Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor trabzonsporlular platformu'ndan açıklama, trabzonspor'un mali durumu - Trabzonspor Haberleri

        Trabzonspor'un eski yöneticileri ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından oluşturulan Trabzonsporlular Platformu'ndan yapılan yazılı açıklamada, platform olarak hayata geçirdikleri organizasyonun hedefinin, kentin en büyük değeri olan Trabzonspor'un geçmişiyle bütünleşmesini ve geleceğe daha güvenli bir yol haritasıyla ilerlemesini sağlamak olduğu belirtildi.

        Bütünlük felsefesiyle çıktıkları yolda, şehrin tüm dinamiklerini kapsayan bir oluşum içerisinde bulunulduğunun vurgulandığı açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

        "Tamamen barış odaklı bu hareketimiz, hiçbir kişiye ya da gruba bağlı değildir. Bizler, başta aramızdan ayrılan rahmetli Ali Osman Ulusoy, Rıfat Dedeoğlu ve Mazhar Afacan'ı rahmetle anıyoruz. Hayatta olan Salih Erdem, Şamil Ekinci, Ahmet Celal Ataman, Mehmet Ali Yılmaz, Faruk Özak, Atay Aktuğ, Özkan Sümer, Sadri Şener ve Nuri Albayrak, hepsi birer değerdir ancak bu değerlerimize rağmen sağduyulu kamuoyunun gördüğü gibi çok sevdiğimiz kulübümüz gerek maddi gerek manevi anlamda ciddi tahribatlara maruz kalmakta, geleceğe güvenle bakma şansını maalesef her geçen gün biraz daha kaybetmektedir."

        Trabzonspor Kulübü'nün, geçmişte elde ettiği büyük başarıların sağladığı ivmeyle yoluna devam etmenin gayreti içerisinde olduğunun kaydedildiği açıklama, şöyle devam etti:

        "Bu yapılanları gözardı etmek, yarın, sanayisi bulunan ama kulüplerini kaybeden kentlerin durumuna düşmemiz sonucunu doğurabilir. Sadece Trabzon'un ekonomisi, böyle büyük bir organizasyonun altından kalkabilecek yeterlilikte değildir. İşte bu gerçeklerle yola çıkan platformumuz sivil toplum örgütleriyle, geçmişte Trabzonspor'da görev yapan üst düzey yöneticileri çekirdek kadro olarak benimsemiş ve bu zincirin halkalarını genişleterek tüm kitleye yayma hedefine kilitlenmiştir. Tek amacımız kulübümüzün geleceğini kurtarmak adına tüm Trabzonlular ile Trabzonsporluları kucaklamak, topluma akılcı mesajlar ve projeler sunmaktır."

        KULÜBÜN BİLANÇOSU

        Son genel kurulda üyelere dağıtılan bilançolar detaylarıyla incelendiğinde, kulübün içerisine düşürüldüğü durumun açıkça görüldüğü ifade edilen açıklamada, şu değerlendirmede bulunuldu:

        "Kendi gerçeğinden uzaklaşan, kent ve bölge takımlarından kopan, yöre insanını dışlayan bir anlayışın Trabzonspor'a başarı getirme imkanı yoktur. İçinde bulunduğumuz süreçte kulübün resmi borcu 288 milyon lira olarak açıklanmıştır. Reel borç ise 320 milyon lira olarak bilinmektedir. Söz konusu borcun 200 milyon liralık bölümü bankalaradır. Bu nedenle kulüp 7 yıl boyunca her yıl 30 milyon lira ana para, 20 milyon lira faiz olmak üzere 50 milyon lirayı bankalara ödemek zorundadır."

        Açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Buradan da anlaşılmaktadır ki Trabzonspor'un bugünkü gelirlerle ayakta kalabilme şansı yoktur. Kulübün öz sermayesi 132 milyon lira açık vermektedir. 75 milyon liralık sermaye artışı dahi bu eksikliği gideremeyecektir. Banka borçları son 1 yılda 120 milyon lira artmıştır. Profesyonel futbol faaliyetlerine harcanan 188 milyon lira, menajerlere ödenen 11,5 milyon lira, kulübün sınırlarını aşan fahiş rakamlardır. Elbette yeni yapılacak harcamalar bu borcu daha da artıracaktır. Bahse konu rakamların yanı sıra Trabzonspor'un bugün kendisini var eden altyapı ve amatör branşlara ayırdığı miktar ise sadece 1 milyon 324 bin liradır. Sırf bu kalem bile kulübün hangi mantıkla yönetildiğinin en çarpıcı örneğidir."

        Rakamlara bakıldığında kulübün önünün kapalı olduğu savunulan açıklamada, "Maalesef bu tablo acil müdahaleyi gerektirmektedir. Bu görüşler ışığında bir kez daha sağduyulu tüm Trabzonsporluları uyarıyor, görevde olan yönetim kurulunu da kulübü daha fazla uçurumun eşiğine getirmeden gereğini yapmaya davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ