Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Ahmet Özdoğan, Galatasaray'ın Büyükçekmece'deki arazisini inceledi - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray'da 23 Mayıs'ta yapılacak kongrede başkan adayı olan Prof. Dr.Ahmet Özdoğan, Büyükçekmece'de bulunan ve Özhan Canaydın döneminde Sarı- Kırmızılı kulübe Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün tarafından verilen araziyi gezdi ve bu arazide Galatasaray'a önemli tesisler kazandırmak için tespitlerde bulundu.

        Aynı zamanda Galatasaray Genel Kurul üyesi olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, burada sarı kırmızılı kulübe bir müjde vererek "23 bin kişi kapasiteli, 3 tane futbol sahasının oluşturacağı 3 stat büyüklüğünde tesisi var. Galatasaray isterse alt yapı tesislerini buraya inşa edebilir. Ayrıca bu tesisin 15-20 bin metrekare kapalı alanı var. Ayrıca 3 yıldız otel konseptinde odaları var" diye konuştu.

        ÖZDOĞAN: "BURAYI GALATASARAY'A KAZANDIRACAĞIZ"

        Belediye Başkanı Hasan Akgün ile birlikte araziyi gezen Prof. Dr. Ahmet Özdoğan 10 yıldır bu tesislere, Galatasaray Kulübü’nün çivi dahi çakmadığını belirten ve " Para problemi diyorlar. Galatasaray'ın para problemi yok, idari problemi var. Buraya bir çivi çakmıyorsan, ilgilenmiyorsan demek ki para değil idari problem var" diye konuştu.

        Galatasaray'ın gayrimenkullerine sahip çıkacağı söyleyen Özdoğan "Ortak aklı ve Galatasaray'ın gayrimenkul aklını harekete geçireceğiz. Bugüne kadar hanginiz bu araziyi görmüştü? Galatasaray kulübü genel kurul üyemiz sayın Hasan Akgün, Galatasaray'ın önünü açacak bir şey yapmış. Kimse bilmiyor, çivi çakılmamış. Amatör sporları nasıl idare edeceksiniz diyorlar. İşte gayrimenkul aklımızı harekete geçireceğiz. Göreve gelirsek bu sene içinde Büyükçekmece'de Galatasaray tesisleri adına düğmeye basarız. Seçilirsek ne gerekiyorsa yapar sonuç alırız. Ortak akıl ve lider kadro ile hep birlikte olup karar vereceğiz. 39 belediye ile de görüşeceğiz. Galatasaray markasını yukarı taşıyacağız" dedi.

        HASAN AKGÜN: "BEKLEME SÜREMİZ BİTİYOR"

        Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise Galatasaray'a tahsis edilen arazinin girişinde asılan tabelada Galatasaray logosunun dahi silindiğini belirtip " Galatasaray'ı bekliyoruz ama bekleme süremiz bitti. Kongre sonrasında gelecek olan yönetim ile görüşüp ona göre hareket edeceğiz. Burada imkan ve nimet var. Tesisleri buraya taşıyın. Florya'dan para kazanın diyeceğim. Ünal Aysal zamanında projeler sunuldu. Ancak başlamadı. Galatasaray'ın bu alanı, arsayı değerlendirmesini istiyorum. Biz bekliyoruz. Yıllardır önerim buraya Galatasaray otelinin yapılmasıdır. Çünkü arazinin altında sıcak su da var. Kaplıca suyu var. Takımın burada ağırlanması büyük nimettir. Yeni ve eski havaalanına 15 dak. Bir tarafı deniz, bir tarafı göl... Burası İstanbul'un akciğeri, oksijen deposu. Florya, İstanbul'un en kıymetli yeri. Kaldır Florya'yı buraya taşı milyonlarda dolar para elde et" açıklamasını yaptı.

        “ARAZİDE HİÇBİR SORUN YOK”

        Hasan Akgün arazide hiçbir sıkıntı ya da sorun olmadığını ve imar yapılacağını ekleyip " Florya'ya ne yapabiliyorsanız, buraya da inşa edebilirsiniz. Galatasaray'ın bu araziyi değerlendirmesini istiyorum" diye konuştu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ