Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe otobüsüne saldırıda kullanıldığı iddia edilen av tüfeğinde parmak izi çıktı - Fenerbahçe Haberleri

        Enis YILDIRIM / HT GAZETE

        Trabzon’un Sürmene İlçesi yakınında, Çaykur Rizespor maçından dönen ve Trabzon Havalimanı’na giden Fenerbahçe futbol takımının bulunduğu otobüse yönelik saldırının ardından önemli bir gelişme yaşandı. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Fenerbahçe otobüsüne yönelik silahlı saldırı sonrası ele geçirilen tüfekte saldırganın parmak izine ulaşıldığını açıkladı.

        Vali Öz, ele geçirilen av tüfeğinde her türlü incelemenin yapıldığını belirterek, “Parmak izinin net olmamakla birlikte, karşılaştırılabilir nitelikle olduğu tespit edildi” dedi. Parmak izi üzerinden emniyet kayıtlarında tarama yapıldığı ve eşleşme olup olmadığının belirlenmeye çalışıldığı öğrenildi.

        Bölgedeki fabrikalarla görüşmeler yapıldığını ifade eden Öz, “Olay öncesi ve sonrası bölgedeki haberleşmeyle ilgili olarak ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. En kısa sürede olayı aydınlatmaya çalışacağız” dedi. Vatandaşlardan da destek isteyen Vali Öz, “Duyumu, bilgisi, şüphesi olan vatandaşlarımızın da yardım etmesi önemli. Bu şehrin bu yükten kurtulması lazım” diye konuşu.

        ÜÇ AYRI SUÇTAN YARGILANACAKLAR

        Olayla ilgili yazılı bir açıklama yapan Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı ise zanlılar hakkında 3 ayrı suçtan soruşturma yapıldığını belirtti. Açıklamada “Araç sürücüsünün baş kısmından muhtemelen av tüfeğinden atıldığı düşünülen saçma nüvesi çıkarılarak, incelenmek üzere el konulmuştur. Araç sürücüsü doktor raporuna göre hayati tehlikeye maruz kalmıştır. Olay mahallinde delil olma ihtimali olan materyaller ve bir adet av tüfeği bulunmuştur. Kriminal inceleme devam etmektedir” denildi. Açıklamada, internet ortamında tehdit içerikli mesajlar atan M.D. adlı kişi hakkındaki soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Şüpheliler hakkında, ‘silahla adam öldürmeye teşebbüs’, ‘olası kasıtla birden fazla kişiyi öldürmeye teşebbüs’ ve ‘mala zara verme’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

        ‘TERÖR DEĞİL, ADİ SUÇ’

        Yaşanan olayın ardından sınır kapılarında da teyakkuza geçildi. Olayın yaşandığı yere 2 saat uzaklıktaki Sarp Sınır Kapısı’nda saldırgan veya saldırganların yurtdışına kaçış ihtimali üzerine geniş çaplı aramalar yapılmaya başlandı.

        Soruşturmayı önceki gün itibarıyla Ankara’dan Trabzon’a giden Asayiş Daire Başkanlığı devralırken, Daire Başkanı Murat Koçak’ın ekibiyle çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Terör Daire Başkanlığı ekibinin yaptığı ilk incelemenin ardındansa olayın terör bağlantısının olmadığı, adi bir suç olduğu ileri sürüldü. Bu arada saldırgan veya saldırganların bölgedeki köylerden birinde ikamet ettiği ihtimalinin de araştırıldığı öğrenildi.

        İŞLENEN SUÇUN CEZASI AĞIR

        Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı yazılı açıklamaya göre, olayın fail veya failleri adam öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanacak. TCK 35/1 maddesinde, “Bir kişi, işlemeyi kastettiği bir suçu elverişli hareketlerle doğrudan doğruya icraya başlayıp da elinde olmayan nedenlerle tamamlayamaz ise teşebbüsten dolayı sorumlu tutulur” ifadesi yer alıyor. TCK 35/2 maddesinde ise “Suça teşebbüs halinde fail, meydana gelen zarar veya tehlikenin ağırlığına göre, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine 13 yıldan 20 yıla kadar, müebbet hapis cezası yerine 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. Diğer hallerde verilecek cezanın dörtte birinden dörtte üçüne kadarı indirilir” ifadesi yer alıyor. TCK 87. maddeye göre “Kasten yaralama suçundan ötürü sanık hakkında 5 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılmasına”, TCK 151. maddeye göre “Mala zarar verme suçundansa mağdurun şikâyeti üzerine, 4 aydan 3 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır” hükümlerinin işletilebileceği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ