Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Kardemir Karabükspor Başakşehir 2 Karabükspor 2, Başakşehirspor Karabükspor, Süper Lig sonuçlar - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig 19. hafta maçında Başakşehir, Karabükspor'u ağırladı. Konuk ekip, 21'de Akpala ile öne geçti. 25'te Visca ve 87'de Yalçın'ın attığı gollerle Başakşehir üstünlüğü sağladı. 90. dakikada Traore, Karabük'e 1 puan getiren golü kaydetti. Öte yandan Başakşehir'den Sedat Ağçay, 82'de kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

        Bu sonuçla Başakşehir 32, Karabükspor ise 16 puana yükseldi.

        BAŞAKŞEHİR-KARDEMİR KARABÜKSPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        İstanbul Başakşehir: 2 - Kardemir Karabükspor: 2

        Stat: Başakşehir Fatih Terim

        Hakemler: İlker Meral, Hakan Yemişken, İbrahim Bozbey

        İstanbul Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Epureanu, Yalçın Ayhan, Ferhat Öztorun, Visca, Rotman (Dk. 60 Sedat Ağçay), Mahmut Tekdemir, Doka, Mossoro (Dk. 84 Alparslan Erdem), Semih Şentürk (Dk. 72 Perbet)

        Kardemir Karabükspor: Waterman, Tanju Kayhan, Yiğit İncedemir (Dk. 62 Erkan Kaş), Murat Akça, Emre Özkan, Traore, Hakan Özmert (Dk. 42 Musa Çağıran), Sow, Viola, Furkan Özçal (Dk. 66 Bertul Kocabaş), Akpala

        Goller: Dk. 21 Akpala, Dk. 90+1 Traore (Kardemir Karabükspor), Dk. 25 Visca, Dk. 87 Yalçın Ayhan (İstanbul Başakşehir)

        Kırmızı kart: Dk. 82 Sedat Ağçay (İstanbul Başakşehir)

        Sarı kartlar: Dk. 40 Mahmut Tekdemir, Dk. 41 Doka, Dk. 45 Uğur Uçar, Dk. 45+2 Semih Şentürk (İstanbul Başakşehir), Dk. 40 Traore, Dk. 45+1 Murat Akça, Dk. 55 Musa Çağıran, Dk. 68 Sow (Kardemir Karabükspor)

        TEKNİK DİREKTÖRLERİN AÇIKLAMALARI

        İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, maçta daha fazla pozisyona girmelerine rağmen son dakikada yedikleri golle bir puanla sahadan ayrıldıklarını söyledi. Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Avcı, tempolu bir maç olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

        "Bizim daha fazla pozisyonumuz vardı. Gergin bir maçtı. Biz buna alışkın değiliz. Son dakikalarda 10 kişi kaldık. Buna rağmen golü bulduk. Sevinirken golü yedik. Yukarıdaki hedeflerimiz için kazanmak istiyorduk. Gelgitin olduğu bir maçtan 1 puan aldık, biz bunu deplasmanda telafi ederiz."

        Rakibin üç pozisyondan ikisini golle sonuçlandırdığını anlatan Avcı, oyun kalitelerini korudukları müddetçe yukarılardan kopmayacaklarını sözlerine ekledi.

        Öte yandan, gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Semih Şentürk, 20. haftada Trabzonspor ile deplasmanda oynanacak maçta forma giyemeyecek.

        KARABÜK CEPHESİ

        Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, her iki takımın da çok üst düzeyde bir mücadele ortaya koyduğunu söyledi.

        Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Kafkas, oyunun ilk bölümünde savunmada iyi olduklarını aktararak, "Hücum anlamında fazla bir zenginliğimiz yoktu. Sahada çok üst düzeyde bir mücadele vardı. Pası atacak oyuncularımız, hücumda ağır davrandı. İyi mücadele ettik. İstanbul Başakşehir çok usta bir takım olmuş. Tebrik etmek lazım. Buradan puan almak oldukça zor" dedi.

        Oyuncu değişikliklerinin üçünü de sakatlıktan dolayı zorunlu yaptıklarını aktaran Kafkas, "Bu yüzden hamle şansı istediğimiz gibi olmadı. Sezon başından beri anormal aksilikler yaşıyoruz. Bir takımın sezon başından beri başına gelebilecek en kötü şeyleri yaşıyoruz. Umarım altından kalkacak bu gücü Allah bize verir" ifadelerini kullandı.

        Kardemir Karabükspor'da Murat Akça, İstanbul Başakşehir karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Murat, takımının gelecek hafta Kasımpaşa'yla oynayacağı maçta görev alamayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ