Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'da başkan adayları ve listesi tamam! - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray’ın 36. başkanı olabilmek için göreve soyunan üç adayın dün Divan Kurulu başkanlığına başvurmasıyla birlikte kulüpte seçim yarışı resmen başladı.

        Sağlık sorunları nedeniyle Adnan Öztürk’ün adaylıktan çekilmesinin ardından önceki gün de Mustafa Cengiz “Yokum” demişti. Dursun Özbek, Turgay Kıran ve Ahmet Özdoğan dün asgari yüz üyenin imzasıyla birlikte Türk Telekom Arena’daki Divan Kurulu başkanlığına hem adaylık başvurularını yaptılar hem de 43’er kişilik yönetim kurulu, denetim kurulu, disiplin kurulu, sicil kurulu listelerini teslim ettiler. Divan Başkanı İrfan Aktar, sicil kuruluna teslim edilen listelerde yer alan tüm üyelerin kıdem ve sicil yönünden incelemesinin tamamlanmasından resmi açıklamanın yapılacağını duyurdu. Renk seçimi ise 11 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

        ÖZBEK’İ ŞİMDİDEN BAŞKAN İLAN ETTİLER!

        Başkan Duygun Yarsuvat yönetiminde başkan yardımcılığını üstlenen Dursun Özbek, başkanlık yarışında rakiplerine göre önde gösteriliyor. Camianın önde gelen isimleri, “Şimdiden Özbek’e başkanlık hayırlı olsun” yorumları yapıyor. Özbek, güçlü bir listeyle seçime gireceklerini belirterek, “Gçlü bir liste oluşturduk. Galatasaray’a yararlı olacağını düşündüğümüz bir liste. Galatasaray’ı mümkün olduğu kadar yukarı taşıyacak bir liste” dedi. Özbek kupadaki Sivas zaferi sonrası ise, “Kupa da geliyor 4. yıldız da. Keyifli bir maç oldu. Hem takımımıza hem hocamıza güveniyoruz. Başarılı sonuçlar alıyoruz. 4. yıldız da kupa da bizim. Bunda çok iddialıyız” diye konuştu.

        KIRAN’DAN LİSTE HATASI

        Turgay Kıran’ın yönetim kurulunda yer verdiği Eren Tapan’ın aidatını geç ödemesinden dolayı listeden çıkartılacağı, yerine 4 Nisan Pazartesi gününe kadar başka bir ismin alınacağı kaydedildi. Yine Kıran’ın disiplin kurulu listesine aldığı Oral Yılmaz ile denetleme kurulunda yer verdiği Vedat Gürel’in, Dursun Özbek’in listesinde de olduğu ortaya çıktı! Ayrıca Kıran’ın kurullarında bulunan Devrim Aydoğan ise kendisinden habersiz isminin yazıldığını bildirdi. Bu arada Kıran, yönetim listesinde kadınlara (Vildan Taştop, Pelin Atılgan Çobanoğlu) yer veren tek aday oldu.

        ÖZDOĞAN’A ŞOK

        Başkan adayı Ahmet Özdoğan’ın kurullarında yer verdiği Bedri İlhan Tüzün, Neslihan Cengiz ve Tankut Hülagü’nün yeterli kıdemleri olmadığından liste dışı kaldığı bildirildi. Özdoğan, üç isim yerine yeni isimler bildirecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ