Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Bursaspor'u 3-2 yendikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Bursaspor'u 3-2 yendikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

        Slaven Bilic karşılaşma sonrası iyi futbol oynadıklarını vurgulayarak, "Oyuncularımla gurur duyuyorum. Harika bir derbi galibiyeti aldık. Bursaspor çok iyi hücum eden bir takım. Biz de benzer karaktere sahibiz. Kazanmayı hak ettik. Dramatik bir son oldu. Performansımızdan çok memnunum. İlk yarının 20 dakikasında iyi değildik. Sonrasında oyunun genelinde üstünlük kurduk. Ortaya çok sağlam karakter koyduk. 2-2'den sonra pes etmedik. Bir iki şans bulacağımızı biliyorduk ve kazanmayı başardık" dedi.

        "FENERBAHÇE'NİN KULÜBESİNDE..."

        Oyuna sonradan giren Kerim Frei, Oğuzhan Özyakup ve Cenk Gönen'in etkili performans göstermesi hakkında sorulan soruya cevap veren Bilic, "Bunu doğru bir rotasyonla sağladık. 16-17 oyuncusuyu sürekli olarak kullanıyoruz. Kerim ve Oğuzhan her maç süre alıyor. Fenerbahçe'nin kulübesinde uluslararsı oyuncular var. Meireles, Kadlec ve Webo gibi... Biz de oyuncularımıza iyi bir kulübe yarattık. Tempomuzu ve seviyemizi yükselttiler" açıklamasını yaptı.

        LIVERPOOL'A MEYDAN OKUDU!

        Liverpool maçı hakkında da konuşan Hırvat teknik adam, "Liverpool'a karşı sadece umudumuz yok, çok ciddi şansımız da var. Ligde oldukça iyiler, toparlandılar. Yanlış hatırlamıyorsam son 16 maçta 1 defa kaybettiler. Kuralar çekildiğinde düşük formları vardı ama artık bu böyle değil. Kağıt üzerinde Liverpool favori gözüküyor. Bursaspor maçındaki gibi oynarsak Liverpool'u eleriz. Bu sene İngiliz takımlarına karşı oldukça iyi oynadık. Yine aynısını yapacağız" diye konuştu.

        Slaven Bilic basın toplantısı açıklaması;

        Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Bursaspor karşısında hak ederek kazandıklarını söyledi.

        Bilic, karşılaşma sonrası katıldığı basın toplantısında, çok iyi hücum eden ve formda olan iki takımın karşılaştığını belirterek, "Bizim için harika bir galibiyet oldu. Maç çok iyiydi. İkinci yarının ilk bölümünde zorlandık, sonra yaptığımız değişikliklerle hakimiyeti yeniden ele geçirdik. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Oyunu 2-2'ye getiren gol ofsayttı, ikinci golden sonra pes etmedik. Çok değerli bir üç puan aldık" diye konuştu.

        TARTIŞMALI POZİSYONLAR

        Maçın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu ve tartışmalı pozisyonlarla ilgili görüşü sorulan Bilic, şunları kaydetti:

        "Maç 2-2 bitseydi görüşlerim farklı olabilirdi. Tartışılan 3 pozisyon var. Tartışmalı 3 pozisyon var, bunlardan ikisi aleyhimize. Hakemlerin mesleğini icra etme konusunda Türkiye'den zoru yok. Pozisyonlar günlerce uzun uzun tartışılıyor, burada bu mesleği icra etmek, gerçekten zor. Abitoğlu, bu kadar yoğun geçen maçta genel olarak iyi maç yönetti. İlk pozisyon Fernandao'nundu. Tartışmalı değil, açık kırmızı karttı, topa girme niyeti yoktu. Bursaspor'un attığı ikinci gol ofsayttı. Fernandao topa dokunmuyor ama aktif bölge içinde. Kazandığımız penaltı için 'açık' diyemem. Kerim'e bir temas var. Bize karşı böyle bir karar verilse mutlu olmam. Ancak rakipten bir temas var, hakem uydurmuyor, Kerim de bunu kullanıyor."

        "Eğer Kerim'in pozisyonunun penaltı olmasına inanmasanız, hakemi uyarır mıydınız?" sorusuna Bilic, "Söylemezdim. Sezon başından beri 10-20 pozisyondan bahsedersek, hakem hatalarının yüzde 80'i bizim aleyhimize. Eğer diğer teknik adamlar, bunu yapsalardı ben de yapardım. Mahatma Gandhi değilim" diye yanıt verdi.

        Abitoğlu hakkında yorumda bulunan Bilic, "Benim için hakemle ilgili fark oluşturan bir nokta var. Bu hatalar oyunu, oyuncular, teknik adamlar hata yapabiliyor. Bu akşamki hakem, hata yapsa da bunu kasıtlı yapmadığını hissettirebiliyor. Bence bu önemli" dedi.

        LİVERPOOL MAÇI

        Hırvat teknik adam, Liverpool ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi maçları için "Harika bir eşleşme" yorumunu yaptı.

        "Liverpool'a karşı sadece umudumuz değil, şansımız da var" diyen Bilic, "Karşımızda dünyanın en iyi takımlarından biri var. Kağıt üzerinde açık favori Liverpool. Kuralar çekildiğinde iyi değillerdi ama son 16 maçta ya hiç mağlup olmadılar ya da bir kez. Biz de Türkiye Ligi'nin lideriyiz. İyi oynuyoruz. İngilizlerle 4 maç yaptık. Arsenal karşısında iyi performanslar gösterdik. Tottenham karşısında da iyi oynadık ve grubu lider bitirdik. Sadece umut değil şansımız da var" ifadelerini kullandı.

        Bir basın mensubunun, sakalını neden kestiğini sorması üzerine Bilic, "Sakalı bırakmam da kesmem de planlanmış bir şey değildi. Devre arasında ciddi baskı yedim. Hayatımdaki en önemli 4 kadınla birlikteydim. Annem, eşim ve iki kızım. Sofie, küçük henüz konuşamıyor ama diğer üçü sürekli konuştu ve kestim" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ