Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2014 İtalya İtalya, İtalya Milli Takımı, İtalya yeni teknik direktör, İtalya Mancini - Dünya Kupası 2014 Haberleri

        2014 FIFA Dünya Kupası'na grup aşamasında veda etmesi nedeniyle teknik direktör ve federasyon başkanın görevden ayrıldığı İtalya'da, federasyon yönetiminin ve milli takımın patronunun ağustos ayında belli olması bekleniyor.

        İtalya Futbol Federasyonu'ndan (FIGC) yapılan açıklamaya göre, görevinden istifa eden Başkan Giancarlo Abete yönetiminde son kez toplanan Federasyon Yönetim Kurulu, 11 Ağustos'u genel kurul tarihi olarak belirledi.

        Bu karara göre, mevcut federasyon yönetimi, 11 Ağustos'a kadar görevde kalacak. Milli takımın yeni çalıştırıcısının kim olacağı sorusu ise yeni başkan ve yönetim kurulunun seçilmesinin ardından yanıt bulacak.

        TRAPATTONİ'DEN MANCİNİ'YE DESTEK

        Brezilya'nın ev sahipliğindeki Dünya Kupası'na D Grubu'nda İngiltere'yi yenerek iyi bir başlangıç yapmasına rağmen Kosta Rika ve Uruguay ile oynadığı maçları kaybederek evine erken dönen İtalya'da, Cesare Prandelli'den boşalan milli takım teknik direktörlüğü için Galatasaray'ın eski çalıştırıcısı Roberto Mancini, Massimiliano Allegri, Luciano Spalletti, Francesco Guidolin'in isimleri geçmeye devam ediyor.

        İtalyan basınında, bu isimler arasında Mancini'nin yurt dışı tecrübesinin fazla olması sebebiyle öne çıktığı yorumları yapılıyor.

        Öte yandan adı, Fildişi Sahili Milli Takımı Teknik Direktörlüğü için geçen tecrübeli İtalyan çalıştırıcı Giovanni Trapattoni, katıldığı bir radyo programında, kendisine yöneltilen "İtalya Milli Takımı'nın başına kim gelmeli" sorusuna, "Mancini" yanıtını verdi.

        Giovanni Trapattoni, Roberto Mancini için "O, İtalya'nın teknik direktörü olmak için dengeli ve doğru bir kişiliğe sahip" ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ