Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Fatih Altaylı: Listeler beni korkuttu - Galatasaray Haberleri

        FATİH ALTAYLI | KÖŞEBAŞI

        -Bugün sorularımız Galatasaray ağırlıklı olacak. Çünkü seçime girecek başkanlar ve ekipleri belli oldu. Adaylara ve listelerine baktığınız zaman ne düşünüyorsunuz?

        Evirmeden, çevirmeden, kıvırmadan söyleyeyim. Listeler beni korkuttu. “Vah benim Galatasarayım’a” diyorum. Yanlış anlaşılmasın, listelerdeki isimlerin büyük bölümü arkadaşım, dostum, tanıdığım. Hiçbiri ile ilgili olumsuz bir fikre sahip değilim. Sadece tamamında göze çarpan ortak nokta; tecrübe eksikliği. Bu arkadaşların hemen hemen hiçbirinin Galatasaray tecrübesi, Galatasaray’ın konularına hakimiyeti, bilgisi yok. Bu kadar kritik bir dönemde bu işin altından kalkabilecek kadrolar, hiçbir listede göremiyorum ancak yine de hepsine teşekkür ediyorum. Çünkü böylesine zor bir işin altına girme cesaretini gösterdiler. Kaçmadılar. Ama keşke daha donanımlı isimleri barındıran listeler oluşturulabilseydi.

        EN GÜÇLÜ ADAY ÖZBEK

        -Dursun Özbek için Galatasaray’ın yeni başkanı diyebilir miyiz?

        Görüntü öyle. En güçlü aday o. Adaylara bakınca standartların her dönem biraz daha düştüğünü görüyoruz.

        -Sizin görüşünüz nedir?

        Siz Galatasaray’ı en az benim kadar tanıyorsunuz. Siz söyleyin. Söylediniz zaten. Katılıyorum.

        KIRAÇ ADAY OLSAYDI HERKES DESTEKLERDİ

        -Sizin çatı aday formülünüz vardı. Kıraç veya Süren’in altında güçlü bir yönetim. Olmadı. Ama Duygun Yarsuvat da NTV’de “Kıraç aday olsa tüm oyları alır” dedi. Doğru mu?

        Aynen doğru. Kendisini sevmeyenlerin bile oyunu alırdı İnan Kıraç. Yıllarca kayınpederini bahane etti başkan olmamak için. Şimdi de Suna Hanım’ın rahatsızlığını öne sürüyor. Haklı olabilir ama aday olsa hepimiz desteklerdik. Elini sıcak sudan soğuk suya sokmadan başkanlık yapardı. Altında muazzam bir kadro oluştururdu Galatasaray.

        G.SARAY ARTIK LİSE İLE SINIRLANDIRILAMAZ

        -Yeni bir eleştiri sloganı çıktı; “Galatasaray’da seçim var yerine lisede seçim var” deniliyor. Siz de liselisiniz. İlerleyen zamanda sıkıntıların tümü lisenin başına patlayacak gibi duruyor. Bundan rahatsız mısınız? Ya da haklı bir tespit mi?

        Ben kendi adıma yıllarca Galatasaray’da “Lisecilik yapılmasın” diye uğraşmış bir liseliyim. Bu yüzden de bana çok kızarlar kimi liseliler. Daha doğrusu kimi liseciler. İşin doğrusu şu; Galatasaray’da liseli olup da liseci olmayan kalabalık bir kitle vardır. Ama bir de “Lise” dışında hiçbir kimliği olmadığı için “Lisecilikle” Galatasaray’da önemli olmayan çalışanlar vardır. Ben hep bu kafayla mücadele ettim. 1991 yılında Alp Yalman’ın listesinde yer aldığım zaman bu “Liseciler” bana çok kızdı. Cemiyette beni bir tür “Halk Mahkemesi’nde” yargıladılar. Sonrasında bu liseci eğilimler azaldı ama son yıllarda yeniden hortladı. Bakın “Lise” yani Galatasaray Lisesi önemlidir. Galatasaray elitisttir. Bu seçkinciliğin temelinde de lise vardır ve Galatasaray değerleri açısından kıymetlidir. Ama artık bunu Galatasaray Lisesi ile sınırlayamazsınız. Sınırlarsanız işte bugün düştüğümüz hale düşeriz. Seçimlerde aday bulamayız. Kimse kızmasın ama şunu da söylemem lazım. Dursun Özbek “Liseli” olduğu için 3 ay tecrübeyle Galatasaray’a başkan adayı olabiliyor ama ne bileyim mesela Abdurrahim Albayrak olamıyor. Galatasaray’da yönetimde elitizm olabilir ama bu sadece Galatasaray Lisesi ile sınırlandırılamaz. Bunu aşması lazım bazılarının.

        ALİ DÜRÜST’ÜN İKNA EDİLİR TARAFI YOKTU

        -Özbek ne yapıp edip Ali Dürüst’ü ikna etmeliydi. Siz ne düşünüyorsunuz?

        Ali Dürüst’ün ikna edilir tarafı yoktu. Dursun Özbek’te de onu ikna edecek bir tavır yoktu. Dürüst’ü ikna etmek için Özbek, Dürüst ve Süren’i bir yemekte bir araya getirmek istedim. Özbek, bu yemeğe 40 dakikalık gecikmeyle geldi. Sonra da Ali Dürüst’e Galatasaraylı abisi olması sıfatıyla çok üst perdeden konuştu. Yine de Dursun Özbek’e cesaretinden dolayı, elini taşın altına sokmasından dolayı teşekkür ediyorum. Seçildiği takdirde tüm Galatasaraylılar onun emrindeyiz.

        ÖZBEK, ALBAYRAK’I İSTEDİ AMA...

        -Israr edilseydi Albayrak bir listeye girebilirdi. Ama olmadı. Albayrak’a karşı bir tavır var mı sizce?

        Hayır. Özbek’in Albayrak’ı çok istediğini biliyorum. Bu konuda benden ricada bulunduğu için kesinlikle biliyorum. Albayrak listeye girmek istiyordu ama yanında beraber çalışabileceği birkaç kişi daha olsun istiyordu. Ali Dürüst kabul etseydi, Abdurrahim de girecekti.

        YAŞLARINA BAŞLARINA YAKIŞMIYOR

        -Son seçimde Galatasaray ulemaları ya da duayenleri, “Seçim ortamı olsun, adaylar hazırlansın o yüzden Duygun Bey başkan olsun” dediler. Daha doğrusu Alp Yalman’ın önünü kestiler. Şimdi hiçbiri ortada yok. Sizce hayırlı olan bu mu yoksa Alp beyin seçilmesi miydi?

        Galatasaray’ın en büyük derdi bu ulema dedikleriniz zaten. Her kimse onlar ben tanımıyorum ama dünyadan haberleri yok. Kendi oyunlarını oynuyorlar. Küçük küçük hesaplaşmaları var. Kendi aralarında çekişmeleri, eski hesapları var. Yakışmıyor yaşlarına başlarına.

        ŞAMPİYONLUK YENİ YÖNETİMİ RAHATLATIR

        -Galatasaray bu yıl şampiyon olursa yeni yönetim rahat bir ortamda çalışacak. Dördüncü yıldızı taktığı için üzerinde baskı da azalacak. Bu yeni yönetimin büyük bir avantajı olacak. Siz de aynı görüşte misiniz?

        Kesinlikle rahatlarlar. 4. yıldızı ilk takan olduktan sonra 2 yıl rahat çalışırlar. Yeniden yapılanma için zaman olur. Ben bunu Canaydın’a önermiştim. Ama o Fatih Terim’le birlikte daha masraflı bir yol seçti.

        GALATASARAY 3. YILDIZI DA AZİZ YILDIRIM DÖNEMİNDE TAKTI!

        -Galatasaray muhtemelen şampiyon olacak. Ve bu şampiyonluk yine bana göre Aziz Yıldırım sayesinde gelecek. Bir Galatasaraylı olarak siz de Aziz Bey’in sürekli başkan kalmasını mı istiyorsunuz? Bu provokatif bir soru değil. Özellikle son maçlardan sonra hem Galatasaray hem de Fenerbahçe taraftarı tarafından çok dillendiriliyor.

        Galatasaray’ın şampiyon olacağını sizden işitmek güzel. İnşallah diyeyim. Aziz Bey’le ilgili söylediklerinizi ben de duyuyorum. Aslında bunu yıllar önce ben söyledim. “Galatasaray 3. yıldızı Aziz Bey döneminde taktı” dedim. En fazla Galatasaray şampiyonluğu gören Fenerbahçe başkanıdır Aziz Yıldırım. Gerçi koltukta o kadar uzun oturdu ki kim olsa görebilirdi belki. Ancak şurası kesin Aziz Yıldırım başkan olmadan önce şampiyonluk sayısında Fenerbahçe çok öndeydi. Onun döneminde Galatasaray, Fenerbahçe’yi yakaladı ve geçti. Sonra Fenerbahçe, Galatasaray’ı yakaladı. Bu yıl umarım Galatasaray yine öne geçecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ