Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Ukrayna'da Mircea Lucescu ile görüştü - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR / Meriç MÜLDÜR

        Beşiktaş’ta şampiyonluk yarışına havlu atılmasının ardından teknik direktör Slaven Bilic de ‘veda eder gibi’ konuşurken, yönetimin bu konuda ‘hazırlıklı’ olduğu ortaya çıktı. Siyah-Beyazlı ekipte sürpriz harekat, geçtiğimiz hafta gerçekleşti. Gaziantepspor ile oynanan ve 1-1 sonuçlanan maçın ardından “Yeni sezonda Bilic’le devam edilmeyecek” kararını netleştiren başkan Fikret Orman, herkesten gizlice Ukrayna’ya uçtu. Burada Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile bir araya gelen Orman, takımın durumu ve oyuncularla ilgili geniş bilgi verdi.

        TRANSFER BÜTÇESİ SIKINTI

        Donetsk’te 3 gün kalan Orman, bu nedenle Akhisar Belediyespor maçını da izlemeye gelmedi. Görüşmelerde takımın durumu, sözleşmeler, mali tablo ve transferde atılabilecek adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunan ikilinin masadan olumlu bir şekilde kalktığı öğrenildi. Ukrayna’dan ayrılma kararı alan Luce’nin Beşiktaş’ta görev almaya sıcak baktığı, ancak takımı yeniden yapılandırmak için transfer bütçesinin artırılmasını istediği belirtildi. Ancak UEFA’yla yapılan anlaşma gereği Kartal’ın önümüzdeki yıl transferde ‘eksi’ hanesine geçme şansı yok. Yani yeni transfer bütçesi yaratılması için, bazı oyuncuların satılması gerekiyor. Rumen çalıştırıcı Beşiktaş’ta 2002-2003 ve 20032004 sezonlarında görev almış, ilk yıl elde edilen 100. yıl şampiyonluğunda büyük rol oynamıştı. Luce, ikinci yılında 11 puan geriden gelen F.Bahçe’ye şampiyonluğun kaptırılması sonrası Türkiye’den ayrılmış ve Shakhtar’ın başına geçmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ