Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Bursaspor maçında Fernandao'yu Atınç Nukan tutacak - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR / Kartal YİĞİT

        Süleyman Seba Sezonu’nun 20. haftasında kuşkusuz Beşiktaş-Bursaspor maçı damga vuracak. Ligin hücum futbolunu seven iki ekibinin kapışması, zirveyi de etkileyecek. Bu önemli maç öncesi Bursaspor’un en tehlikeli ismi olarak Fernandao öne çıkıyor. Ligin son 8 haftasında da gol atarak Süper Lig tarihinde ‘en uzun gol serisine sahip yabancı’ unvanını elde eden Brezilyalı, Beşiktaş’a karşı da gol bulursa 1962-63 sezonunda Metin Oktay ve 1995-96 sezonunda Saffet Sancaklı’ya ait üst üste 9 maç gol atma rekoruna ortak olacak. Beşiktaş teknik ekibi, böylesine etkili bir golcüyü durdurmak için planlar yaparken Fernandao’yu marke etme görevini genç Atınç Nukan’a verdi. Cezalı Ersan Gülüm’ün yokluğunda Pedro Franco ile birlikte görev alacak olan 1.96’lık Atınç, kendisi gibi hava toplarında hayli etkili olan 1.92’lik Fernandao’yu durdurmaya çalışacak.

        BİLİC’TEN ÖZEL GÖRÜŞME

        Bursaspor maçı öncesi en kritik görevi üstlenen Atınç ile özel bir görüşme yapan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, oyuncusuna güven aşıladı. Bilic, “Bu dönemin en önemli maçına çıkacağız. Karşında son haftaların en formda oyuncusu olacak. Panik yapma. Ben sana güveniyorum. Maç içinde hatalar yapacaksın ama bunun seni bozmasına izin verme. Şunu bil ki, bu maç senin için büyük bir fırsat. Artık kendini gösterme vaktin geldi” ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ