Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaşlı oyuncuların son 6 haftadaki sırrını HABERTÜRK açıklıyor... - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR ÖZEL HABER | Kartal YİĞİT

        Süper Lig’de son 5 haftaya, bir başka ifadeyle ‘hatanın affedilmeyeceği’ dönemece girildi. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki yarışta ‘hata yapan’ düşecek, belki de şampiyonluk elden gidecek. İşte bu dönemde ‘geri düşen’ taraf olmak istemeyen Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic de ilginç bir uygulamayı hayata geçirdi. Şampiyonluk yarışında ezeli rakiplerine karşı daha tecrübesiz olan takımının motivasyonunu yüksek tutmak isteyen Hırvat hoca, Trabzonspor maçı öncesi kolları sıvadı. İlk olarak kulübün destek aldığı psikolog Ömer Ateş ile bir toplantı yapan Bilic isteklerini aktardı. Zirvede, takıma psikolojik desteğin nasıl verileceği ve hangi mesajların üzerinde durulacağı belirlendi.

        ANALİZ DEĞİL FİLM!

        Ardından ‘uygulama’ aşamasına geçildi. Oyuncular ‘analiz odasında’ toplandı, her zaman rakipleri hakkında detaylı anlatımların yapıldığı televizyon açıldı. Ancak bu kez ekranda belgeselden alınma mini bir film vardı. Filmde aslan sürüsü, bir yavru su aygırına saldırıyor, yavru su aygırı da ölümün eşiğine geliyordu. Beşiktaşlı oyuncuların şaşkın bakışları arasında film devam etti, su aygırları bir anda kalabalıklaşıp aslanları püskürtmeye başladı. Tam da bu noktada söze teknik direktör Slaven Bilic girdi. Filmin, Beşiktaş için çok büyük bir ders içerdiğini ifade eden Bilic, “İşte bizim felsefemiz tam da bu olmalı. Biz saha içinde bu şekilde birlik olmalı, takım olgusunu öne çıkarmalıyız. Eğer bu şekilde hareket edersek bizden daha üstün takımları bile dize getirebiliriz” ifadelerini kullandı. ‘Aslanlı motivasyon’, Trabzon deplasmanında sonuç verdi, bakalım son 5 haftada takımı şampiyonluğa taşıyabilecek mi?

        ‘KAZANDIĞIMIZ BIR ŞEY YOK’

        Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, takıma 1 gün izin verirken uyarıyı da ihmal etmedi. Başarılı teknik adam, “Trabzon’dan 3 puanla dönmek büyük iş. Ancak kimse şampiyon olduk havasına girmesin. Şu an için kazandığımız hiçbir şey yok. Ayaklar yere sağlam bassın. 5 final haftası bizi bekliyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ