Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Oscar Cardozo, Cimbom'a bileniyor - Trabzonspor Haberleri

        Trabzonspor'un bu sezonki gol yükünü çeken Oscar Cardozo, ligde attığı 15 golle gol krallığı yarışını sürdürürken bordo-mavili takımın kazandığı 18 puana da direkt etki ederek dikkat çekti. Ligde geride kalan haftalarda 23 maça çıkan Cardozo, bir kez hat-trick yaparken, iki maçta da 2'şer kez fileleri sarstı.

        Deplasmanda Başakşehir (1-1), Balıkesir (2-2) ve Mersin İdman Yurdu (1-5) maçlarında 1'er gol atan Paraguaylı golcü, Avni Aker'de ise Gençlerbirliği'ne 3 (4-1), Torku Konyaspor (3-2) ve Medicana Sivasspor'a (3-2) 2'şer, Mersin İdman Yurdu (3-1), Gaziantep (4-4), K. Erciyes (2-1), Karabükspor (3-2) ve Akhisar Belediye'ye (2-0) 1'er gol kaydetti. Böylece golcü oyuncu, takımının kazandığı 18 puana direkt etki etti ve ligde üst sıralarda yer almasında önemli rol oynadı.

        CARDOZO ATTI, TRABZON YENİLMEDİ

        Cardozo'nin gol atmayı başardığı 11 maçta hiç mağlubiyet almayan Trabzonspor, 3 kez berabere kaldı, 8 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Paraguaylı oyunhcu, 15 golünün 12'sini Avni Aker'de 3'ünü ise deplasmanlarda atarken, görev yaptığı 12 maçta ise gol kaydedemedi.

        DERBİLERDE GOLÜ YOK

        Ligin ilk yarısında deplasmanda oynanan Fenerbahçe maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Cardozo, Türk Telekom Arena'da 3-0 kazandıkları Galatasaray maçında 87 dakika, Konya'da 3-0 kaybedilen Beşiktaş maçında 90 dakika ve Avni Aker'de golsüz biten Fenerbahçe maçında yine 90 dakika sahada kalmasına rağmen gol atma başarısını gösteremedi. Galatasaray maçına özel bir motivasyonla hazırlanan Cardozo, Türkiye'deki ilk derbi maçı golünü kaydetmeyi amaçlıyor. Cardozo, "Gol atmak benim için tarifsiz bir duygu. Goller atarken Trabzonspor'un başarısına da katkıda bulunmak istiyorum" dedi.

        SOLUYLA VURUYOR

        Cardozo, bu sezon ligde attığı 15 golün 5'ini kafayla filelere gönderdi. Paraguaylı golcü, geri kalan 10 golünün tamamını ise sol ayağıyla attı. Cardozo, 3 golü ise penaltıdan kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ