Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Cemal Özgörkey, başkan adayı olmama nedenini açıkladı - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray'ın 23 Mayıs'ta yapılacak olağan seçimli genel kurulunda başkanlığa aday olmayan Cemal Özgörkey, açıklamalarda bulundu. Galatasaray futbol takımını ve sarı kırmızılı kulübün başkanlık yarışını değerlendiren Özgörkey, şunları söyledi:

        "Öncelikle futbol takımımız şampiyonluğa oynuyor. Umarım lig sonunda şampiyon olup 4. yıldızımızı takacağız. Futbol takımının başarısında emeği geçen herkesi de kutlamak isterim. Diğer bir güzel rekabet ise genel kurullu seçimler sebebi ile var. 3 tane çok değerli başkan adayı var. Bu da gayet güzel bir durum. Sonuçta biz bir spor kulübüyüz ve rekabetin çok makbul olduğu bir ortamdayız. İnşallah önümüzdeki 10 gün içinde de onların yarışını izleyeceğiz. Bu kongrenin kazananını da merakla bekliyoruz. Şunu söylemem gerekiyor ki, Galatasaray Kulübü başkanlığı full-time bir iş. O süreç içerisinde hayatınızın neredeyse tümünü bu işe adamanız gerekir. Part-time yapılan başkanlıkları da gördük, olmuyor, yürümüyor o şekilde. Galatasaray Kulübü ve camiası çok geniş ve başkan bunların hep ortasında olmak zorunda. Panellere katılmak durumunda, açılışlara katılmak durumunda, organizasyonlara katılmak durumunda. Yani kısacası çok çok yoğun bir süreç bu. Hakikaten başkanlar, hayatlarının o dönemini bu işe adamak zorunda. Ben de kendi hayatıma baktığımda henüz o durumda olmadığımı gördüm. Daha yeni baba oldum. 1.5 yaşında bir oğlum var. En azından okula başlayana kadar onunla vakit geçirmek istiyorum. Şu an için hayatımın birinci önceliği oğlum ve ailem, sonra da hala benim üzerimde olan ve sorumluluğu bende olan işlerim. Bunların hepsini bir raya oturtana kadar bir süre dışarda olacağım. Ama sonuçta Galatasaray'a hizmet için başkan olmak ya da yönetim kurulunda olmak gerekmiyor. Sonuçta bizler Galatasaray sevdalısıyız ve ne zaman yapmamız gereken bir şey olursa seve seve yaparız. Geçmişte de yaptım, gelecekte de yaparım. Onun için sıramı bekliyorum."

        Eski başkan Ünal Aysal'ın istifa ettiği dönemde kendisine başkanlık teklif ettiğini de doğrulayan Cemal Özgörkey, şu ifadeleri kullandı:

        "Sayın Aysal'ın bana böyle bir teklifi oldu. Kendisi ile yaptığımız bir telefon görüşmesinde bana bunu iletti. Hatta tüm desteğini bana vereceğini söyledi. Ancak size söylediğim sebeplerden dolayı kendisinin yaptığı bu teklifi kabul etmedim. Tabii o dönem diğer bir handikap ise, kendisi beni arayıp bu teklifi yaptığında adaylık için son 72 saatti. Bu işler çok ciddi işler ve öyle hemen olmaz. Ciddi hazırlık gerekiyor. Ama inşallah günü geldiğinde ve bana ihtiyaç duyulursa bu görevden de kaçmam."

        "Ünal Aysal'ın size başkanlık teklifi yapmasının nedeni sizce ne olabilir" sorusuna da Özgörkey, şu yanıtı verdi:

        "Tabii bu soruyu Sayın Aysal'a sormak lazım. Onun adına benim bir şey söylemem doğru olmaz. Ancak bizim kendisi ile aramızda geçen konuşmalarda böyle konular hep geçmişti. Dolasıyla o isteğinin ve arzusunun samimi olduğuna inanıyorum. Ama zamanlama olarak doğru zaman değildi. Bu arada şunu da söylemek isterim, şu anki yönetim ve Başkan Yarsuvat'ı da tebrik etmek isterim. O zor dönemde Alp Yalman ile bir rekabet yaratıp seçime girdiler ve kazanan Sayın Yarsuvat oldu. Kendisi ilk günden beri sadece 7 aylığına göreve geldiğini söyledi ve öyle de oldu. Galatasaray'da son zamanlarda sanki sürekli seçim olacakmış beklentisi içine giriyor insanlar. Bu sağlıksız bir yapıdır ve Galatasaray'ın bu durumdan çıkması lazım. Artık bu işin normale dönmesi lazım. Umarım artık yeni seçilecek yönetim ile bu beklentiler biter ve ortadan kalkmış olur, Galatasaray da huzur ve istikrar dönemine girer.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ