Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Sarı-Lacivertli ekibin 22 kişilik kadrosunda şampiyonluk görmemiş oyuncu yok - Futbol Haberleri

        HT SPOR / Hasan ERCAZİP

        Zordur şampiyonluk... 34 haftalık büyük bir maratonda kalite ister... Canını dişine takan oyuncular, zafere giden kısa yolları bulabilecek bir hoca, camiayı kenetleyen bir yönetim, takımının arkasında tek yürek olmuş taraftar ister. Bir de... Tecrübe ister... Ayakların titrediği, nefes almanın güçleştiği en zor haftalarda ‘ne yapacağını bilen’ oyuncular öne çıkar. Süper Lig’de son 9 haftaya müthiş bir şampiyonluk yarışıyla giriyoruz. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe zirvede nefes nefese bir yarışa tutuşmuş durumda. Peki son virajda hareket etmeyi, şampiyonluk heyecanıyla baş etmeyi en iyi bilen taraf kim?

        Bu alanda ‘şampiyonluk tecrübesi’ en yüksek takım olarak Fenerbahçe öne çıkıyor. Sarı-Lacivertli ekibin 22 kişilik kadrosunda şampiyonluk yaşamamış tek bir oyuncu yer almıyor! 22 oyuncu toplam 56 kez şampiyonluk yaşamış durumda. ‘Zafere giden yolu bilme’ anlamında Galatasaray da hayli iddialı... Cimbom’da şampiyonluk yaşamış oyuncu sayısı 19. Sarı-Kırmızılılar’ın 19 yıldızı toplam 45 kez ‘taç’ giydi. Beşiktaş’ta ‘genç kadro’nun dezavantajı ise burada ortaya çıkıyor. Kartal’ın kadrosunda mutlu sona ulaşmış oyuncu sayısı sadece 8. Toplam şampiyonluk sayısı ise 17’de kalıyor. Bakalım, sezon sonunda ‘tecrübe’ mi yoksa ‘gençlik’ mi son sözü söyleyecek?

        İŞTE TAKIMLARDA ŞAMPİYONLUK GÖREN OYUNCULAR

        FENERBAHÇE

        GALATASARAY

        BEŞİKTAŞ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ