Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında takımın sorunlu ismi Emmanuel Emenike ile ilgili konuştu - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR / Ahmet Selim KUL

        Başkan Aziz Yıldırım, Emmanuel Emenike’ye sahip çıkarken, taraftarlardan da Nijeryalı yıldıza destek olmasını istedi... Başkan Yıldırım kulüp binasında basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği sohbet toplantısında şunları söyledi: Beşiktaş maçıyla başlayan Emenike ile tribünler arasındaki gerilim kulübe zarar veriyor ve diğer oyuncuları da etkiliyor. Aynı zamanda yönetim olarak bizi etkiliyor. Bugüne kadar hep sakin kaldık. Tepki uzun süreli olduğu zaman bu kulübe de zarar vermeye başlar. Maddi olarak bunun bonservisini sattığımız zaman kulübe gelir kaydedeceğiz. Ama biz bu hareketleri yaparsak, onu kaybedersek satarken de değerine satamazsın. Düşük fiyata satarsınız kulüp zarar eder.

        ‘ALMIŞ AYAKKABIYI GELMİŞ TÜRKİYE’YE’

        “Böyle oyuncular dünyada çok az. 13 milyon Euro’ya aldık Emenike’yi. Taraftarın sahip çıkması lazım. Emenike Nijerya’da doğmuş, almış ayakkabıyı, iki tane kramponu, Güney Afrika’da amatör takımda oynarken birisi görmüş ve getirmiş Türkiye’ye. Sonuçta Karabük’te oynamaya başlamış, yetiştiği yer belli, eğitimi belli. Tabii ki hataları var. ‘Emenike’nin hiçbir hatası yok’ olmaz.”

        ‘EMENİKE BUNLARI HAK ETMİYOR’

        “Emenike geldiğinde 3 Temmuz oldu. Vatan Caddesi’nin nezarethanelerinde 4 gün küf içinde sıcak yaz ayında yattı. Suçu ne? Fenerbahçe’ye transfer olmak. Başka hiçbir suçu yok. Siz oralarda kendinizi koyun yerine. Bu çocuk eziyet çekti. Ben gittim yanına gördüm. Beni gördüğü zaman gözleri faltaşı gibi açıldı. Bir ümit bekledi. Ben ‘Korkma hiçbir şey yok’ dedim. Bazı değerlerimizi vefalarımızı unutmamamız lazım. Bu çocuk bunları hak etmiyor.”

        ‘SOW DA AĞLAMIŞTI’

        “Kolay değil 10 milyona veririz gider ama 10 milyona kimi alacağız? Sow değerli bir oyuncu. Bir maçta 3 tane yüzde yüz gol kaçırdı. Ağladı gözyaşı içinde sahayı terk etti. Bütün taraftar alkışladı kazandık onu. Öbür hafta iyi oynamaya çalıştı. Ama o gün orada seyirci yuhalasaydı Sow’u kaybederdik, seyirci onu kazandırdı. Emenike de Beşiktaş maçında 1. pozisyonu kendisi yarattı, girdi vurdu dışarı attı. Girmeyebilirdi, korkar gitmezdi oraya. Yanlış da yapabilir. Tepkileri önlemek lazım.”

        ‘KARTAL 8 HAFTA ONU KULLANACAK’

        “Formayı saygısızlık olsun diye çıkarmadı. Oyundan çıkacağını düşündüğü için çıkardı. Orada gösterdiği tepki, Kuyt sakatlanınca kendisinin alınacağını zannetti. İsmail Kartal oyundan almazdı, devreyi bitirirdi. Bitirmezse yuhalanır tamamen kaybedebilirdi. Hoca Emenike’yi son 8 hafta kullanacak, oynayacak. Hoca bilir işini, benim konuşmama gerek yok. Son 8 hafta önemli, oynatması lazım kazanması lazım. Emenike bir silah sahanın içinde.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ