Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer FIFA kokartlı hakemlerimizden Mete Kalkavan, rahatsızlığı nedeniyle U17 Avrupa Şampiyonası'nda görev almayacak - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

        "FIFA kokartlı hakemlerimizden Mete Kalkavan, Bulgaristan'da düzenlenecek UEFA U17 Avrupa Şampiyonası'nda görev almayacak. Turnuva başlamadan önce yapılan son antrenman koşusunda yaşadığı mide rahatsızlığı nedeniyle koşuyu tamamlayamayan Kalkavan, Türkiye'ye döndü. Bu son antrenman dışında turnuvaya katılan hakemlere FIFA ya da YO-YO fiziksel testi uygulanmamıştır.

        Kalkavan çalışmalarına önümüzdeki günlerde TFF'nin Beykoz-Riva'da yer alan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde devam edecek. Bunun yanında hakemimiz Mete Kalkavan'ın konuyla ilgili herhangi bir basın kuruluşuna açıklama yapmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız."

        YO-YO TESTİ NEDİR?

        UEFA’nın üst seviye hakemlere uyguladığı “Yo-Yo Intermittent Recovery Test” iki ayrı kategoride gerçekleştiriliyor. Başlangıç seviyesi-1 ve gelişmiş seviye-2. Testin yapılabilmesi için “Team Beep Test” yazılımı gereklidir.

        Amaç: Test, özellikle futbol, basketbol, hentbol, tenis ve benzerleri sporlarda sporcuların kişisel güçlerinin, belirlenmiş mesafeleri, belirlenmiş sürelerde tekrarlarla geçmeleri ile ölçülmesidir.

        Usul: Yukarıdaki şekilde görüldüğü gibi 3 sıra koni sıralanır. Şeritler arası mesafe, koşular için 20 metre, dinlenme için 5 metredir. Denek (Hakem) orta sıranın arkasından cd den gelen komutla 20 metre mesafeyi koşmaya başlar. Denek son sıradaki koninin etrafından cd’den gelen bip sesiyle geri dönerek çıkış noktasına gelir. Deneklerin sonraki her 20 metrelik gidiş dönüşe başlamadan önce 10 saniye aktif dinlenme zamanları vardır. Aktif dinlenme esnasında denekler üçüncü koninin etrafında yürüyerek veya joggin yaparak çıkış noktasına tekrar gelmek zorundadırlar. Test süresince belli aralıklarla gidiş dönüş hızı artırılır. Bu artrımlarla test devam ederken, eğer denek istenilen zamanda gidiş dönüşü tamamlayamazsa bir ihtar alır. İkinci başarızılığında testen çıkarılır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ