Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 3. Lig Çankırıspor amatöre düştü ligden çekildi - Futbol Haberleri

        19 Nisan 2015 tarihinde Payas Belediyespor maçına çıkmayan Çankırıspor'un kalan maçlara da çıkmayacağını, ligden çekildiğini belirten Türkiye'nin tek kadın kulüp başkanı da olan Sevda Karaali, bu durumun Çankırıspor için şer gibi görünmesine rağmen yeniden yapılanma için bir fırsat olabileceğini belirtti, "Ligden düştüğümüz için çok üzgünüz. Ama mücadelemizi yeni bir heyecanla BAL'da (Bölgesel Amatör Lig) sürdürüp yeniden ait olduğumuz yere döneceğimize inanıyorum" dedi.

        Çankırıspor Başkanı Karaali, Haziran ayında genel kurula giderek yeni yönetim oluşturacaklarını da açıkladı. Kongrede gelecek sezonla ilgili planlamayı yapacaklarını belirten Başkan Karaali, daha sonra Çankırı'da geniş çaplı bir toplantı düzenleyerek Çankırıspor'un geleceğini tartışacaklarını belirtti.

        1993'DE KURULDU

        1993 yılında Çankırı Belediyespor adıyla kurulan kulüp, 1996 yılında 3'üncü lige, 2000 yılında da Türkiye 2'nci ligine yükseldi. 2'nci ligde yaklaşık 14 yıl mücadele eden Çankırı Belediyespor, 2009-2010 sezonundan itibaren Çankırıspor ismi ile ligde mücadele ederken tesisleşme anlamında büyük hamleler yaptı, kulüp buna rağmen amatör liglere düştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ