Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Taşdemir 7 basamak yükseldi! - Diğer Haberleri

        Otium Zeynep Hotel'de gerçekleştirilen ve 19 ülkeden toplam 186 sporcunun mücadele ettiği müsabakaların ardından, milli sporcu Tayfun Taşdemir, dünya klasmanında 7 basamak birden yükselerek 17. sıraya yerleşti.

        Etaba dünya klasmanında 23. sırada başlayan Tayfun Taşdemir, müsabakaları 7. sırada bitirdi ve buradan 26 puan ede etti. Taşdemir böylece klasmanda 17. sıraya yükseldi.

        Bilardo Federasyonu Başkanı ve Avrupa Bilardo Birliği Asbaşkanı Uğur Kurugöllü, Belek'te yapılan organizasyondan yüzakıyla çıktıklarını, böylece bundan sonraki organizasyonlar için de Türkiye'ye yeşil ışık yakıldığını söyledi.

        Kurugöllü, organizasyonun baştan sona kadar hatasız olduğunu belirterek, ''Başarılı bir organizasyon yaptık. Dünya Bilardo Birliği'nden övgü aldık. Bu bizi çok mutlu etti'' dedi.

        Etap, sporcuların ilk 32 kişi arasına girerek, bir üst tur olan ''ana'' turnuvaya katılmak hakkı elde etmek için yaptıkları maçlarla başladı. ''Ana'' etaba çıkan 32 sporcu, eleme ve merdiven sistemiyle mücadele ettikten sonra galip gelenler finale kaldı. Grup maçlarında 10 sporcusu bulunan Türkiye, ''ana'' turnuvaya 4 sporcu ile katıldı.

        Finallerde genel klasmanda ilk sırada yer alan Hollandalı Dick Jaspers, 7. sıradaki Alman Martin Horn'a 3-1 yenildi. Bu sonuçla, Jaspers yerini korurken, Martin Horn, 6. sıraya yükseldi.

        Öte yandan, 3. olan Belçikalı bilardocu Frederic Coudron'un, kupasını, bir otel çalışanına hediye etmesi ilginç bir görüntü oluşturdu. A.A.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ