Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Başarının diğer adı: Jose Mourinho! - Futbol Haberleri

        Bobby Robson ve Louis van Gaal gibi efsane teknik direktörlerin tercümanlığını yaparak yeşil sahaya adım atan Jose Mourinho, ilk antrenörlük deneyimini 2000 yılında Benfica'da yaşadı. O günden bugüne; geride kalan 15 yılda özgeçmişine birçok kupa zaferi yazdıran Portekizli menajer, gittiği her ülkede mutlu sona ulaşmasını bildi. Porto ile yaşadığı UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluklarıyla spot ışıklarını üzerine çeken Mourinho, iki yıl çalıştığı mavi-beyazlılarda 2 lig ve bir de kupa zaferi yaşadı.

        Mourinho'nun bir sonraki durağı Chelsea oldu. Londra ekibinin menajeri olarak Haziran 2004'te çıktığı ilk basın toplantısında "Ben özel biriyim" ifadelerini kullanan ve bu açıklamasıyla hafızalara kazınan Mourinho, yıldızlarla dolu kadrosuyla takımını tam 50 yıl sonra lig şampiyonluğuna taşıdı. Ligi ertesi yıl da rakiplerine kaptırmayan Mourinho, Chelsea'deki ilk dönemini bir Federasyon Kupası ve 2 Lig Kupası zaferleriyle tamamladı. 3 yılda 6 kupa kazanan ve Stamford Bridge'de rakiplerine hiç yenilmeyen Mourinho, Eylül 2007'de kulübün sahibi Roman Abramovich ile yaşadığı anlaşmazlık sonucunda Chelsea'den ayrıldı.

        Chelsea'nin ardından Mourinho'nun yuvası Inter oldu. Elinde yaşlanmış bir kadro olmasına karşın; ilk sezonunda en yakın rakibinin 10 puan önünde şampiyonluğu kucaklayan Mourinho, İtalyan basını ve diğer teknik adamlarla yaşadığı polemiklerle de gündeme geldi. İlk yılında başarı sağlayamadığı Şampiyonlar Ligi'nde ertesi yıl şampiyonluk yaşayan Mourinho; Materazzi, Cambiasso, Stankovic, Samuel Eto’o, Diego Milito, Wesley Sneijder ve Goran Pandevli kadrosuyla Inter'e 45 yıl sonra Avrupa'nın en büyük kupasını hediye etti. Mourinho, Inter'deki kariyerini 2 lig, 1 Şampiyonlar Ligi, 1 İtalya Kupası ve 1 İtalya Süper Kupası şampiyonluklarıyla noktaladı.

        Barcelona'nın ambargo koyduğu La Liga'da, Real Madrid, ezeli rakibinin bu müthiş çıkışını bir şekilde durdurmak istiyordu. Eflatun-beyazlı ekibe bu ivmeyi kazandıran isim de Jose Mourinho oldu. Real Madrid'deki ilk yılında Kral Kupası şampiyonluğu yaşayan Portekizli teknik direktör, 2. yılında yani 2011-2012 sezonunda 100 puan ve 121 golle lig şampiyonluğunu elde etti. Mourinho, Real Madrid'de çalıştığı 3 yılda İspanyol ekibinin yıldızları Iker Casillas, Sergio Ramos ve Cristiano Ronaldo ile yaşadığı sorunlarla İspanyol basınının kapak sayfalarına taşındı.

        Takvimler Haziran 2013'ü gösterdiğinde Mourinho için bir kez daha adres Londra oldu. Chelsea'nin başına bir kez daha geçen Portekizli menajer, ilk sezonunu kupasız tamamladı. Başarının diğer adı Mourinho, ikinci sezonundaki ilk zaferini sezon ortasında final maçı oynanan lig kupasında yaşadı. Tottenham'ı yenerek, İngiltere lig kupasını kazanan Chelsea, Premier Lig’de de Crystal Palace'ı yenerek bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

        Çalıştırdığı takımlarda uzun süreler iç saha yenilmezlik serilerini sürdüren Mourinho, henüz 52 yaşında Portekiz, İngiltere, İtalya ve İspanya'da şampiyonluklar ve kupalar kazanarak efsane teknik direktörler arasındaki yerini sağlamlaştırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ