Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Tolga Zengin, Emre Belözoğlu, Mustafa Denizli, Gökhan Gönül, vahşice katledilen Özgecan Aslan için büyük tepki gösterdi - Galatasaray Haberleri
        1

        Mersin'de hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Türk Telekom Arena'da bir anma düzenlendi.

        2

        Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray ile Balıkesirspor arasında oynanan mücadele öncesinde tribünlerde Özgecan ile ilgili pankartlar yer aldı.

        3

        Stat skorbordunda Özgecan'ın bir resmi yer aldı ve Sezen Aksu'dan, 'Eller Günahkar' adlı parça şarkı çaldı.

        4

        Sarı-Kırmızılı takım seramoni için sahaya çıktığında futbolcuların elinde 'Özgecan için susma haykır, kadına şiddete hayır' yazan bir pankart vardı.

        5

        Ardından Özgecan Aslan'ın yaşının 20 olmasından dolayı 20. dakikada tezahüratlar sustu ve alkışlarla, ıslıklarla yaşanan vahşet bir dakika protesto edildi.

        6

        Taraftarlar protestonun ardından hep bir ağızdan 'Özgecan ölmedi kalbimizde yaşıyor' ve 'Kadına uzanan eller kırılsın' şeklinde tezahüratlar yaptılar.

        7

        Bu esnada yedek kulübeleri ve teknik adamlarında bu protestolara eşlik ettiği görüldü.

        8

        Galatasaray bu pankartla sahaya çıktı.

        9

        RIDVAN DİLMEN: "Şerefsiz... Babası da şerefsiz. Babası bir de gitmiş taktik vermiş. Ahlaksız, şerefsiz, namussuz... Yani küfür mü edeyim? Allah belalarını versin. Olaydan sonra 24 saat yaşamaları bile günah."

        10

        MELO: "Böyle acılar bir daha yaşanmasın!!! Bir kız babası olarak çok üzgünüm..."

        11

        GÖKHAN GÖNÜL: “Bizim dinimiz kadınların ayaklarının altına cenneti sermişken, siz ahlaksız şerefsizler nasıl onlara cehennemi yaşatırsınız.”

        12

        MERT GÜNOK: “Bu tarz olaylar yaşanırken futbol konuşmak ne kadar doğru. Şu an konuşulacak çok bir şey yok.”

        13

        MUSTAFA DENİZLİ: “Benim kafam Fenerbahçe’de değil. Bu kızımız, bir ana kuzusu, gencecik bir kız. Kafalarına kafa tası diye, taş koyulan, beyni olmayan, köpek diyeceğim, köpek 4 ayaklı olur. Bu aşağılıklar 2 ayaklı. Böyle bir ülkede bu herifler, seni doğuran insana, kadına bu kadar aşağılık olabilir mi? F.Bahçe 5 tane atmış, Beşiktaş 10 tane atmış. Böyle bir ülkede böyle insanlar varken, biz neyden nasıl keyifli bahsedebiliriz.”

        14

        EMRE BELÖZOĞLU: “Özgecan haberini aldıktan sonra yıkıldık. Kız çocukları çok değerli. Bizim ülkemiz nereye gidiyor, nasıl böyle şeyler yaşanıyor, ben inanamıyorum. Biz nasıl bir Müslüman ülkeyiz? Allah ailesine sabır versin. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.”

        15

        SLAVEN BİLİC: "Özgecan için üzüntülerimi dile getiriyorum. Gerçekten çok üzgünüz, takım olarak biz de bu olaydan çok etkilendik. Ailesine sabır diliyorum"

        16

        TOLGA ZENGİN: “Her şeyi de Allah’a havale etmeyeceksin. Akıllarının çalıştığı yerden sallandıracaksın. Eskiden en azından cezaevlerinde gereği yapılırdı. Şimdi çok modern bir toplum olduk ya Avrupa’lı olduk ya! Ağa paşa yatsınlar biz de adamız delikanlıyız diye gezelim. Seni bu Allah’sızlardan koruyamadık ya hakkını helal eyle Özgecan Aslan.”

        17

        Atletico Madridli futbolcu Arda Turan, Özgecan'ın öldürülmesine ilişkin "Allah rahmet eylesin. Güzel yüzlü kardeşim" mesajını paylaştı.

        18

        Hamit Altıntop

        19

        Pınar Karşıyaka ile Anadolu Efes maçı öncesi iki takım oyuncuları, karşılaşma öncesi öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın anısına saygı duruşunda bulundu.

        20

        Karşılaşma öncesi Özgecan Aslan'ın anısına sahaya karanfil attı.

        21

        Çanakkale Belediyespor - Bursa Büyükşehir Belediye maçında; iki takım oyuncuları, Özgecan Aslan cinayetini protesto etmek amacıyla maça 'Kadın cinayetlerini kınıyoruz' yazılı pankartla çıktı.

        22

        VakıfBanklı oyuncular, Fenerbahçe maçına sahaya "Özgecan'ımız acıyor" yazılı pankartla çıktı.

        23

        RIZA ÇALIMBAY: "Maalesef bizim Türkiye'de kadına şiddet var. Türk halkı olarak buna sahip çıkamıyoruz. Sadece pankart ve yürüyüşlerle olacak işler değil. Sokakta böyle şeyler olunca korkmadan tepki koymalıyız. Kendimize olmuş gibi üzüldük. Ailesine sabırlar diliyorum."

        24

        Mersin İdmanyurdu oyuncuları Rize maçı öncesi ısınmaya, Özgecan Aslan'ın fotoğrafının yer aldığı tişörtle çıktı. Tişörtte "Özgecanımız yandı başka canlar yanmasın. Kadın istismarına hayır" yazısı yer aldı.

        25

        Beşiktaşlı taraftarlar, öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı unutmadı. Siyah-beyazlı taraftarlar maç öncesi "Özgecan ölmedi, kalbimizde yaşıyor", "Özgecan'ın katili idam edilsin" diye tezahürat yaptı. Karşılaşmanın başlamasına kısa bir süre kala da taraftarlar, "Bir dakika susalım, Özgecan'ı analım" diye tempo tuttu. Bunun üzerine tribünlerdeki taraftarlar 1 dakika susarak, tezahürat yapmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ