Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş beşiktaş başkanı fikret orman'nın açıklamaları, fikret orman ntvspor'a konuştu, fikret orman'dan yabancı oyuncu kuralıyla ilgili açıklama - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kendilerinin önceki kurallara göre kadro planlaması yaptıklarını, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) "yabancı oyuncu" kuralında gerçekleştirdiği değişiklikle bunun zıddı yönünde karar aldığını söyledi.

        Orman, NTV Spor'a yaptığı açıklamada, kadro planlamasında uzun dönemli anlaşmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, "Oyuncularımızla 4-5 senelik kontratlar yapıyoruz. Planlama yapıyorsunuz, kurallar bu şekilde gelişiyor. Gelişmenin tam zıddına döndük" dedi.

        Kuralın değişmesi sonrası "Yaptığımız kontratlar ne olacak? " diyen Fikret Orman, şunları söyledi:

        "Altı ay sonra (federasyonda) genel kurul var. Kimin başkan olacağına genel kurul üyeleri karar verir. Başka yönetim gelebilir. Onlar 'Hayır, Türk futboluna zarar veriyor. Tekrar değiştiriyoruz' derse yapılacak kontratlar ne olacak? Çok yerli oyuncu oynatana ödül verilecekmiş. Ne kadar güzel. Sigorta, şu borcu olmayan kulüpler alacak. Ben dahil birçok kulüp başkanı geçmişten gelen borçlarla mücadele ederek buraya geliyoruz."

        Planlamaları kuralın değişmesinden önce yaptıklarını hatırlatan siyah-beyazlı kulübün başkanı, "Ciddi insanlar olarak bu dakikadan sonra oyuncuya 'Kural değişti. Sana yüz lira vermeyeceğiz, elli lira vereceğiz' şeklinde mi diyeceğiz. Netice itibarıyla pazardan karpuz veya kavun aldığımız yok" ifadelerini kullandı.

        Kural değişikliğin etkilerinin ne olacağını bilmediğini kaydeden Orman, "18 kişilik kadroda ikisi yerli, bir yerli kaleci olacak. Kaldı 4 oyuncu, 11 yabancı oyuncuyla Allah yardımcımız olsun. Etkileri ne olacak bilmiyorum. Beşiktaş'ın stratejisi fazla değişmez. Yerli oyunculara yatırım yapmaya, takım ruhu oluşturmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

        Bu türde bir çalışmanın aşamalı olması gerektiğine dikkati çeken Fikret Orman, "Önümüzdeki sezon 'beş, kulübede de iki' dersiniz, bir sonraki sezon sekiz olur. Bir anda değiştirdiğiniz zaman planlama ve stratejiyi yapanlar sıkıntıya girer" dedi.

        Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın kendisini arayıp fikrini sorduğunu anlatan Orman, "Tüm kulüpler kabul ediyorsa oyunbozan olmak istemeyiz. Ama bu '2 çarpı 2 kaç eder?' diye bir soru değil. Herkesin tartışıp ortaya koyması lazım. 'Karar aldık' derseniz, o da bir yöntemdir. O yöntemde bizi saymayanı biz de saymamak durumunda kalırız" değerlendirmesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ