Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Murat Yanıklar: "Bursaspor'a bir kimlik kazandıracağız" - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM | ÖZEL

        Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor, Avrupa kupalarına katılma mücadelesi verirken, bir taraftan da yeşil-beyazlı camiada seçim öncesi başkan adayları, çalışmalarını sürdürüyor.

        Bursaspor'da 7 Mayıs, çoğunluk sağlanmaması halinde ise 16 Mayıs'ta yapılacak Olağan Genel Kurul öncesinde başkan adayları Murat Yanıklar, Mesut Mestan, Timur Noyan, Avukat Cüneyt Özkan ve Recep Bölükbaşı adaylık başvurularını Divan Kurulu'na verdiler.

        Bursaspor'da 2005 ve 2007 yıllarında Asbaşkan ve 2009-2010 sezonunda ise İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapan ve yeşil-beyazlı kulüpte başkan adaylığını açıklayan Murat Yanıklar, HABERTURK.COM'a konuştu. Yanıklar, diğer adaylarla birleşme konusu ile ilgili olarak, "Ekibimizle bununla ilgili olarak nasıl hareket edeceğimizi değerlendiyoruz" ifadelerini kullandı. "Rekabeti hem sürdürebilir başarıya dönüştürmek, bunu da eğlendirerek yapmayı amaçlıyoruz" diyen Yanıklar, "Biz futbolu sportif alan, ekonomik alan ve sosyal alan olmak üzere üç ana bölüme bölüyoruz. Modern bir kulüp yönetiminin Bursaspor'a kazandırılması gerekiyor. Takıma bir kimlik kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.

        Görev verilmesi halinde teknik direktör Şenol Güneş ile yola devam etmek istediklerini söyleyen Yanıklar, "Fernandao'nun bonservisini almayı hedefliyoruz. Herhangi bir futbolcu satmaktan öte, kadro derinliğini artırmayı istiyoruz" dedi.

        İşte Murat Yanıklar'ın açıklamaları:

        - Diğer başkan adaylarından Mesut Mestan'ın ve eski başkanlardan Levent Kızıl'ın birleşme çağrısı için ne düşünüyorsunuz?

        Şu anda sadece Mesut Bey'in yaptığı açıklama değil, farklı diğer adaylarla da birleşme ile ilgili bazı açıklamalar var. Eski başkanlarımızdan sayın Levent Kızıl'ın da yaptığı açıklamalar var. Kendi ekibimizle bununla ilgili olarak nasıl hareket edeceğimizi değerlendiyoruz ve daha sonra bununla ilgili olarak karar alacağız. Yarın ilk listeler verilecek. 14 Mayıs'a kadar bir süremiz var.

        - Birleşme olmaması halinde; eski başkanlardan Levent Kızıl, sizi destekleyeceğini açıkladı...

        Levent Bey, kulübün bir birliktelikle daha iyi yönetilebileceğini düşündüğü için böyle bir açıklamada bulundu. Kendisi Bursaspor'a çok büyük faydalar sağlayan ve benim de değerli bir ağabeyimdir. Ben de onun başkanlık döneminde yöneticilik yaptım. Levent ağabey, birleşme olmaması durumunda desteğinin benden yana olduğunu açıkladı. Biz de ekibimizle bütün çalışmalarımızı yapıyoruz. Herhangi bir birleşme olmayacak gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz.

        VİZYON; SPORTİF ALAN, EKONOMİK ALAN, SOSYAL ALAN

        - Daha önce yapmış olduğunuz "3 Başkan Yardımcısı modeline geçeceğiz. Sportif, Ekonomik ve Sosyal Alanlardan sorumlu Başkan Yardımcıları ve Komiteleri" olacak açıklamalarınız... Vizyonunuz tam olarak nedir?

        Spor baktığınız zaman bir rekabetten oluşuyor. Bu rekabet de işin heyecanını getiriyor. Bu heyecanla beraber kulüplerin hepsinin amacı başarı elde etmek. Tabii ki bir kerelik bir başarıdan öte sürdürülebilir bir başarı çok önemli. Biz sürdürülebilir bir başarı haline getirmeyi planlıyoruz.

        Spor dünyasına baktığınız zaman; spor dünyasının pazarlamasındaki en önemli kavramlar ile eğlence dünyasının pazarlaması birbirine benzer faaliyetlerde bulunuyor. Biz de açıkçası bunu bir eğlence unsuru haline de getirmek istiyoruz. Futbol, rekabetin ve heyecanın olduğu bir yerde eğlencenin olduğu bir platform... Vizyonumuzu bunun üzerine açıkladık. Ortadaki rekabeti hem sürdürülebilir başarıya dönüştürmek, bunu da yaparken eğlendirerek yapalım. Biz futbolu üç ana bölüme bölüyoruz; sportif alan, ekonomik alan ve sosyal alan olmak üzere.... Bu şekilde olduğu zaman ekonomik boyutunu da, sosyal boyutunu da işletmeye başlatıyorsunuz.

        "GÜÇLÜ BİR BAŞKAN GÜÇLÜ BİR YÖNETİM"

        Bursaspor bir dernek; birçok sosyal sorumluluk potansiyeli taşıyor. Bunları yapabilmemiz için güçlü bir başkan ve güçlü bir yönetim modelini benimsiyoruz. Bu yüzden üçe böldük. Hem başkan yardımcıları, yönetim kurulu ve profesyonelleri ile beraber yürüsün istiyoruz. Kulüplerde otoparktan sorumlu gibi dallar var. Biz bütün dalları üç ana başlık altında topluyoruz. Çalışır hale getireceğiz.

        "ŞENOL GÜNEŞ İLE DEVAM, FERNANDAO'NUN BONSERVİSİNİ ALMAK İSTİYORUZ"

        - Şenol Güneş, Fernandao, Ozan Tufan, Volkan Şen, Şener Özbayraklı...

        Şenol Hoca ile çalışmayı arzuluyoruz. Eğer genel kurul tarafından bize görev verilirse, ilk toplantıyı kendisiyle yapmayı hedefliyoruz. Şenol Hoca'nın sadece Bursaspor'da bu sene yaptığı katkılar değil, sportif kimliği ile Türk futboluna yaptığı katkılar çok büyük. Tartışmasız teknik direktörümüz olmaya devam edecektir. Diğer taraftan Fernandao'nun satın alma opsiyonu Bursaspor'da. Biz bu hakkı kullanacağız ve Fernandao'nun bonservisini almayı hedefliyoruz. Herhangi bir futbolcu satmaktan öte tam tersine kadro derinliğini artırmayı, rekabeti artırmayı amaçlıyoruz. Kadro derinliği arttığı zaman bazı mevkiideki futbolcuların sözleşmelerine bakılarak farklı hareket edilebilir. Ama bu isimler takımın yıldız isimleri için değil, onlar Bursaspor'da kalmaya devam edecek.

        "BURSASPOR'A MODERN BİR KULÜP YÖNETİMİNİN KAZANDIRILMASI GEREKİYOR"

        - Bursaspor'da başkan olarak seçilirseniz sistem nasıl olacak? Diğer adaylara bir çağrınız var mı?

        Bursaspor'da bir sistem değişikliğine ihtiyaç var. Kulüp yönetim sistemi olarak. Modern bir kulüp yönetiminin Bursaspor'a kazandırılması gerekiyor. Bizim amacımız bunu yaparken, diğer taraftan sportif başarının hem iyi bir şekilde olması, daha sonra kalıcı hale getirecek çalışmalar. Futbol yaşam döngüsü gibi... Sportif faaliyetler ekonomik faaliyetleri, ekonomik faaliyetler sosyal faaliyetleri, onlar tekrar sportif faaliyetleri etkileyerek çarkın döngüsü gibi bir model var. Biz bu çarkı döndürmek istiyoruz.

        "EN ÖNEMLİ KURGUMUZ TAKIMA KİMLİK KAZANDIRMAK"

        Takıma bir kimlik kazandırmak istiyoruz ki asılında en önemli kurgumuz burada başlıyor. Bursaspor'un nasıl bir takım kimliğine bürüneceği ile ilgili yönetsel kararlar vermek istiyoruz. Örnek olarak; bir teknik direktörün değişikliği ile herhangi bir yönetim değişikliği ile futbolcu gidiş-gelişlerinin bütün maliyetleri hep kulüplerin üzerine biniyor. Bu da ekonomik sıkıntıların oluşmasının en büyük nedenlerinden biri. Bunu ortadan kaldırabilmek için; takımın nasıl bir kimlikle top oynayabileceğini profesyonelleriyle beraber belirleyip, bütün transfer sistemini kulübün bu oluşturacağımız sportif alandaki ekiple beraber yapacağı bir sisteme geçmeyi hedefliyoruz.

        - Mevcut yönetimin performansı?

        Sayın başkanın katkısı oldukça fazla. İyi bir şekilde yönettiler. Fakat biz markanın nasıl daha değerli hale geleceğini planlıyoruz. Değeri ve ekonomik faaliyetleri sürekli artırılabilir bir hale getirmek istiyoruz.

        "TİMSAH ARENA REKABETÇİ İMKANLAR SAĞLAYACAK"

        - Timsah Arena Stadı Bursa'ya ne kazandıracak?

        Böyle bir stat kazandırdığı için öncelikle sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. Dünya standartlarında bir stat olduğunu biliyoruz. Tamamlanmasına çok az kaldı, çok üst düzey bir stat olduğunu şu an gezseniz bile görebiliyorsunuz. Bursaspor'a her anlamda daha rekabetçi imkanlar yaratacak. Zaten Bursaspor, taraftarı ile ünlü bir camiadır. Taraftarımızın böyle bir stadın içerisinde yaratabileceği ambians bizim için çok önemli. Bu ambians sportif faaliyetlere tabii ki de yansıyacaktır. 45 bin kişilik stadyumun içerisinde oluşabilecek gelirler, Bursaspor'u çok daha farklı noktalara taşıyacaktır. Biz de bu imkanları sürdürülebilir bir başarı için kullanmaya çalışacağız.

        "BURSASPOR AVRUPA'YA KATILAMADIĞI ZAMANLAR BAŞARILI OLARAK İLAN EDİLEYEMEYCEK"

        - Bursaspor'un şu anki sportif durumu?

        Bursaspor'un 2010 yılından beri hedefi her zaman Avrupa'ya gidebilmektedir. Artık Bursa'nın hedefi sürekli olarak Avrupa'da olmasıdır. Turları geçebilen daha ileriyi hedefleyen bir Bursaspor hedefliyoruz. Bursaspor Avrupa'ya katılmadığı zamanlar başarılı olarak ilan edilemeyecek.

        "TARAFTARIMIZ FUTBOLDA ADALETİN OLMADIĞINA İNANDIĞI İÇİN UZAK"

        - Taraftarlara mesajınız var mı?

        Futbolda biraz taraftar stattan, futboldan uzaklaştı. Bu sene bunun etkisi daha fazla oldu. Biz bu heyecanı şehre yeniden kazandırmayı hedefliyoruz. Futbolun tüm unsurlarının ülke çapında bir arada olması gerekiyor. Özellikle futbolda adaleti çok önemsiyoruz. Bizim taraftarımız, futbolda adaletin olmadığına inandığı için uzak. Adaletin olduğu zaman ise 45 kişilik statta çok rekorlar kırarlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ