor. Söylediği şeyler doğru değil."

        "DURSUN ÖZBEK KİMSEYE VERİLMEMİŞ YETKİLERİ KULLANIYOR"

        "Dursun Özbek, Galatasaray'da kimseye verilmemiş yetkileri kullanıyor. Bu yetkilerin benzerleri bize de verilmişti bizim dönemimizde. Galatasaray'da gayrimenkullerin değerlendirilmesiyle ilgili ilk kongreyi ikinci başkanlık dönemimde biz yaptık. Ama biz Galatasaray'ın mallarını elden çıkarmayacaktık. Benim hesabıma göre 1 milyar dolar değerindeki Ali Sami Yen'in arazisi dahil tüm malları değerlendirectik. Hiçbirini de elden çıkarmadan..."

        "Bizim aldığımız başka araziler de vardı ama onlar Özhan Canaydın döneminde elden çıkarıldı. Nedenliği bilinmez bir şekilde. Florya'yı başka bir yere taşıyacaktık. Oraları da bir yatırım ortaklığı yapıp 2001 yılı parasıyla 750-800 milyon dolarlık bir varlık ortaya çıkıyordu. Bunun da yüzde 51'ini halka açıp değerlendirecektik. Galatasaray'ın o günkü borcu 12 milyon dolardı. Yaklaşık 300 milyon dolar para girecekti ve başka bir Galatasaray olacaktı. Ama Özhan Bey sağolsun biz kendisini o dönemde bu projeleri yapma vaadiyle destekledik ama o daha sonra 'bunlar abidik-kubidik işler, ben bunlardan anlamam' diyip bunu yapmadı. Ali Sami Yen'in o değerli arazisinden çıktı. O arazi daha sonra 1 milyardan daha fazla bir değere satıldı. Karşılığında Galatasaray'a 150-200 milyon TL'ye bir stat yapıldı. Galatasaray'ın 800 milyon TL'si uçtu gitti şimdi bir kez daha olduğu gibi."

        "ÖZHAN CANAYDIN'IN KÖTÜ BİR KOPYASI"

        "Dursun Özbek, Özhan Canaydın'ın kötü bir kopyasıdır. Özhan Canaydın, Galatasaray'ın kötü başkanlarından biriydi. Çok önemli siyasi gücü vardı ama berbat bir yöneticiydi nur içinde yatsın. Dursun Özbek bize Özhan Canaydın'ı da aratacak noktada. Galatasaray'ı bitmeye götürüyorlar."

        REKLAM

        "BAŞKAN GENEL KURULU KANDIRIYOR"

        Dursun Özbek'in mali kongrede TT Arena'nın tapusunu göstermesiyle ilgili olarak da konuşan Altaylı, "İntifa hakkı aldıysanız tapu göstermek bir şey ifade etmez. İntifa hakkı belirli bir süre kullanım hakkı demek. Beşiktaş'ın da Galatasaray'ın da Fenerbahçe'nin de stadı böyle. Bütün statlar Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait. Bütün kulüpler de bu statlarda uzun dönem kiracı... Mülk size ait değil. O yüzden Dursun Özbek'in gösterdiği tapu bir anlam ifade etmiyor. Ali Sami Yen Stadı da Galatasaray'a ait değildi. Ben ikinci başkanken, dönemin Gençlik ve Spor müdürüyken stadın satın alınmasıyla ilgili görüşmeler yapmıştım. Belli bir noktaya gelmiştik ama biz yönetimden ayrıldıktan sonra bu takip edilmedi. Ali Sami Yen'in elden çıkarılmasına her zaman karşıydım ama Özhan Canaydın böyle bir yol tercih etti. Ona da saygı duyarım. Tapu verildiyse bambaşka bir yere gider iş. Tapu yalan tabi de bir sözleşme imzalayıp üst hakkını aldı. Başkan o tapuyu göstererek genel kurulu kandırıyor, genel kurulla alay ediyor. Eğer gerçekten stadın tapusunu aldıysa, o tapu Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye de verilmeli. Adalet bunu gerektirir. Aldıysa da helal olsun bir şey demiyorum. Üst hakkını almak da önemli bir şeydir. Şimdi o stadın çatısını kapacağına yanına salon yapacak, o salonu da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne verecek. Oranın da büyük ihtimalle üst hakkını alacak ama bana sorarsan boşu boşuna bir masraf, hiç gerek yok"ifadelerini kullandı.

        "GALATASARAY BÖYLE ARSIZLIK GÖRMEDİ, SONUNDA İSTİFA EDECEĞİM"

        Altaylı, Galatasaray'ın borcuyla ilgili genel kurula sunum yapan Dursun Özbek'in uslubuyla ilgili çok sert sözler söyledi:

        "Şimdi bak, deliriyorum bazen. Hakikaten deliriyorum. 'Yazmışım' diyor ya. Böyle bir utanmazlık, böyle bir arsızlık Galatasaray görmedi kardeşim. Ben bu külüpten istifa edeceğim sonunda. Ne demek yazmışım, yazmışız, yazılmış. Sen kimsin kardeşim, Galatasaray'dan büyük müsün? 'Yazmışım, almışım, yapmışım'. Dursun Özbek yüzünden her geçen gün kendimi bu kulübe daha az ait hissetmeye başladım. Koca Galatasaray'da hayatında 1.5-2 sene önce tanışmışsın. Sen kimsin DUrsun Özbek? Birinci tekil şahısla Galatasaray'ı temsil edecek sen mi kaldın dünyada! Söylediklerini boşver. Galatasaray'ın hiçbir başkanı bu üslubu takınmamıştır. Bir tanesinin ağzından 'yapmışım, etmişim' duymadım. Bu terbiyesizliktir. Genel kurul da buna onay veriyorsa bu terbiyesizliğin ortağıdır."

        "ORAYA OTEL OLMAZ DEMİŞTİM!"

        "Göreve geldiğinden beri bir tane sporla ilgili açıklaması yok. 'Arazi aldım, inşaat yaptım, otel yaptım.' Ali Sami Yen'in arazisinin yerine otel yaptın. Ben ilk gün söyledim. 'Oraya otel olmaz, Türkiye'nin turizmde gidişi ortada' diye. Şimdi diyor ki 'Turizm kötü, orayı otel olarak kiralayamayacağız'. Vereceğiz kardeşim sen kendin söz verdin, 'kimse kiralamazsa ben 5 milyon dolara ben kiralayacağım' dedin. Ey Dursun Özbek sen vereceksin. Çıktım kongrede söyledim. Kayıtlarda var. Kalkıp diyorlar ki; Fatih Altaylı orada uygun olmayan bir benzetme yaptı. Onu kayıtlardan silin'. Siz Galatasaray'ı kayıtlardan siliyorsunuz be! Ayıptır yahu!"

        "Galatasaray'a yeni bir ceza ile ilgili bir tehlike yok diyor başkan Dursun Özbek. Göreceğiz. Eğer UEFA'nın şartlarını yerine getirdilerse tehlike yok, getirmedilerse var demektir. Bir sene giderler bir sonraki sene bir daha ceza gelebilir. Bunların hiçbirini net olarak bilmiyoruz. Kardeşim sen Galatasaray'a hizmet etme yeteneğine ne yazık ki sahip değilsin Dursun Özbek. Genel kurulda yaşanan rezalet bunun en büyük örneği..."

        REKLAM

        Altaylı,Galatasaray'ın yıllık olağan mali genel kurulunda, FETÖ/PDY ile olan ilişkileri nedeniyle disipline sevk edilen isimlerden Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün ihraç edilmemesini ve salonla yaşananları değerlendirdi:

        "GALATASARAY'I YÖNLENDİRME KADİR ÇETİNÇALI'NIN İKİ CÜMLESİNE KALDIYSA VAY BU KULÜBÜN HALİNE"

        "Galatasaray ona, buna malzeme edildi bu yüzden. Geçmişte FETÖ'nün dizinin dibinden ayrılmayanlar, avukatlığını yapanlar bugün dönüp onun üzerinden Galatasaray'a saldırmaya başladılar.Bir. Galatasaray'ı yönlendirme meselesi Kadir Çetinçalı'nın iki cümlesine kaldıysa bu kulübün vay haline. Bu ayrılma meselesini anlamadım. İsmail Demiriz'le Hakan Şükür ve Arif Erdem'den ne farkı var. Böyle bir saçmalık olabilir mi kardeşim! Galatasaray genel kurulundaki bir bölüm insanın olayların farkına varamadığını söylemem bu yüzden işte. İsmail Demiriz neden ayrı kardeşim? Eğer mesele Galatasaray ve milli takıma hizmetse o da hizmet etmiştir. Kaldı ki İsmail Demiriz, Galatasaray'ı 14 yıl sonra şampiyon yapan kadronun içindedir. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı final oynamış takımın sağ bekidir... O yüzden aralarında bir fark yok."

        REKLAM

        "YÖNETİMİN ACEMİLİĞİ, ŞUURSUZLUĞU"

        "Fakat mesele yönetimin acemiliği, basiretsizliği, bilinçsizliği, şuursuzluğu... Normalde yönetimin Türkiye'nin içinde bulunduğu durum gereği bu konuyu buraya getirmemesi gerekir. Tüzük gereğiymiş... Tüzüğe aykırı her şey yapılıyorsa bu da yapılır. Yani sen bunları 'darbeyi organize eden, FETÖcülük suçlamasıyla' atarsın. Ben bunu 'genel kurula getirmiyorum' dersin. Onlar da istiyorsa gider mahkemeye. Mahkeme de bir karar verir, Galatasaray olarak da dersin ki 'yapacak bir şeyim yok, mahkemenin kararıdır' bu. Hadi onu yapmadın. Kadir Çetinçalı'nın sözlerinden sonra işin gidişatı belli. 'Her şeyi ben yaptım' diyen başkan orada söz alıp kürsüye çıkıp, 'Arkadaşlar bu durum Kadir arkadaşımızın dediği gibi de yapılabilir ama biz yönetim olarak karşıyız. Biz yönetim olarak Galatasaray'ın menfaatleri için bu hassas konu nedeniyle bu kişilerin atılmasını istiyoruz. Sizden de bu konu hakkında destek bekliyoruz' demeliydi."

        "Yönetim acemi, divan başkanı da acemi... Divan Başkanı İrfan Aktar kendine ait bir kişilik sergilemiyor. Sürekli yönetimlerin payandası gibi davranıyor. Buraya getirmemesi lazımdı Galatasaray'ın bunun. 'Hak iddia eden varsa, gitsin mahkemeye' denmeliydi."

        "Baştan Divan Başkanı İrfan Aktar ve yönetimin genel kuruldan bu ihraçlar için oylama yapılıp bu ayrılmaya imkan vermemesi lazımdı. Oylama yapıldı, ortaya bir tablo çıktı. Yönetimden biri çıkıp diyecek ki; "Oylar gerektiği gibi sayılmadı, usulüne uygun sayılması için bir daha oylama yapmalıyız." Bu olunca bu kez başkan çıkıp konuşma yapacak. Bu oylama yapılırken başkan salondan çıkmış. Vahamet burada... Çıkıp, diyeceksin ki; 'Arkadaşlar bu önemli mevzudur, Galatasaray'ı aslanın ağzına atmayalım. Bu pislik örgütle bizim hiçbir alakamız olmadığını hepimiz biliyorum. 3-5 futbolcumuzun bu işle alakasından dolayı kulübümüzü töhmet altında bırakılmasına izin vermeyelim.' Bu iş geçti çünkü basiretsiz..."

        "Ne demek 'aidatını yatırmadığı için' attık. Bu ayıptır. Aidatını yatırmayan 2700 Galatasaraylı'ya ne olacak kardeşim. Onların ne suçu var. Yönetim basiretsiz olduğu için böyle bir şey yapıyorsun. Çık de ki ben bunları 'terör örgütüne yardım yapmaktan' yeniden atıyorum.' Seneye bir daha getirsinler bakalım genel kurula..."

        REKLAM

        "Tanıdıklarımın hepsi genel kurulu terketmiş bu oylama sırasında.... Kim bunlar dediğimde bir kısmının siyasi muhalif olduğunu duydum. Senin hükümetle hesaplaşma yerin genel kurul değil. Hükümet istedi diye Galatasaray'dan adam mı atacağız?' E, diğerlerini attın kardeşim. Bunların derdi FETÖ'yü korumak falan değil. AK Parti'ye karşı olabilirsiniz. Türkiye'nin yarısı karşı da olabilir. Sen madem karşıysan sokağa çık, git parti kur. Senin onlarla hesaplaşma yerin Galatasaray genel kurulu değil ki."

        "GALATASARAY AİDAT NEDENİYLE BU KARARI DÜZELTMESİ ÇOK YANLIŞ"

        "Galatasaray'ın aidat nedeniyle bu kararı düzeltmesi çok yanlış oldu. Siyaset de Galatasaray kongresine girmiş oldu. Karşılıklı olarak hatalar var. Bu bir dernek kongresi... Eğer ortada bir suç varsa gereği yapılır. 15 bakanın Galatasaray'ı ağır suçlayıcı olarak konuşması da büyük yanlış bana sorarsan... Galatasaray genel kurulu da ben de eleştiriliyorum hangi akla hizmet bu kararı aldıklarıyla ilgili. Bu kararı eleştirenlerin de hepsi aklı başında Galatasaraylılar zaten. Söyleyeceğim şu; Bunların hepsi basiretsiz yönetimin hatası. Getirme kardeşim bunu genel kurula. Niçin Galatasaray Başkanı bu konunun Galatasaray açısından çok önemli olduğunu söyleyip destek istemedi? Niye bu oylama sırasında tuvalete gitti. Galatasaray'a yazık edip, malzeme yapmışlardır. İşin kötüsü; Galatasaray'ın etiğini, içini dışını bilmeyen bir sürü insana abuk-subuk konuşma imkanı verdiler. Yok kayyum atanacak, yok bilmem ne."

        "İşte bugün Oray Eğin bir yazı yazmış. Hiç bilmiyorsun kardeşim. Ara bir sor, Fatih ne oluyor içeride diye. Yazdıkların ipe sapa gelmez şeyler. Yok, Galatasaray'ı Adnan Polat kurtarmış. Oradaki isimlerin çok büyük bölümü Adnan Polat zamanında Galatasaray'a üye yapıldı. Adnan Polat da keyfinden yapmadı onları üye. Neredeyse tehdit altında yapmak zorunda kaldı onu da çok iyi biliyorum. Televizyonlardaki ciddiye bile almıyorum. Oray'ı biraz daha ciddiye aldığım için söylüyorum."

        REKLAM

        "ESKİŞEHİR TARAFTARI HARİKAYDI"

        A Milli Takımımız'ın hazırlık maçında Moldova'yı 3-1 yendiği maçta Eskişehir taraftarını çok beğendiğini dile getiren Altaylı,"Eskişehir seyircisiydi çok iyiydi, muazzamdı. Televizyona yansıyan çok güzel bir seyirci vardı." dedi.

        "ARDA TURAN ÇOK HAKLI"

        Arda Turan'ın Fanatik'e verdiği röportajda 'Arda Turan gibisi 100 yılda bir gelir' sözlerininhatırlatılması üzerine Altaylı,

        Arda Turan gibisi 100 yılda bir sözüne katılıyorum. Hak ettiği saygıyı büyük ölçüde görüyor ama zaman zaman da görmüyor. Zirvedeyse bunu kabullenecek. 100 yılda bir gelir sözüne katılıyorum. Yanıldığı bir tek yer var daha önce orada Rüştü vardı. 100 yılda bir değil ikiymiş. Barcelona Rüştü gittiğinde de çok iyi takımdı.İnsan kendisi için bunu söyler mi; bu çocukların saçmalama hakları da vardır. Hepsi profesör değil. Arda, Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük yeteneklerinden biri. Yetenek olarak önemli pozisyonunu kişilik olarak da farklı doldurmasını tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.

        "FENERBAHÇELİLER RİCA EDİYOR; MESUT FENERBAHÇE'YE GELMEZ"

        Fatih Altaylı, basında çıkan 'Fenerbahçe Mesut Özil'i alacak' iddiaları ile ilgili olarak ise "Fenerbahçeliler, benden rica ediyorlar, 'Mesut gelmez de bir şey deneyeceğiz' diye. Yıllar önce 'Alex, kolay kolay gelmez' diye yazdığım için... Ben söyliyim yine; 'Mesut, Fenerbahçe'ye gelmez'. Fenerbahçe, Mesut Özil'i almak için 50 milyon Poundbonservis bedeli verecek. Haftalık 270 bin Pound yani yılda 11 milyon Pound, 15 milyon dolar gibi bir para verirlerse gelir" değerlendirmesinde bulundu.

        REKLAM

        SÜPER LİG'DEKİ YABANCI KURALI

        "Fatih Terim doğru söylüyor. Yabancı kuralı oyuncu yetişmesini engellemiyor. Oyuncuların az para kazanmasını sağlıyordur. Bu kural olmadan tribünde oturan kötü yerlilere acayip paralar veriyordun. Bugünkü kurallar devam edebilir. Ama diyeceksin ki; "Sahaya çıkan takımda altyapından gelen 3 oyuncu sahaya çıkacak. Bu kural var ama cezayı öden bunu yerine getirmiyor. Buna esneklik getirmeyeceksin. Yabancı yasaklansın fikri Aziz Yıldırım'dan çıkıyor. Türk futbolunu perde arkasından o yönlendiriyor. Burası boyacı küpü değil. Yabancıyı yasaklayacaksın da burası boyacı küpü değil. Bu sene yasakla, seneye serbest bırak. Bu böyle olmaz. Kulüpler gittiler yabancı futbolcu aldılar. Anadolu kulüpleri dahil olmak üzere. Bunlarla 2-3-5 senelik sözleşme yaptılar. Yasaklayınca bu kulüpler bufutbolcuları ne yapacaklar kardeşim?

        Cam mı temizletecekler, kulübü mü sildirecekler?. '5 sene sonra sıfırlayacağım, ona göre yapın' diyeceksin. Sen bunu altyapıda sahada oyuncu bulundurma zorunluluğu getir. Bakalım o zaman Aziz Yıldırım efendi isteyecek mi? Fenerbahçe'nin Aziz Yıldırım döneminde altyapıdan kaç oyuncu çıkmış? Aziz Bey madem istiyorsun, bahanen o hadi yetiştir altyapından."

        YARGITAY'IN FENERBAHÇE KARARI

        "Mahkeme heyeti bu karara uyabilir de uymayabilir de. Görünen uyacak olması. Aziz Yıldırım'ın sözü var. Önce bırakacağım', sonra 'kongreye gideceğim' dedi. Fenerbahçe taraftarının artık Aziz Yıldırım ve onun kardeşi Ali Yıldırım'dan yaka silktiğini biliyorum. Kongreye gidince tekrardan başkan çıkar mı? Karşısındaki adaya bağlı. Ali Koç çıkarsa, Fenerbahçe kongre üyeleri kafayı yemediyse yapacakları bellidir."

        REKLAM

        CAS'IN TRABZONSPOR İÇİN VERDİĞİ RET KARARI

        CAS'ın ret kararı bambaşka bir şey. Benim anladığım şu;"Cas, 'Bu süreç kapandı, ben artık ilgilenmiyorum' diyor. Ben bununla ilgili 'bir karar vermem' diyerek reddediyor. Fenerbahçe 'şike yaptı, yapmadı' diye bir karar vermiyor. O yüzden de 'Fenerbahçe aklandı ya da karalandı' diye bir şey söylemek mümkün değil."

        "9. kez şampiyon olan Beşiktaş hentbol takımını kutluyoruz. Cenk Tosun'u milli takıma almam diyeli 2.5 sene olmuş. Futbolda bugün alınmayan yarın alınabilir. Böyle salak salak şeyler söylemesinler. Ayrıca bunu bana söyleyeceklerine Şenol Güneş'e 'Kardeşim, sen milli takımın golcüsünü oynatmayıp kırmızı kart gören Aboubakar'ı niye oynatıyorsun?' desinler."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ