Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Elazığspor Ümit Özat Hami Mandıralı, Ümit Özat Antalyaspor, Ümit Özat hareket, Ümit Özat ceza, Ümit Özat Habertürk - Futbol Haberleri

        Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat, Antalyaspor maçında küfür ettiği ve tribünlere el hareketi yapması nedeniyle 7 maç ceza aldı. Özat, cezayı ve Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ile Antalyaspor'un hocası Hami Mandıralı'nın yaptığı açıklamaları değerlendirdi. HABERTÜRK TV'de Faik Çetiner'in sunumuyla yayınlanan Spor Türk programına konuşan Ümit Özat şunları söyledi:

        "Top kendi oyuncusundan taça çıktı. Bu itiraz etti ilk başta. Sonra yardımcıları hatta Metin Aktaş benim Gençlerbirliği'nden arkadaşım. İkisi de kulübeden 'pardon' işareti yaptılar. Hayattaki en büyük değerli varlıklarım üzerine yemin ederim. Sonrasında biz bunları ilk yarının sonunda bir gol pozisyonunda yakaladığımızda oyuncu yere düşmüştü, sakat olarak yerde yatıyordu. Gole giden bir pozisyonda ben takımı eksik yakalamışım. Tehlikesiz bir yerde olsa hakem oynatabilir. Tam tersi olsa Hami hoca demeyecek miydi; "Burada atak mı kesilir." Kendine olduğu zaman bunu diyeceksen burada da önce avantaj kuralını öğrenmen lazım. Sonra ben de "Utanmıyor musun" dedim. Önce kendi oyuncundan çıkan taça itiraz ediyorsun, sonra burada avantaj kuralının devam ettirilmesini konuşuyorsun. Bana küfür etti. Ben hayattaki en değerli varlıklarım üzerine onun bana küfür ettiğine ve benim onun üzerine cevap verdiğime yemin ediyorum. O edebiliyor mu? Edemez."

        "BUNLAR KARA LEKE DEĞİLDİR"

        Bu arkadaşın başkanı, taraftara şirin gözükmek için yaptığım hareketlere bakıyorlar. Peki Hami efendi, her fırsatta övdüğün hocalar var bu ülkede. Yok şu hocam sağ olsun, yok bu hocam sağ olsun. En büyük kavgalarda en büyük gürültülerde senin meth ettiğin hocaların yeri geldiği zaman o edepsizlikleri yaptı. Hiç onlara bir şey söyleyebildin mi? Bıraksınlar bana edep ahlak öğretmeyi. Ben kimin ne olduğunu az çok biliyorum. Antalya başkanı, Mehmet Ağabey olmasa kulübe makarna alamaz. Geçen hafta Kayserispor otobüsünü taşladılar. Her hafta stada biletsiz seyirci alıyor. Sonra futbolda kara lekeden bahsediyor. Bakın, ben birine küfür edebilirim, birisi de bana küfür edebilir. Ama bunlar futbolun içinde gayri ihtiyari olabilecek şeylerdir. Bunlar kara leke değildir. Kara leke, sahada 3 puan alabilmek için her türlü çirkefliği yapıp ve o çirkefliği yaptıktan sonra da o hocalara sahip çıkan kulüp başkanlarınındır. İşte bu Antalyaspor başkanı gibi."

        "BEN NİYE DURDUK YERE KÜFÜR EDEYİM?"

        "Arda ayakkabı fırlattı sarı kart gördü. Türkiye'de fırlatsa ne olur? Mourinho tribünlere parmak işareti yaptı, ceza almadı. 7 maç neyin hesaplaşmasıdır? Adam mı öldü sahada? Hakem çok iyi maç yönetti. Raporda hakeme küfür ettiğimi yazmışlar. Ben niye hakeme küfür edeyim? Tahkim'e kulüp başvuru yapacak. Açıkçası çok da sözlü savunma yapmak istemiyorum. Çünkü bazı insanların niyetini gördükten sonra sözlü savunma yapmanın bir anlamı olmuyor ki. Bunun dünyada bir sürü örneğini yaşadık. Futbolun hukuku çok başka. Bunları neye göre yapıyorlar bilmiyorum. Çok seviyorum kendisini o yüzden gündeme de getirmek istemiyorum ama Mehmet Özdilek, 5 sene Antalyaspor'u çalıştırdı. Sen de Antalyaspor'un büyük başkanısın ya sözde. Peki İsviçre maçında Mehmet ağabey, İsviçre maçında hakeme saldırmadı mı? O zaman neredeydi senin Antalyasporluluğun? Ya da benim yaptığın daha fazlasını Türkiye'de Avrupa'da yapmayan antrenör mü var? Kötünün emsali olmaz. Yaptığımın doğru olduğunu savunmuyorum. Ama beni buna iten davranışların ne olduğuna bakmak lazım. İşin en kötü tarafı şu, insan hak ettiğini yaşar dedi. Ben de ona, "Ben Almanya'da ilk Türk kaptan oldum. Sen iki hafta sonra baklava-börek bahane ederek geri döndün" dedim. O yüzden konuşacakları lafa dikkat edecekler. Empati yapacaklar. Durduk yere kim kime küfür eder yani..."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ