Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş: 0 - Fenerbahçe: 2 Maç Özeti ve Goller - Fenerbahçe Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ - FENERBAHÇE MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasındaki dev derbide Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 2-0 yendi. Olimpiyat Stadı'ndaki mücadelede galibiyet gollerini, 3. dakikada Emenike ve 86. dakikada Sow kaydetti. Beşiktaş'ta Olcay Şahan, 43. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Öte yandan derbide toplam 9 sarı kart çıktı. 16 puana yükselen Fenerbahçe, averajla liderliğe yükseldi. Beşiktaş ise 14 puanda kaldı.

        MAÇTAN RAKAMLAR

        Fenerbahçe, Şubat 2011'den beri Beşiktaş'ı ilk kez deplasmanda mağlup etti. Sarı-Lacivertlilerin ikinci golü atan Moussa Sow, Beşiktaş karşı oynadığı 6 lig maçında da gol attı. Mücadeleyi sakatlanarak tamamlayaman Emre Belözoğlu, son 2 sezonda oynanan derbi maçlarda 90 dakika sahada kalamadı. Fenerbahçe bu sezon Süper Lig'de ilk kez iki farklı galibiyet aldı. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, ligde Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı galip gelemedi.

        BEŞİKTAŞ: 0 - FENERBAHÇE: 2

        STAT: Atatürk Olimpiyat

        HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

        BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Necip Uysal (Dk. 46 Sosa), Ersan Adem Gülüm, Sivok, Motta, Hutchinson, Veli Kavlak (Dk. 78 Mustafa Pektemek), Kerim Frei Koyunlu, Oğuzhan Özyakup (Dk. 74 İsmail Köybaşı), Olcay Şahan, Demba Ba

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Kadlec, Caner Erkin (Dk. 58 Hasan Ali Kaldırım), Mehmet Topal, Meireles, Kuyt, Emre Belözoğlu (Dk. 64 Sow), Alper Potuk (Dk. 84 Selçuk Şahin), Emenike

        GOLLER: Dk. 3 Emenike, Dk. 86 Sow (Fenerbahçe)

        KIRMIZI KART: Dk. 43 Olcay Şahan (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Dk. 26 Caner Erkin, Dk. 45 Emre Belözoğlu, Dk. 57 Bekir İrtegün, Dk. 65 Emenike, Dk. 79 Kuyt (Fenerbahçe), Dk. 45 Veli Kavlak, Dk. 66 Oğuzhan Özyakup, Dk. 80 Demba Ba, Dk. 90+5 Sivok (Beşiktaş)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        3. dakikada sol kanatta topu iyi taşıyan Alper, ceza alanına girdiği anda topu altıpasın önünde boş pozisyonda bekleyen Emenike'ye bıraktı. Bu oyuncu, meşin yuvarlağı yerden bekletmeden filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

        9. dakikada Fenerbahçe ceza alanı içinde Oğuzhan'ın kafayla bıraktığı topu, altıpasın sağ çaprazında önünde bulan Olcay'ın dönerek vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Volkan'da kaldı.

        13. dakikada Fenerbahçe, bu sefer sağ kanattan tehlikeli bir şekilde geldi. Gökhan'ın sağdan ortasında ön direkte Alper'in ayak koyduğu topu kaleci Tolga, iki hamlede kontrol etti.

        17. dakikada içinde Beşiktaş'ın ceza alanı içinden uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Kuyt'un yerden şutunda, kaleci Tolga meşin yuvarlağa daha sahip oldu.

        24. dakikada siyah-beyazlı ekip, rakip kaleyi bir kez daha yokladı. Kerim'in pasında ceza alanı içinde topla buluşan Demba Ba, etkisiz bir vuruş yapınca kaleci Volkan meşin yuvarlağı rahat bir şekilde kontrol etti.

        27. dakikada Oğuzhan'ın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde topla buluşan Demba Ba'nın kafa vuruşunda Volkan, son anda uzanarak meşin yuvarlağı çeldi. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

        35. dakikada Fenerbahçe, ikinci gol için Caner ile Beşiktaş kalesine geldi. Sarı-lacivertli oyuncu, rakiplerini rahat geçerek sol çaprazdan ceza alanına girdiği anda sert vurdu. Tolga, meşin yuvarlağı güçlükle kornere tokatladı.

        37. dakikada Emenike, bu sefer uzaktan gol aradı. Nijeryalı oyuncunun uzak mesafeden şutunda, kaleci Tolga yine başarılı oldu ve topu tokatlayarak uzaklaştırdı.

        41. dakikada Oğuzhan'ın sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşan Sivok'un kafa vuruşunda, ilk yarının başarılı ismi Volkan, meşin yuvarlağı meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        43. dakikada Olcay Şahan, Emre'ye yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu kartın ardından saha bir anda karıştı. İki takım oyuncuları arasında itişmeler yaşanırken, Emre ile Veli arasında gerginlik oldu. Hakem Bülent Yıldırım, her iki oyuncuya sarı kart gösterdi.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        66. dakikada Ersan'ın büyük hatasında Fenerbahçe, net bir pozisyon yakaladı. Ersan'dan topu kapan Kuyt, meşin yuvarlağı Emenike'nin önüne bıraktı. Nijeryalı futbolcu, Sivok'u geçtiği anda ceza alanı içinde kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı. Tolga, rakibinin açısını iyi kapatarak topu kontrol etti.

        86. dakikada Kuyt, bu sefer Motta'yı hataya zorladı ve Emenike'nin topu almasını sağladı. Bu oyuncu bekletmeden savunmanın arkasına sarkan Sow'u gördü. Senegalli oyuncu, meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 0-2

        90. dakikada Volkan'ın uzaklaştırmaya çalıştığı top, bu oyuncunun hemen önündeki Mustafa'ya çarparak direğin hemen yanından auta gitti.

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'deki derbi maçta Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olan Beşiktaş, 405 gün sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'nda maç kaybetti. Siyah-beyazlılar, en son geçen sezon, 22 Eylül 2013'te Galatasaray ile oynadığı derbi maçta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 3-0 hükmen mağlubiyet almıştı. Bu karşılaşmadan sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 12 lig maçına çıkan "Kara Kartallar", yenilgi yüzü görmedi. Bu 12 maçın 6'sında galip gelen Beşiktaş, 6 kez de berabere kaldı.

        Geçen sezon Galatasaray maçının ardından Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Çaykur Rizespor, Antalyaspor, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği ile berabere kalan siyah-beyazlılar, Kayseri Erciyesspor, Bursaspor, Eskişehirspor, Akhisar Belediyespor, Kayserispor ve Kasımpaşa'yı mağlup etti. Bu sezon da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan 2 maçta "Kara Kartallar", Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor ile 1-1 berabere kaldı. Beşiktaş, son olarak Fenerbahçe derbisinde sahadan 2-0 yenik ayrıldı ve Atatürk Olimpiyat Stadı'nda uzun süren yenilmezlik serisini devam ettiremedi.

        OLCAY İLK KEZ KIRMIZI GÖRDÜ

        Beşiktaş'ın milli futbolcusu Olcay Şahan, Türkiye kariyerinde ilk kırmızı kartını Fenerbahçe derbisinde gördü. Siyah-beyazlı formayla üçüncü sezonunu geçiren Olcay Şahan, derbinin 43. dakikasında ikinci sarı kartını görüp, kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

        Beşiktaş'a geldiği 2012-2013 sezonundan bu yana sakatlık ve cezalara adeta meydan okuyarak, ligdeki tüm maçlarda forma giymeyi başaran Olcay Şahan, cezası nedeniyle gelecek hafta sonunda yapılacak İstanbul Başakşehir maçında oynayamayacak. Olcay böylece Beşiktaş kariyerinde ilk kez bir lig maçını kaçıracak.

        KIRMIZI KART SONRASI GERGİNLİK

        Beşiktaş'ta Olcay Şahan'ın ikinci sarı karttan kırmızı kart gördüğü pozisyon sonrası iki takım futbolcuları arasında gerginlik yaşandı.

        Beşiktaşlı Veli Kavlak ile Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, orta alanda tartıştı. Sahada bir anda atmosfer yükseldi ve iki takım oyuncuları araya girerek, ikiliyi ayırmaya çalıştı. Uzun uğraşlar sonunda futbolcuların çabalarıyla ortam sakinleşirken, hakem Bülent Yıldırım, Veli ve Emre'ye sarı kart gösterdi.

        TARAFTARLARDAN HAKEME TEPKİ

        Beşiktaşlı taraftarlar, kırmızı kart pozisyonunun ardından maçın hakemi Bülent Yıldırım'a tepki gösterdi. Siyah-beyazlı taraftarlar, devre arasında da soyunma odalarına doğru yönelen hakemlere tepkilerini sürdürüp, sahaya yabancı maddeler attı. Taraftarların hakem Yıldırım'a tepkileri ikinci yarıda da sürdü. Siyah-beyazlılar, zaman zaman küfürlü tezahüratlar da yaptı.

        VELİ, SARI KART CEZALISI

        Beşiktaş'ta derbide sarı kart gören Veli Kavlak, cezalı duruma düştü. Ligde bu sezon dördüncü sarı kartını gören Veli, takımının gelecek hafta sonunda İstanbul Başakşehir ile oynayacağı 9. hafta maçında takımdaki yerini alamayacak.

        CEZALI SAYISI 3'E ÇIKTI

        Beşiktaş'ta geçen haftaki Kayseri Erciyesspor maçında kırmızı kart gören Gökhan Töre'den sonra derbide kırmızı kartla cezalandırılan Olcay Şahan ve sarı kart cezalısı durumuna düşen Veli Kavlak'la birlikte cezalı futbolcu sayısı 3'e çıktı. Siyah-beyazlıların, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda İstanbul Başakşehir ile yapacağı lig maçında bu üç futbolcu da forma giyemeyecek.

        LİDERLİKTEN OLDU

        Beşiktaş, Fenerbahçe yenilgisiyle ligde liderlikten de oldu. Ligin 8. haftasına 14 puanla lider giren siyah-beyazlılar, derbide kaybedince, Fenerbahçe, Galatasaray ve Akhisar Belediyespor'un arkasında 4. sıraya geriledi.

        LİGDE ÜSTE ÜSTE İKİNCİ MAĞLUBİYET

        Beşiktaş, Fenerbahçe yenilgisiyle ligde üst üste ikinci kez mağlup oldu. Geçen hafta deplasmanda Kayseri Erciyesspor karşısında bu sezonki ilk mağlubiyetini alan siyah-beyazlılar, Fenerbahçe derbisinden de eli boş ayrıldı ve iki haftada 6 puan kaybetti.

        TOLGA ZENGİN SAKAT SAKAT OYNADI

        Beşiktaş'ın kalecisi Tolga Zengin, maçın ilk yarısında 35. dakikada sakatlık geçirdi. Bir süre kendini deneyen deneyimli kaleci, kenara değişiklik işareti yaptı. Yedek kaleci Cenk Gönen de bunun üzerine oyuna girmek için hazırlanmaya başladı. Ancak kısa bir süre sonra Olcay Şahan'ın kırmızı kart görmesiyle siyah-beyazlılarda hesaplar değişti. İlk yarıyı tamamlayan Tolga Zengin, devre arasında yapılan tedavisinin ardından ekinci yarıya başladı ve oyundan çıkmadı.

        BİR TARAFTAR SAHAYA GİRMEYE ÇALIŞTI

        Fenerbahçeli Sow'un attığı 2. golün ardından kale arkası tribünden bir taraftar sahaya girmeye çalıştı. Güvenlik güçleri, taraftarı tribünden iner inmez yakalayarak, etkisiz hale getirdi.

        35 GÜN SONRA OLİMPİYATTA

        Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasındaki Fenerbahçe derbisiyle 35 gün sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'nda maça çıktı. Bu statta en son 27 Eylül'de Eskişehirspor ile karşılaşan siyah-beyazlılar, 6. haftadaki Sivasspor maçını zemin bakımda olduğu için Ankara'da oynadı. Milli maç nedeniyle lige verilen arayla birlikte 35 gün Atatürk Olimpiyat Stadı'nda maç yapamayan Beşiktaş, Fenerbahçe derbisiyle İstanbul'da taraftarıyla buluştu. Bu arada yapılan çalışmalar sonucunda stat zemininin oldukça düzeldiği gözlendi.

        GÖKHAN TÖRE'NİN YERİNE KREİM FREİ

        Kayseri Erciyesspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyen Gökhan Töre'nin yerine Kerim Frei oynadı. Kayseri Erciyesspor karşısında sonradan oyuna girip takımının 2 golünü atan Kerim Frei, orta alanının sağında görev yaptı.

        SOSA VE MUSTAFA PEKTEMEK KADRODA

        Beşiktaş'ta sakatlıkları geçen Jose Sosa ile Mustafa Pektemek, derbide 18 kişilik maç kadrosunda yer aldı. Teknik direktör Slaven Bilic, iki futbolcuya da ilk 11'de görev vermeyip, yedek soyundurdu.

        Sosa ve Mustafa, Spor Toto Süper Lig'de ikişer maç sonra kadroya girebildiler.

        DEMBA BA'NIN İLK DERBİSİ

        Beşiktaş'ın yeni transferi Demba Ba, siyah-beyazlı formayla ilk derbi maçına çıktı. Sezon başında İngiltere'nin Chelsea takımından transfer edilen Senegalli futbolcu, Fenerbahçe karşısında forvette görev aldı.

        FRANCO'NUN YERİNE SİVOK

        Kayseri deplasmanında savunmanın göbeğinde Franco-Ersan Adem Gülüm ikilisine şans tanıyan teknik direktör Slaven Bilic, derbide ise Sivok-Ersan Adem Gülüm ikilisini tercih etti. Franco, yedekler arasında yer alırken, savunmanın sağında geçen hafta olduğu gibi Necip Uysal şans buldu.

        Kayseri Erciyesspor maçının 37. dakikasında sakatlanarak oyuna devam edemeyen Olcay Şahan da derbide ilk 11'de sahaya çıktı. Bu arada siyah-beyazlılarda Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Uğur Boral, Pedro Franco, Jose Sosa, Cenk Tosun ve Mustafa Pektemek yedek soyundu.

        TRİBÜNLER DOLMADI

        Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde Atatürk Olimpiyat Stadı tribünleri dolmadı. Bazı bölümlerde büyük boşluklar gözlenirken, derbiye yaklaşık 35 bin siyah-beyazlı taraftar izledi. Fenerbahçe taraftarları ise daha önce alınan karar gereği derbiye gelemedi.

        HAKEM YILDIRIM'IN İLK BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE DERBİSİ

        Karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım, kariyeri boyunca ilk kez Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde görev yaptı. Kariyerinde daha önce 3 kez Beşiktaş-Galatasaray, 5 kez de Fenerbahçe-Galatasaray derbilerinde görev yapan FIFA kokartlı 42 yaşındaki hakem Bülent Yıldırım, Beşiktaş-Fenerbahçe rekabetinde ilk kez düdük çaldı.

        BİLİC İLE KARTAL İLK KEZ RAKİP OLDULAR

        Her iki takımın teknik direktörleri derbi tarihinde ilk kez birbirlerine rakip oldu. Beşiktaş'ta ikinci sezonunu geçiren Hırvat teknik adam Slaven Bilic ile Fenerbahçe'de Ersun Yanal'ın yerine sezon başında göreve getirilen İsmail Kartal, rekabet tarihinde ilk kez saha kenarında birbirlerine karşı taktik mücadelesine girdi. İki teknik adam karşılaşma öncesi birbirlerine başarı dileğinde bulundu.

        BAŞARI DİLEDİLER

        İki takım futbolcuları derbi öncesi soyunma odası koridorlarında birbirlerine sarılarak başarı diledi ve hasret giderdi. Beşiktaşlı futbolcular sahaya "Kızılay Haftası Kutlu Olsun" yazılı pankartla çıktı. Bu arada siyah-beyazlı taraftarlar, maçın başlamasına kısa bir süre kala futbolcuları birlikte tribüne çağırıp destek verdi.

        TERİM DE MAÇTA

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de derbiyi izleyenler arasındaydı. Terim, karşılaşmayı Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın yanında izledi.

        FENERBAHÇE'DE 3 DEĞİŞİKLİK

        Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş ile oynadığı derbi maça ilk 11'de 3 değişiklikle çıktı. Geçen hafta Gençlerbirliği maçında ilk 11'de oynayan Sow, Hasan Ali Kaldırım ve Webo, derbi maçta yedek soyundu. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, bu oyuncuların yerlerine Caner Erkin, Bekir İrtegün ve Emenike'yi Beşiktaş maçında ilk 11'de sahaya sürdü.

        BEKİR 2 MAÇ SONRA 11'DE

        Sarı-lacivertlilerde Torku Konyaspor maçında kırmızı kart gören ve 2 maç ceza alan Bekir İrtegün, Beşiktaş maçında formasına kavuştu. Cezası nedeniyle Galatasaray ve Gençlerbirliği maçlarında forma giyemeyen Bekir, derbide 11'de sahaya çıktı. Bekir savunmada Kadlec ile görev yaptı.

        MEHMET TOPAL ORTA SAHADA

        Sarı-lacivertlilerin milli oyuncusu Mehmet Topal, Beşiktaş maçında orta sahada görev aldı. Bekir ve Alves'in cezası nedeniyle Gençlerbirliği maçında Kadlec ile beraber stoper olarak oynayan Mehmet Topal, derbi maçta eski yerine döndü.

        DİEGO YİNE YEDEK

        Sezon başından bu yana İsmail Kartal'ın istediği performansa ulaşamayan Brezilyalı futbolcu Diego Ribas, yine yedek soyundu. Diego, Galatasaray ve Gençlerbirliği maçlarının ardından Beşiktaş maçında da yedekler arasında yer aldı. Sarı-lacivertlilerde Mert Günok, Selçuk Şahin ve Mehmet Topuz da 18 kişilik maç kadrosunda bulunuyor.

        CEZALI OLAN ALVES DERBİDE YOK

        Galatasaray derbisinde kırmızı kartla oyun dışında kalan ve 2 maç ceza alan Alves, Beşiktaş karşısında cezası nedeniyle oynayamadı. Alves'in dışında tedavileri devam eden Serdar Kesimal ve Egemen Korkmaz da derbi maç kadrosuna alınmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ