Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2014 Meksika Brezilya Meksika Guillermo Ochoa (Guillermo Ochoa kimdir?) Guillermo Ochoa hangi takımda oynuyor? - Dünya Kupası 2014 Haberleri

        Takımı Ajaccio’nun son sırada yer alarak Fransa Ligi’ne veda ettiği geçen sezon tam 71 gol yemişti Ochoa... Ancak Dünya Kupası’na müthiş başlayan 29 yaşındaki file bekçisi, Kamerun’un ardından Brezilya’ya karşı da kalesini gole kapattı ve FIFA tarafından maçın adamı seçildi.

        Guillermo Ochoa’ya en ilginç tebrik ise ülkesinin en ünlü şarkıcılarından biri olan Thalia’dan geldi. Televizyondan maçı izleyen Thalia, Ochoa’ya öpücük yollarken çektiği fotoğrafı Instagram hesabından paylaşırken çok konuşulacak bir mesaja da imzasını attı.

        Latin Pop Kraliçesi olarak anılan Thalia, başarılı kaleciye “Evlen benimle” diyerek sosyal medyada gündem yarattı.

        MİLLİ TAKIMDA BAŞKA, KÜLÜPTE BAŞKA

        Dünya Kupası'nda çıktığı iki maçta da kalesini gole kapatan Meksikalı kaleci, kulüp bazında ise aynı performansı sergileyemedi.

        38 MAÇTA 72 GOL YEDİ

        Fransa 1. Ligi'nde son sırada yer alarak bir alt lige düşen AC Ajaccio'da forma giyen 28 yaşındaki kaleci, takımıyla bu sezon çıktığı 38 maçta 72 golü kalesinde gördü. Ligde çıktığı 37 maçın sadece 2'sinde kalesini gole kapatan Ochoa, bu maçlarda 71 gol yerken, Fransa Kupası'nda oynadığı tek maçta da rakibinin fileleri havalandırmasına engel olamadı. Kulübüyle sözleşmesi 30 Haziran'da sona erecek Ochoa, AC Ajaccio formasıyla çıktığı toplam 116 maçta 186 gol yedi. 1 Temmuz 2011 tarihinde Meksika'nın CF Amerika takımından bonservis ücreti ödenmeden transfer edilen Ochoa, Meksika temsilcisiyle çıktığı 182 maçta ise 232 kez topu filelerinde gördü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ